biały Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 Silnik tylko spryskałem Nielsena Non Acidic Aluminium Cleaner ( roztwór 1:15) i po około 5 min. spłukałem Karcherem . Silniki zawsze myję jak są całkowicie zimne . Po umyciu niczym nie pryskałem , pozbyłem się wody sprężonym powietrzem :) Przed : po : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZyBA Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 Gratulacje ładnie. Powiedz mi co ile myjesz silnik? Tzn czy po zimie i przed czy jakoś inaczej? Osłaniasz kompa alternator czy inne podzespoły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted September 4, 2010 Administrator Report Share Posted September 4, 2010 Dobrze wiedzieć, że NAAC tez na silnik daje radę. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biały Posted September 4, 2010 Author Report Share Posted September 4, 2010 Gratulacje ładnie. Powiedz mi co ile myjesz silnik? Tzn czy po zimie i przed czy jakoś inaczej? Osłaniasz kompa alternator czy inne podzespoły? Nie jestem zwolennikiem mycia silnika , umyłem u siebie silnik ponieważ była robiona naprawa i pomazany był cały . Nie osłaniam nic jak myję . Dobrze wiedzieć, że NAAC tez na silnik daje radę. ;) tylko nie można dać za mocnego stężenia i nie można dać wyschnąć preparatowi na spryskanych elementach . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts