Jump to content

Fluffy Dryer vs Miracle dryer

nox

Recommended Posts

• Administrator

Hey

Juz poprawione ;)

Ja używałem obydwu ręczników początkowo odrazu użyłem Miracle Dryera bardzo dobry chłonny ręcznik nic mu nie można zarzucić , po pewnym czasie dostałem do testów Fluffy i byłem miło zaskoczony że za tą cene ręcznik nie odstaje od produktu Chemical Guys , osobiście bardziej polecał bym ci kupno fluffy uwzględniajac cene to lepszy produkt od MD

Kupiłem go ostatnio u noxa przez przypadek i dzisiaj użyłem pierwszy raz. Wcześniej miałem waflowe różne. Ale ten po położeniu na mokrym dachu nie dał się przeciągnąc,ciężko było ruszyć z miejsca :lol: (patrzyłem czy o coś nie zaczepił). Wypija tyle wody jak żaden inny. Tylko mały wafel po nim do dotarcia i volvo suche. Piotrek ja go mogę polecić na 100%, zawsze myślałem, że wafle lepiej zbierają.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Dzisiaj nabyłem Fluffy Dryera. Jeszcze nie testowałem, ale pierwsze wrażenie - super. Szkoda tylko, że metkę trudno oderwać, wraz z nią wyrwałem troszkę nici... Bez sensu, w mf'ach Megsa szło to natomiastowo i bezstratnie dla samej ścierki, więc myślałem, że tutaj też wystarczy tylko pociągnąć. Polecam więc nabywcom dokładnie odcięcie jej, szkoda ręcznika, jeszcze się zacznie pruć.

EDIT: Niesamowita wydajność, duży i bardzo chłonny. Suchego wystarczy położyć na powierzchni, przycisnąć, a ta jest praktycznie sucha.

Kupione w all4auto.pl (bezpośrednio w ich magazynie - mam tam 5 minut drogi)

Od kilku dni używam Fluffy Dryer i jestem bardzo zadowolony. Chłonność na bardzo wysokim poziomie, ale moim zdaniem ma jedną wadę. Jest po prostu za duży. Do zebrania wody z dachu czy maski nadaje się idealnie, ale wycieranie lusterek i innych detali jest nieco kłopotliwe. Zastanawiam się czy nie przeciąć go na pół.

Dzisiaj wysuszyłem całe Z3 (to akurat wielkie wyzwanie nie jest) Fluffy'm. Cała woda zeszła bez ani jednego wyżymania, nie do wiary... Już kocham ten ręcznik, za tę cenę - rewelacja. Co do jego wielkości - lusterka też da się wytrzeć, wystarczy go złożyć kilka razy. Od biedy można poza tym wziąć małą mikrofibrę.

Czy wam też Fluffy tak długo schnie?

uprałam we wtorek po południu,

wisi w części podpiwniczonej domu, gdzie jest raczej chłodno, ale nie zimno,

w środę wieczorem tylko na rogach był niedoschnięty (bo mokry to byłaby przesada)

wczoraj po południu już był suchy

także u mnie chyba tragedii nie ma

• 3 weeks later...

Dziś miałem okazję użyć w końcu FD i powiem, że nie dziwie się, że wszyscy go tak chwalą. Osuszanie samochodu tym ręcznikiem to przyjemność nie to co jakim wynalazkiem od megsa < który przysłano mi w brew mojej woli, zamawiałem pady z mikrofibry a dali jakiś wynalazek do osuszania >.