Jump to content

Prima Hydro, StjaernaGloss Tangerine,ONR-ręcznik, i tyle.

Recommended Posts

Umyłem dzisiaj mixem: szampon stjarna gloss tangerine i dwie nakrętki ONR. Przy suszeniu ręcznikiem użyłem Prima Hydro. ONR zabija obfitą pianę jaką normalnie daje szampon. Drugie spostrzeżenie: woda z mixem dużo szybciej wychodzi. Rękawica chłonie więcej niż normalnie. To po dodaniu ONR. Auto było tylko zakurzone. Przy myciu woda odpływa szybciej z auta,nawet jak przyschnie to są dużo mniejsze ślady. Hydro rozprowadza się bardzo ładnie, smuży, ale smugi znikają same, bez śladu. Połysk zostaje jak po użyciu QD.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Coś rzeczywiście jest z tą wodą. Łatwiej byłoby zaobserwować w przeźroczystym wiadrze.

Co do mycia jednym wiadrem to ja zdecyduję się tylko na zakurzonym samochodzie. Nigdy zabłoconym, nawet lekko. Z praktyki jednorazowej to wnioskuję. Trzeba zmyć piach wodą pod ciśnieniem, nawet ogrodowym.

Jako qd też jest ok.

A co do Hydro- to za taką cenę-to znakomity detailer o zwiększonej trwałości. Sprawdziłem sobie wieczorkiem. Pięknie pachnie, ekstra rozprowadza i wyciera. Mozna w słońcu. A Amerykanie na Autopii napisali, że trochę maskuje ryski.

Piotrek, ten szampon,podobnie jak DG uzyty sam, bez ONR, daje pianę i w wiadrze i na wookiesie podczas mycia.ja też lubię myć z pianą :D a przy częstym myciu i przykurzonym aucie da radę z jednym wiadrem. ONR nadaje się do tego idealnie.

• 11 months later...

Dzisiaj po umyciu odświeżyłem lsp,którego nie ma :lol: właśnie Prima hydro. Z tym, że zastosowałem po zmyciu piany, na mokre auto, przed suszeniem. Można dać też na ręcznik. Ja dałem na blachę. Pierwsza obserwacja - po przeciągnięciu fluffym zostaje o wiele mniej smug, już po wyschnięciu. Czyli mniej roboty dla detailera po wysuszeniu. Zawziąłem się i nie użyłem. Tylko wytarcie ręcznikiem, do sucha. Jestem zadowolony.

Zdjęcia robione komórką.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tu specjalna funkcja aplikacji WAMo na samsunga

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika