damianese Posted September 12, 2010 Report Share Posted September 12, 2010 witam serdecznie, przychodze z takim zapytaniem jak w temacie, chciałbym po korekcie nałożyć wosk lub selant, najpierw myślałem o wosku żeby zobaczyć co można wyciągnąć z bieli, ale pomyślałem też że nie za wiele i skłaniam sie raczej nad selantem jakimś np hi temp 1000 jako zabezpieczenie na zimę, wiadomo wosk trzyma krócej, ale jak auto nigdy nie widziało żadnego wosku to może by warto najpierw odżyić czymś naturalnym a póżniej przed samą zimą na to selanta założyć? prośbę mam co do doboru do białego lakieru środków,;) pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Nie ma znaczenia, śmiało możesz dawać FK 1000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRO Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Według mnie fajnym rozwiązaniem byłoby położenie sealanta po korekcie, jak dasz mu się połączyć z lakierem (w zależności od środka ok. 24 godzin) możesz śmiało woskować. Dzięki temu będziesz miał zapewnioną ochronę, a wosk da super efekt wizualny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted September 13, 2010 Author Report Share Posted September 13, 2010 też tak można tylko że auto będę miał tylko całą sobotę i piątek wieczór, także z pełną korektom nie minie te 24h od położenia np. hi tempa a co sądzicie o DJ Diamont White Hard Wax? albo DJ Light Fantastic Soft Wax? niby przeznaczony do białych-jasnych lakierów? albo połaczenie najpierw hi tempa a po 24h któregoś DJ? ostatecznie mógłbym przetrzymać auto te 24h.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 A czemu niby miałbyś czekać 24 godziny po korekcie?? Zaraz po korekcie woskujesz FK 1000 lecisz jedną warstwę po 24 godzinach możesz dać 2 warstwę FK 1000 i będzie super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted September 13, 2010 Author Report Share Posted September 13, 2010 chodziło własnie mi o te 24h między warstwami;) bo po korekcie to od razu;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted September 13, 2010 Administrator Report Share Posted September 13, 2010 Skłaniam się do rozwiązania PRO Kuby, w temacie biały kolor. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted September 13, 2010 Author Report Share Posted September 13, 2010 też chyba się na to szarpnę, a DJ co podałem wyżej może być? czy jakiś inny wosk? i jeszcze pytanie, auto ma głębokie rysy aż do blachy i widać rdze, czym to zabezpieczyć? najlepiej zrobic zaprawki, ale jak nie wyrobie sie to można wyczyścić rdze jakimś APC przed korektom czy będzie szkodliwe dla okolic? planuje wet sanding zrobić na tych miejsca przed korektom, Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Witaj. Czymś to wydrapać najlepiej, jakąś małą szczoteczka druciana, czasem w zaprawkach takie dają. A potem na to jakiś antykorozyjny produkt. Co do wosku, to myślę, że się nadaja. Według moich doświadczeń na białym bardzo ładnie wyszedł Colli 915 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted September 13, 2010 Author Report Share Posted September 13, 2010 a co takiego proponujesz, co by mozna bylo na to wosk położyć? bo chyba nie wchodzi w grę kładzenia tego po woskowaniu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Z tego co czytałem colli 915 jest raczej do ciemnych lakierów do jasnych producent zaleca colli 476. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Kabul, potwierdzam, na srebrnym Forestrze i na białym Triumph Tiger ewidentnie zaznaczył szkło. Damianese, najpierw delikatnie wydrap, zrób zapraweczkę z białej farby (jak możesz to kup serwisową pod numer lakieru) potem spróbuj zmatowić papierem 2000 - 4000 i spoleruj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 oj niedowiarki. to od producenta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 problem z tym, że na oficjalnej stronie Collinite niewiele jest i oczywiście tego też nie ma :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted September 14, 2010 Administrator Report Share Posted September 14, 2010 Do Zabezpieczeń poszło - tam polemizujemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Wiecie, za niedługo w garażu będę miał mojego Versysa po odbiorze z serwisu, będę mieć perłowo-biąłego Triumpha Tigera no i moje czarne fury, to wrzucę na elementy 915 i porobię zdjęcia, ale to tak kole pażdziernika, listopada bydzie, to nie czekejcia na to tak pilnie. Wydaje mi sie natomiast, iz z tego co 915 robi na jasnych lakierach (efekt szkła), to na ciemnych to powinno wyglądać obłędnie. Zreszta kajś żech tukej zamiescił zdjęcia na niebieskim metallicu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Potwierdzam, Colli 915 daje super efekt szkła na jasnych kolorach... Poprostu obłędnie, nie mogę sobie wyobrazić co on zrobi na ciemnym lakierze... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Dlatego jutro robię test z Turzolem (mam nadzieję) 915 vs #16 vs DJ SN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 Ciekawy jestem wyników tego testu... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted September 22, 2010 Report Share Posted September 22, 2010 Niestety, ale Turzol standardowo zawiódł. Jak będę miał lużniej w portfelu, to zakupie u naszego kolegi #26 i z nim zrobie test. A w najbliższym nieokreślonym czasie zrobię test DJ SN vs 915. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts