marctwain Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 17 używałem najrzadziej, wystarczało 10 i 40. na "hądzie". Nie wiem jak będzie na corollce. No i mondka chyba pojadę 17, bo stan w niektórych miejscach taki pod nią, za dobry 10. To zdjęcie lubię, płetwa jeszcze nie zrobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Te listki na tym czarnym tle które zwisają... no normalnie fota jak konkursowa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Na ten lakier powinienem przeznaczyć dwa razy więcej czasu. A scholl 10 moim zdaniem mocniejsza od optimum compounda. 40 i finish daję po równo. Optimum szybciej sie wypracowuje.Jakieś spostrzeżenia podczas pracy z lakierem hondy ? Na DW piszą że "pain in the ass" albo że "ok" heh. Może od Ciebie się czegoś więcej dowiem :) Powodzenia s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Lakier "miętki". Ale szybko się wyprowadza. Podobnie jak szybko się potem "wprowadza". Nie miałem większych problemów. Mniejszych też nie. Jak na początkującego jak ja - nie jest trudny. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Lakier "miętki". Ale szybko się wyprowadza. Podobnie jak szybko się potem "wprowadza". Nie miałem większych problemów. Mniejszych też nie. Jak na początkującego jak ja - nie jest trudny. ;)Właśnie o to mi chodzi. Czy podczas polerowania, nie narobiłeś sobie kuku przez pady/pasty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Nie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Nie ;)ok. Resztę dowiem się podczas pracy 8-) Pozdrawiam s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udało się dzisiaj zakończyć- 3h miałem, więcej mi się nie chciało, poza tym siostra powiedziała, że tak jak jest to super, więc....lightowo. Próbowałem pastę deox 2. Bardzo dobra pasta, szybko bierze. Praktycznie nie trzeba więcej. Pad niebieski scholla. I mały 80 pomarańczowy wafel. Stan lakieru zdjęcia z ręki SEricsson :lol: : Różnica po 10 minutach Takie niby 50/50 :lol: Koniec mordęgi. DG Aquawax, DG rainrepel, FK BT restorer, Nielsen Brillance. Wsteczny, jedynka, dwójka...wyjazd. :lol: Ogólnie lekkie obtarcia, odbicia po kamieniach, popękany lakier na zderzakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Eeeee noooo Panie, ładnie Tobie ta hondzina wyszła :D Kolejny dowód na to, że maszynką DA też się da :lol: BTW, Mariusz, co to za taśma do oklejania???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Biała to jakaś próbka malarskiej. Dostałem od kogoś, nie pamiętam, w gratisie. Niebieska i blue delfin i 3m. Co do DA: da się da :lol: Ale niektóre pasty potrzebuja więcej ciepła, np. deox. I rotacja da więcej. Tak sebba powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Pięknie Panie Mariuszu ;) nareszcie jest czarna :lol: pięknie DAłeś radę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Dzięki za uznanie ;) . Daleko mi do Waszego zaawansowania, ale dla mnie wystarczy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Dzięki za uznanie ;) . Daleko mi do Waszego zaawansowania, ale dla mnie wystarczy ;)Tak sobie pomyslałem o moim zaawansowaniu to mi sie słabo zrobiło:P nie wklejam tu fotek mojego mondka bo moja robota nie nadawała by sie na okreslenie detailing:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Dzięki za uznanie . Daleko mi do Waszego zaawansowania, ale dla mnie wystarczyeeeeeee jakie zaawansowanie :?: uczymy się :twisted: Dzięki za uznanie ;) . Daleko mi do Waszego zaawansowania, ale dla mnie wystarczy ;)Tak sobie pomyslałem o moim zaawansowaniu to mi sie słabo zrobiło:P nie wklejam tu fotek mojego mondka bo moja robota nie nadawała by sie na okreslenie detailing:P Przestań się mazać i dawaj fotki :!: :!: :!: 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Dzięki za uznanie . Daleko mi do Waszego zaawansowania, ale dla mnie wystarczyeeeeeee jakie zaawansowanie :?: uczymy się :twisted: Dzięki za uznanie ;) . Daleko mi do Waszego zaawansowania, ale dla mnie wystarczy ;)Tak sobie pomyslałem o moim zaawansowaniu to mi sie słabo zrobiło:P nie wklejam tu fotek mojego mondka bo moja robota nie nadawała by sie na okreslenie detailing:P Przestań się mazać i dawaj fotki :!: :!: :!: 8-) nastepnym razem dam bedziecie mogli sie posmiac:P teraz juz od soboty mineło troche czasu;P i juz jest zakuzony i robale roztraszkane na zderzaku ma wiec fotek nnie bede robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZ Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Mariusz mrrrrrrrrrrrrr soczyscie wyglada Hondzia piekna robota :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 bardzo ładna praca i naprawdę dobry efekt :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Nasz artysta wreszcie pokazał kilka fotek, fajna robota Panie kolego :) Na jakim biegu pracowałeś, że nie dałeś Deox-owi wystarczającej ilości ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 6. Ile fabryka dała. Ale bajki wyszło. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 A docisnąłeś chama? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Jak na ponad trzy tygodnie bez mycia Duragloss Aquawax na lakierze bez niczego ładnie kropelkuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi