Jump to content

Czym umyć plastikowe kołpaki?

Ekhangel

Recommended Posts

Dobra, sprawa rozwiązana, my bad, skasujmy swoje posty, bo piszemy trochę za szybko, hehe. Nie nadążam z edycją postów.

EDIT: Aha, da się usunąć tylko ostatni post. No, nieważne - wiemy, o co chodzi.

Zastanawiało mnie po prostu, jak ma się kiczowaty kołpakowy plastik do agresywnych środków do alufelg.

• 4 months later...

No właśnie! Opona była zrobiona na tip top, położony dresing PB i za każdym razem po ok 2 dniach jazdy w mało higienicznych warunkach mam takie wzorki na oponie :ymsmug: Pozostaje co jakiś czas przekręcać kołpak o 3cm żeby oponka równo pokryła się spływającym brudem :))

To kołpak z tego co pamietam ma wycięcie na wentyl...czyli wentyl też musial byś przesuwać :lol:

Aż dziwne że tak Ci to wyszło. W poprzednich samochodach jakoś nie doświadczyłem takiego czegoś :? Nie znam sie za bardzo ale może źle spłukana chemia jeszcze spływa gdy dostanie wody/wilgoci? Dziwne zjawisko jak dla mnie :-??

Ja też się z tym nigdy nie spotkałem,co do nakładania produktów i przygotowania powierzchni to wszystko wedle sztuki.Porównując na "zimno" poprzednie prace to tylko w tym przypadku kształt(tutaj kołpaka) jest tak ekstremalnie wypukły,na zdjęciu tak tego nie widać więc może dlatego? Fizyka to rzecz święta i ma swoje prawa tylko ja z fizy miałem tróję więc to tylko przypuszczenia.

Te ślady to, według mnie, kołpak tak odprowadza i już. Czasem tak jest. Wystarczy trochę dziadostwa chemicznego i już odznacza się na oponie. Bo jest zrobiona i dlatego taki wzór. Nie kładź dressingu i zobacz jak będzie. Może woda inaczej "pójdzie". :)