Jump to content

Ile wosku na średniej wielkości auto?

_Monika_

Recommended Posts

Ile (mniej więcej) wosku zużywa się do nawoskowania średniego auta, np. takiej Octavi?

Pewnie ciężko będzie określić ile ml, ale powiedzmy, że na przykładzie jakiegoś samplera - powiedzmy Pink Paste Wax, który ma 59 ml - starczy na całe auto, na pół, czy może starczy na podwójne woskowanie całego samochodu?

Tak, to aluminiowe.

Niestety moje doświadczenie z woskami w tej konsystencji jest żadne, więc jeszcze nie wiem jak będę nakładać (ręcznie czy aplikatorem). Sprawdzę dwa sposoby i zobaczę jak mi będzie bardziej odpowiadać ;)

ale dobrze wiedzieć, że

na octawię wystarczy Ci na kilka razy spokojnie ;)

bo wiedziałam tylko, że nakładać cienką warstwę

teraz mam już większy pogląd ;)

Paweł, sampler Pink Paste był podany tylko dla przykładu, jako ilość wosku (co nie zmienia faktu, że go od niedawna posiadam :mrgreen: ).

Chciałam wziąć właśnie na początku HP1000p, ale go nie było (wezmę innym razem). I tak mam zamiar wypróbować kilku wosków, więc bez różnicy czy Pink na początku czy ten drugi ;)

Monika, ja myślę, iż powinnaś wykonać około 9 aplikacji, a przy kolejnym takim opakowaniu to juz z 10 Ci się uda przeprowadzić.

Mówią, tak jak EVO, że mistrzowie to nakładają od 2 gr do około 5-6 zależnie od auta.

I nie chodzi tutaj o ekonomie.

Jak to mówią, czasem mniej znaczy więcej - już kila razy o tym czytałem.

• 4 years later...

Odświeżę trochę temat. Mam zamiar położyć Colli 476s uprzednio na Dodo LP lekko ściernym. Ile mniej więcej gram nałożyć tego wosku na aplikator aby była ta cienka odpowiednia warstwa? Aplikator mam słoneczko od Megsa, średniej wielkości auto. 

Gdzieś 1.57g na raz =))

Kxrwa co za durnie tu pisali kiedyś a co gorsza to na poważnie

Suchaj weż normalnie aplikator wsadz do pudełka dotknij wosk obróć tą samą stroną wsadz dotknij i zobaczysz na ile Ci starczy

I tak cały czas aż wywoskujesz wóz

Ja z 476 to gdzieś 15-20 aut robiłem