marctwain Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Piotrek, jak dasz 5ml to 50 myć. Tyle trzeba dać supernaturala, chociaż od producenta wychodzi, że 3ml. Na spokojnie to na 40 myć z ekstra pianą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted June 3, 2010 Author Report Share Posted June 3, 2010 Ja oceniam SN na 9/10 podobnie jak DG. Najlepszy jaki miałem (poślizg i mycie) to stjarnagloss tangerine. Zymol autowash 8/10. Ogólnie-piana, zapach,poślizg, mycie. Ale mamy tutaj Kabula-szamponiarza. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Wole BTbM niż SN. Nie mówię o zapachu, bo w tym BTbM jest cool, ale SN nie ma takiegio poślizgu, piany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 U mnie Panowie dzieje się dziwna rzecz, mianowicie jak dam dawkę z opakowania to woda wygląda dalej jak woda, by zobaczyć jaką kolwiek pianę muszę dość mocno przesadzić z ilością szamponu. Cz problem tkwi w wodzie, a może gdzie indziej. Dodam że inne szampony pienią się naprawdę dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted March 3, 2011 Author Report Share Posted March 3, 2011 Dziwne. Jak przy 10-15ml się nie pieni, to dziwne. A na opakowaniu jaka jest dawka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Wrócę do domu to sprawdzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator nox Posted March 3, 2011 Administrator Report Share Posted March 3, 2011 Jacku mowa o born to be mild ? Idealnie aby woda miała powyżej 20 stopni wlewasz85% wody nalewasz szamponu a pozostałe 15% podajesz pod ciśnieniem piana robi się piękna :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Jasne że mowa BTBM, nawet go u Ciebie NOX kupiłem. Szampon zawsze staram się dodawać do ciepłej wody, a raczej ciepłą wodę do szamponu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecholl Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Słuchajcie, czy zbyt ciepła woda < gorąca > osłabia szampon ? Ile stopni maksymalnie powinna mieć woda ? Sory, że trochę nie na temat ale jakoś tak mnie naszło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted March 3, 2011 Author Report Share Posted March 3, 2011 E tam, lepiej z ciepłą, i skuteczniej. Zawsze. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator nox Posted March 4, 2011 Administrator Report Share Posted March 4, 2011 Dokładnie wraz z wzrostem temperatury rośnie skuteczność szamponu , ale wrzątkiem myć nie polecam ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecholl Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 dzięki za info :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Dzisiaj używałem wyżej wymieniony szampon i nie wiem co i jak ale w wiadrze zaczął się ladnie pienić, ale już na aucie piany praktycznie nie było, zapach też gdzieś znignął po drodze - ogólnie wrażenia pozytywne, ale nie jest to mój faworyt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted April 2, 2011 Author Report Share Posted April 2, 2011 Czasem jest tak, że sie pieni w wiadrze a potem D. Np zymol, zero piany praktycznie. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Myślałem żeby go nakładać pianownicą, a później tylko płukać rekawice w wiadrze ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted April 3, 2011 Author Report Share Posted April 3, 2011 Szkoda. Przy słońcu to ci zaschnie i tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts