Jump to content

Detailery Poorboysa

kanar

Recommended Posts

Tak pokrótce:

- Spray & Glos - największy połysk, najłatwiejszy w aplikacji, nadaje sie do pracy z mokrym autem, dobry sheeting zwłaszcza na bocznych szybach

- Quick Detailer Plus - zawiera dodatek carnauby, większa głębia niż w S&G, trochę trudniejszy w aplikacji

- Quick Wax Plus - to juz jest wosk w sprayu, można go nanosić apliaktorem, lub natryskiwac bezposrednio na element i polerowac mikrofibra, daje największe zabezpieczenie i największą głębie.

- Spray & Wipe fajny prdukt do glinki i do podczyszczenia auta zarowno przed jak i po woskowaniu.

Wszytkie mam w swoim arsenale, wszystkich używałem już wielokrotnie. Jak masz jakieś konkretniejsze pytania to pisz.

• 3 weeks later...

Sam zamówiłem QD+ z Poorboysa, nie jestem zadowolony z tego produktu, trudny do usunięcia, spryskałem powierzchnię oczyściłem mikrofibrą i zostały same smugi, musiałem doczyścić je drugą czystą szmatką...

Zamiast męczyć się z autem i QD+ wolę umyć autko szamponem osuszyć ręcznikiem, nałożyć Natty Wax i wypolerować, dużo szybciej to zrobię i efekt 100razy lepszy :mrgreen:

Za dużo produktu pewnie użyłeś, ile tam napryskałeś? Dwa psiknięcia na maskę wystarczą, jedno na drzwi itp.

Jeden na klapę bagażnika i jedno psiknięcie na mikrofibrę, poza tym oryginalnie strasznie "strzela" tym produktem, myślałem, że będzie jakaś mgiełka a tu nic, prosty mocny strumień środka.

Ja nie polecam tego produktu, lepiej za te pieniądze kupić coś innego

A możesz ją zakręcić żeby nic nie leciało - w sensie zamknąć?

Tak, już jest ok, wyjąłem załkiem tą nakrętkę, przedmuchałem sprężonym powietrzem, odkręciłem nakrętkę z butelki i przeczyściłem powietrzem ponaciskałem kilka razy w czystej wodzie- już wszystko jest ok

Co nie zmienia faktu, że nadal nie polecam produktu:D

To znaczy ,że działa i się przesuwa - musisz odkręcić dosłownie o milimetr od pozycji zamkniętej i wtedy masz mgłę.

Teraz jest lepiej, jak odkręcę minimalnie to są jakby 4mgiełki, jak odkręcę więcej to już mogę sobie elegancko dozować strumień przepływu, dzięki i sorry za OT

• 3 months later...

Poorboy's Spay&Wipe dla mnie bardzo dobry produkt. Stosuję jako lubrykant do glinki. Producent dopuszcza rozcieńczenie z wodą w stosunku 1:1. Ale moim zdaniem nierozcieńczony daje lepszy poślizg i minimalizuje ryzyko powstawania rys;-)

PB S&W stosuję również po myciu w celu usunięcia smug, plam itp. Po jego zastosowaniu powierzchnia jest idealnie czysta/błyszcząca i gotowa do dalszych działań;-)

Mam galonik tego produktu i jestem hepi end :lol:

Dzisiaj rano przecierałem auto Spray & Glosem, było koło 10 stopni i było ok, ale produktów z Carnaubą w takim temperaturach nigdy nie próbowałem.

Dzisiaj rano przecierałem auto Spray & Glosem, było koło 10 stopni i było ok, ale produktów z Carnaubą w takim temperaturach nigdy nie próbowałem.

Kiedyś nakładałem GC jak było pomiędzy 10 a 15 C, dało radę ale strasznie się namachałem.

• 2 months later...

Troszkę odgrzebię temat. Sam używałem trzech spray'ów PB:

1) Spray&Gloss - bardzo go lubię. Genialnie prosty w aplikacji, równie łatwy w polerowaniu. Daje bardzo ładny efekt końcowy.

2) Quick Detailer Plus - tu mam trochę mieszane uczucia. Wymaga większej uwagi niż S&G, zarówno podczas aplikacji jak i polerowania. Łatwo jest przesadzić z ilością produktu i wówczas jest ryzyko, że zostaną smugi. Ale efekt końcowy wynagradza te drobne niedogodności - trzeba po prostu wypracować swoją metodę aplikacji i tyle. Intryguje mnie jednak jak się ma jego skład do składu QD+ od Chemical Guys, który jest o wiele łatwiejszy w użyciu - porównywalnie do S&G.

3) Quick Wax Plus - bardzo fajny produkt. Łatwy w użyciu ale trzeba dać mu chwilę na podeschnięcie.