19Urban94 Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Witam. Dzisiaj przedstawię Wam reportaż z gruntownego czyszczenia wnętrza naszego autka - Renault Megane Classic. :) W długi weekend (3,4,5,6 czerwca) prawdopodobnie wezmę się za dopieszczanie zewnętrznej strony autka... ;) Póki co... Przedstawiam Wam reportaż z czyszczenia wnętrza... W ogóle to zaczęło się wczoraj. Po południu wyciągneliśmy tylną kanapę z auta, zdjeliśmy w domu obicie, wyczyściliśmy i wysuszyliśmy, dzisiaj rano obicie zostało z powrotem nałożone na kanapę... Dzisiaj po południu stwierdziliśmy, że zajmiemy się wnętrzem auta - gruntowne sprzątanie wnętrza... Zaczęło się od rozebrania wszystkich plastików w podsufitce, co by wymyć każde zakamarki... :D Po czym przystąpiliśmy do prania podsufitki... Używaliśmy rozcieńczonego Vanish`a, który nakładaliśmy za pomocą opryskiwacza i rozprowadzaliśmy gąbką. :oops: Tutaj się tata załapał... :P Po wymyciu ściągnęliśmy brudną wodę za pomocą odkurzacza wodnego - Rainbow. ;) Efekt po praniu podsufitki oceńcie sami... Nam od razu zrobiło się jaśniej w aucie. :lol: Po wypraniu podsufitki przyszedł czas na boczki. ;) Na nie również poszedł rozcieńczony Vanis`h, plastiki zostały wyczyszczone Ambersil`em Ambercleans`em, który ładnie odtłuścił i oczyścił plastiki na drzwiach... Po tym wszystkim przyszedł czas na pranie przednich siedzeń - niestety zapomnielismy porobić zdjęcia, ale za to mam fotki 50/50 po nałożeniu Nielsena S-A-S, oczywiście jak już wspomniałem, przed nałożeniem dressingu plastiki zostały oczyszczone i odtłuszczone... :D No i dressing nałożony na całe plastiki... Po czym przyszła kolej na szyby - umyte od wewnątrz pianką Autolandu + MF GreenTex`u ;) Na deskę rozdzielczą nałożyłem poczciwego Trim Detailer`a z Megs`a Na sam koniec autko zostało dogłębnie odkurzone... :) Niby okazało się, że wnętrze nie było zaniedbane, ale zrobiliśmy takie oczy :shock: po otwarciu odkurzacza... Zobaczcie sami... :lol: Ładna kiszka, co.? Jutro będzie z tego zupa na obiad... :lol: :lol: Na końcu mama zadzwoniła, co by do niej podjechać... No i kilka fotek po wszystkim: Po pierwszej wspólnej pracy przybiliśmy żółwika i cieszyliśmy się z efektów, gdy podjechaliśmy do mamy to prawie samochodu nie poznała w środku... :mrgreen: Czas pracy (nie licząc wczorajszego dnia): ok.5 godzin. Środki i akcesoria użyte do projektu: - Vanish - mycie tapicerki - Ambersil Ambercleans - mycie i odtłuszczanie plastików - Nielsen S-A-S - dressing do plastików na drzwiach - Meguiar`s Trim Detailer - dressing do plastików na kokpicie :mrgreen: - AutoLand Mleczko Do Deski Rozdzielczej, matowy efekt - na tylne obicie przednich siedzeń - skaja - AutoLand - Pianka do szyb - Mikrofibry - Odkurzacz Rainbow z trzepaczką - Aplikatory I jak Ci się podoba.? Czekam na Twoją opinię... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Bardzo fajna praca i dobre zdjecia, mam tylko jedna obawe iz do SAS Nielsena jesli sa na wewnetrznych palstikach moze sie zbierac kurz, lepszy i ciekawszy w samym zapachy jest Finesse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted May 29, 2010 Administrator Report Share Posted May 29, 2010 Porządna robota Rafał! I ładnie udokumentowana! Gratuluję ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted May 29, 2010 Author Report Share Posted May 29, 2010 Nakładałem i Finese, tylko mnie połysk nie zadowalał... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCO Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Ten Vanish mnie trochę niepokoił ale jak widać udało się. Ale ten TD na desce?! Przecież po tym się świeci jak psie jajca... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted May 29, 2010 Author Report Share Posted May 29, 2010 Marco zarówno ja jak i mój tata lubimy jak deska rozdzielcza ma fajny połysk... Akurat nam to pasuje... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCO Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 To się zmieni ;) Tez kiedyś lubiłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted May 29, 2010 Author Report Share Posted May 29, 2010 A dlaczego przestałeś lubić, jeżeli wolno spytać... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCO Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Gusta z wiekiem się zmieniają. Zaufaj mi ;) A poza tym jeśli chodzi o deskę rozdzielcza to jest tez ważny aspekt praktyczny związany z bezpieczeństwem-swiecunca deska gitesowo odbija się w szybie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Rafale, tutaj się zgodzę z Marco, że góra deski powinna być jak najbardziej matowa by nie odbijała się w szybie. Co do efektów, to kiszka Panie, jakiś za duży przebieg na tym liczniku Pan masz, korekta by się przydała. Klienci zaraz coś zwęszą. Weż tam poszukaj w neciku, tam wiele firm Ci z licznika ściągnie z 60k km i będzie wszystko grało. Wtedy wystawi się go jako nówka po dziadku i 3 dychy złotych się za niego Panie dostanie. Rafał, RE5PECT z mojej strony. A co do Rainbow, to ja do swojego myślę zakupić zestaw do prania dywanów. Ponoć za 5 stów można kupić. A, i taka uwaga z mojej strony, przełączniki w drzwiach + wilgoć = problem. Tam na jakimś zdjęciu wyglądają na zalane Vanishem ze spryskiwacza. A tak poza tym, to pewnie masz najczystsze Megane w Poznaniu :P Jest Ok. SAS używałeś z naszej przesyłki? W Colli może być troszkę wody oddzielone (jak zanurzyłem oryginalną puszkę w gotującej się i bulkającej wodzie, to podczas topienia bulkająca woda się wbulkała do pojemnika). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted May 29, 2010 Author Report Share Posted May 29, 2010 SAS od was z przesyłki. Super produkt, zobaczymy jak będzie się sprawował z zewnątrz... ;) A co do Colli to coś się stanie przez tą wodę.? Coś muszę z tym zrobić.? :roll: Co do włączników to na końcu były rozebrane i wyczyszczone no i żaróweczka wymieniona. Bo tak jak mówiłeś trochę wody się tam zebrało... :evil: Ale to już zrobiliśmy na samym końcu, już po tym jak wstawiliśmy wątek na foruma... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Poszelontaj tym pojemnikiem, i woda między krawędziami wosk - blacha wypłynie i świetnie sie ślizga po powierzchni wosku, taka kropla :P Nic się nie stanie, bo woda i wosk są od siebie oddzielone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted May 30, 2010 Author Report Share Posted May 30, 2010 Od wczoraj do wnętrza doszło: - naklejka Zakaz Palenia... :D - pachnąca choineczka na lusterku - co by coś pachniało, później może coś innego.... Lusterko jest proste w rzeczywistości, mała ogniskowa aparatu zniekształciła kształt lusterka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Ta naklejka, to tak nieciekawie wygląda. Rafał, www.zapachydoauta.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grochu Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Bardzo fajna fotorelacja i super efekt koncowy mam nadzieje z polerki rowniez wstawisz zdjecia. Ta naklejka z zakazem palenia rzeczywiscie zupelnie niepotrzebna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCO Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Ta naklejka, to tak nieciekawie wygląda.Powiedziałbym wręcz że ohydnie! poza tym nie wiem czy wiesz, ale poduszka pasażera wystrzeliwuje rozrywając osłonę na pół wzdłuż tego nacięcia na środku. Wiec może być problem żeby zadziałała prawidłowo... Oj Urban,masz pomysły... :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted May 30, 2010 Author Report Share Posted May 30, 2010 Nie jest to naklejka, tylko karteczka u góry wsadzona w szczelinę... Na dole się nie trzyma, zmotywowała rodziców do nie palenia w aucie, jak ojciec wyrzuci to i tak wstawię nową... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 No wiesz, ja myślę, że czystość i syf wyciągnięty z podsufitki go zmotywuje do tego, by nie palił. Sprawdziłeś tę stronkę, którą podałem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted May 30, 2010 Author Report Share Posted May 30, 2010 Przemku, z grubsza przejrzałem, ale rozpatrze ją jutro po południu, bo narazie ucze się na zaliczenie z angielskiego.... ;) Trzymta za mnie kciuki jutro od 15-17... :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 A co masz, opowiadaj. Oczywiście w języku Shakespeare ma być odpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted May 30, 2010 Author Report Share Posted May 30, 2010 I am ranking grammar tomorow. Grammar: - present simple - present continous - past simple - past continous - present perfect - first conditional I must turn it over. Please.! We keep your fingers crossed for me... :) GoodNight.! Bye Bye... :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Gud dżob Rafał!!!! :D Ale ten "no smoking" sign to wywal bo zalatuje taryfą :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted May 31, 2010 Author Report Share Posted May 31, 2010 Dobra, wyrzucę... :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts