maly_marcin Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 Witam wszystkich :) A więc chciałem przedstawić wam małą relację z sobotniego czyszczenia i przygotowywania autka do zimy ;) Ogólnie jest jeszcze kupa roboty przy lakierze… było by mniej, gdyby nie tata. Wpadł na pomysł by umyć auto szczotą, bo to będzie bezpieczniejsze i gdy po 4 miesiącach zobaczyłem auto pod blokiem – ręce mi opadły, robota z miesiąca marzec poszła na marne. Teraz lekkiej korekcji poddane zostały przednie błotniki i maska – to były pierwsze ruchy maszyną, lakieru dużo nie zebrałem bo ok. 3-4 mikronów więc jestem zadowolony – ale jeszcze defekty są – reszta po zimie, ponieważ auto stoi pod chmurka i czasem go odśnieżyć będzie trzeba :P A teraz przejdźmy do konkretów ;) Wnętrze: - APC Daisy - Auto Glym V&RC na tworzywa - Mikrofibra ACT + woda - szyby - jakieś pędzelki, patyczki, aplikatory i odkurzacz Mycie wstępne: - Myjnia bezdotykowa Mycie właściwe: - APC Daisy - Car Valet do asfaltu i kleju - szampon Poorboy’s Super Slick & Suds - dwie rękawice mf - dwa wiadra - do suszenia Fluffy Dryer Glinkowanie: - glinka z SCS Koła: - Car Valet do felg - Car Valet do asfaltu i kleju - Meguiars Endurance na opony - pędzelki Tworzywa zewnętrzne: - Meguiars Trim Detailer Wosk: - Collinite 476 Przed: Po myciu: Koła przed i po: Efekt końcowy: Pozdrawiam ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted September 27, 2010 Administrator Report Share Posted September 27, 2010 Takie słonko miałeś a w cieniu zdjęcia. :| Ale i tak widać zrobioną robotę. Aż chce się wsiadać ;) Pewnie mniej pali i silnik ładniej pracuje po takim czyszczeniu ;) Ja takie mam wrażenie zawsze :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted September 27, 2010 Author Report Share Posted September 27, 2010 W cieniu było tak przyjemnie ciepło, że chyba tylko dlatego nie ma zdjęć w słońcu :P A co do spalania i kultury pracy to jak najbardziej się zgadzam - samochód czysty i lśniący to samochód zadowolony i szczęśliwy :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smalec Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 zabawnie wygląda golf mk2 przy phaetonie :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted September 27, 2010 Author Report Share Posted September 27, 2010 Czy ja wiem... może i zabawnie ;) Zabawne jest też to, że Golf jest bezawaryjny a Phaeton... no :P No i właściciel też zbytnio nie dba o lakier - takie auto a nie wygląda jak powinno :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uri90 Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 gratulacje :) mało jeżdzi takich zadbanych golfików po naszych drogach :) nic tylko dbać o niego i trzymać go dla wnuków :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted September 27, 2010 Author Report Share Posted September 27, 2010 A dziękuję :P Jest plan, by go rozłożyć na części pierwsze, zrobić go "po Bożemu" od nowa, ponownie złożyć i cieszyć się dalej...ale to jeszcze odległe plany. Jak na razie wszystko gra :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 Przepieknie zachowany Golf, bez tych spojlerow wieszakow itd, super z klasa i tyle :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted September 27, 2010 Author Report Share Posted September 27, 2010 Dzięki :) Zawsze wychodzę z założenia, że auto powinno wyglądać tak, jak stworzyła je fabryka ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 Dzięki :) Zawsze wychodzę z założenia, że auto powinno wyglądać tak, jak stworzyła je fabryka ;) co prawdo to prawda;) jedynie co mozna uzupełniać autko o taile z najlepszych wersji;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZyBA Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 Gratulacje :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 Jakby to powiedzieć.... Mały_Marcin, Jesteś Bardzo Szanowanym Gościem na tym forum. Przeze mnie oczywiście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 Zawsze mi się podobały starsze autka odpicowane na maksa. Zdecydowanie bardziej cieszy moje oko jak jedzie 20 letnie autko pięknie przygotowane niż jakaś świeża limuzyna z ładnym połyskiem. Gratuluje. Śmigaj zawsze czystym, a tacie nie dawaj już szczotki ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted September 28, 2010 Author Report Share Posted September 28, 2010 damianese, SZyBA - dzięki ;) Jesteś Bardzo Szanowanym Gościem na tym forum. Przeze mnie oczywiście. Rozumiem, że to przez ten pomink na kołach, który stoi przed Golfem :P Żartuje oczywiście, dzięki Tony ;) shifty, staram się, by był zawsze czysty - tylko najgorsze jest to, że człowiek nie ma własnego podwórka - tak pewnie mył bym go dwa razy w tygodniu... choć jak to mówią "częste mycie skraca życie" :lol: Dzięki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 Mały_Marcin, powinieneś wiedzieć dlaczego szacunek. A co do mycia, to przecież w radiu, które Sebba75 ciągle w słuchawkach słucha mówili, że autem wyjeżdzasz tylko gdy temperatura otoczenia jest w przedziale 21-25,75 stopnia Celsjusza, wilgotność 79%, zupełny brak chmur i przeważnie o godzinie 17-22 oraz 5:25 - 6:39 kiedy jest pusto na drogach i ptaki jeszcze i już śpia i po autach nie sraja. No wiesz, w takich wysublimowanych warunkch, to auto sie nie ma prawa zbrudzić. Nawet zakurzyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted September 28, 2010 Author Report Share Posted September 28, 2010 No co racja to racja...kurcze, muszę częściej tego radia słuchać bo w Pani Domu to ostatnio kiepskie porady są :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JJ. Posted September 29, 2010 Administrator Report Share Posted September 29, 2010 Marcin, Golf jak na swój wiek w znakomitym stanie, gratuluje. Dbaj o niego regularnie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted September 30, 2010 Author Report Share Posted September 30, 2010 Dzięki Dżeju :) Dbać będę jak o własną kobitkę :lol: Edit: Jako, że dawno nic nie pokazywałem, to pokażę kropelki...autko było zakurzone, jeszcze chyba jedna warstwa Colliego siedziała, teraz jest już druga, ale zdjęć nie ma :lol: Robione telefonem, więc "szau nie ma" ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts