Skocz do zawartości

Projekt Honda Civic - początek.

marctwain

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Na ten lakier powinienem przeznaczyć dwa razy więcej czasu. A scholl 10 moim zdaniem mocniejsza od optimum compounda. 40 i finish daję po równo. Optimum szybciej sie wypracowuje.

Jakieś spostrzeżenia podczas pracy z lakierem hondy ? Na DW piszą że "pain in the ass" albo że "ok" heh. Może od Ciebie się czegoś więcej dowiem :)

Powodzenia

s

Lakier "miętki". Ale szybko się wyprowadza. Podobnie jak szybko się potem "wprowadza". Nie miałem większych problemów. Mniejszych też nie. Jak na początkującego jak ja - nie jest trudny. ;)

Właśnie o to mi chodzi.

Czy podczas polerowania, nie narobiłeś sobie kuku przez pady/pasty ?

• 4 tygodnie później...

Udało się dzisiaj zakończyć- 3h miałem, więcej mi się nie chciało, poza tym siostra powiedziała, że tak jak jest to super, więc....lightowo. Próbowałem pastę deox 2. Bardzo dobra pasta, szybko bierze. Praktycznie nie trzeba więcej. Pad niebieski scholla. I mały 80 pomarańczowy wafel.

Stan lakieru zdjęcia z ręki SEricsson :lol: :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Różnica po 10 minutach

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Takie niby 50/50 :lol:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Koniec mordęgi. DG Aquawax, DG rainrepel, FK BT restorer, Nielsen Brillance. Wsteczny, jedynka, dwójka...wyjazd. :lol: Ogólnie lekkie obtarcia, odbicia po kamieniach, popękany lakier na zderzakach.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dzięki za uznanie . Daleko mi do Waszego zaawansowania, ale dla mnie wystarczy

eeeeeee jakie zaawansowanie :?: uczymy się :twisted:

Dzięki za uznanie ;) . Daleko mi do Waszego zaawansowania, ale dla mnie wystarczy ;)

Tak sobie pomyslałem o moim zaawansowaniu to mi sie słabo zrobiło:P nie wklejam tu fotek mojego mondka bo moja robota nie nadawała by sie na okreslenie detailing:P

Przestań się mazać i dawaj fotki :!: :!: :!: 8-)

Dzięki za uznanie . Daleko mi do Waszego zaawansowania, ale dla mnie wystarczy

eeeeeee jakie zaawansowanie :?: uczymy się :twisted:

Dzięki za uznanie ;) . Daleko mi do Waszego zaawansowania, ale dla mnie wystarczy ;)

Tak sobie pomyslałem o moim zaawansowaniu to mi sie słabo zrobiło:P nie wklejam tu fotek mojego mondka bo moja robota nie nadawała by sie na okreslenie detailing:P

Przestań się mazać i dawaj fotki :!: :!: :!: 8-)

nastepnym razem dam bedziecie mogli sie posmiac:P teraz juz od soboty mineło troche czasu;P i juz jest zakuzony i robale roztraszkane na zderzaku ma wiec fotek nnie bede robił.

• 3 tygodnie później...