Jump to content

biała skoda fabia kombi 06r pytanie o wosk/selant

damianese

Recommended Posts

witam serdecznie,

przychodze z takim zapytaniem jak w temacie,

chciałbym po korekcie nałożyć wosk lub selant,

najpierw myślałem o wosku żeby zobaczyć co można wyciągnąć z bieli,

ale pomyślałem też że nie za wiele i skłaniam sie raczej nad selantem jakimś np hi temp 1000 jako zabezpieczenie na zimę, wiadomo wosk trzyma krócej, ale jak auto nigdy nie widziało żadnego wosku to może by warto najpierw odżyić czymś naturalnym a póżniej przed samą zimą na to selanta założyć?

prośbę mam co do doboru do białego lakieru środków,;)

pozdrawiam

Według mnie fajnym rozwiązaniem byłoby położenie sealanta po korekcie, jak dasz mu się połączyć z lakierem (w zależności od środka ok. 24 godzin) możesz śmiało woskować. Dzięki temu będziesz miał zapewnioną ochronę, a wosk da super efekt wizualny.

też tak można tylko że auto będę miał tylko całą sobotę i piątek wieczór, także z pełną korektom nie minie te 24h od położenia np. hi tempa

a co sądzicie o DJ Diamont White Hard Wax? albo DJ Light Fantastic Soft Wax?

niby przeznaczony do białych-jasnych lakierów?

albo połaczenie najpierw hi tempa a po 24h któregoś DJ?

ostatecznie mógłbym przetrzymać auto te 24h..

też chyba się na to szarpnę, a DJ co podałem wyżej może być? czy jakiś inny wosk?

i jeszcze pytanie, auto ma głębokie rysy aż do blachy i widać rdze, czym to zabezpieczyć? najlepiej zrobic zaprawki, ale jak nie wyrobie sie to można wyczyścić rdze jakimś APC przed korektom czy będzie szkodliwe dla okolic?

planuje wet sanding zrobić na tych miejsca przed korektom,

Pozdrawiam

Kabul, potwierdzam, na srebrnym Forestrze i na białym Triumph Tiger ewidentnie zaznaczył szkło.

Damianese, najpierw delikatnie wydrap, zrób zapraweczkę z białej farby (jak możesz to kup serwisową pod numer lakieru) potem spróbuj zmatowić papierem 2000 - 4000 i spoleruj.

Wiecie, za niedługo w garażu będę miał mojego Versysa po odbiorze z serwisu, będę mieć perłowo-biąłego Triumpha Tigera no i moje czarne fury, to wrzucę na elementy 915 i porobię zdjęcia, ale to tak kole pażdziernika, listopada bydzie, to nie czekejcia na to tak pilnie.

Wydaje mi sie natomiast, iz z tego co 915 robi na jasnych lakierach (efekt szkła), to na ciemnych to powinno wyglądać obłędnie.

Zreszta kajś żech tukej zamiescił zdjęcia na niebieskim metallicu.