SJake Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Jak już wspomniałem autko bez żadnego "myju myju" prawie 2 tygodnie. Nie psikane QD i żadnymi wspomagaczami. Nałożona warstwa Majeste de Passion, spolerowana po 20 minutach i tyle... Nie jest to typowa prezentacja ze świeżo położonym lub "kopniętym" QD woskiem lub shampoo. Z góry przepraszam za badziewne "zdjęcia", ale zimno było, 2 w nocy i z lekka zmęczenie mnie już brało - poza tym robione wszystko kompaktem i zbliżenia na kropelki - porażka. Filmy będą bez montażu. Autko po 3500km wyglądało tak: Film numer 1: iniLfAIz9wc Film numer 2: nKTsdONo9uA- a tutaj w akcji SIO2 Glass Sealant - na stronie pasażera aplikowany 2 tygodnie temu, szyba przednia grudzień 2010, strona kierowcy brak. Film numer 3: b4Nxg2aOa1w Takie troche 2-gie podejście. :lol: Kilka zdjęć kropelek: Na moje oko: Efekt wizualne:5/6 Aplikacja: 6/6 Wydajność: 3/6 (poszło mi z 10g) Trwałość: ? - na chwilę obecną jestem zadowolony. Właściwość hydrofobowe: 5,5/6 Stosunek jakość do ceny: 6/6 Jak mi zacznie zjeżdzać z machy to porównam go z Concoursem Zymola. ;) To dobry wosk :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Kropelki wyglądają jak rtęć. Jakby się unosiły nad lakierem. Szczególnie na drugiej fotce. Fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Kropelki wyglądają jak rtęć. Jakby się unosiły nad lakierem. Szczególnie na drugiej fotce. Fajnie to wygląda. Ten koloryt to chyba wina/zasługa światła w połączeniu z wulkanicznym odcieniem czerni lakieru... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Sheeting i krople bardzo ładne. :u Szyba czołowa trochę trzyma, potem doczytałem, że to z grudnia (zimą szybciej schodzi z czołowej), boczne - inaczej niż u mnie - powoli ale całe, równo. U mnie szybko po DG RR ale pojedyncze zostają. Najbardziej podoba mi się audik. :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Jacek, bardzo fajnie. szczególnie podoba mi się ten sealant na szyby :u Czy na przedniej, jak jest w miarę świeżo położony, działa podobnie jak "magiczna wycieraczka"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 oczne - inaczej niż u mnie - powoli ale całe, równo. U mnie szybko po DG RR ale pojedyncze zostają. Boczna - zrobiona została jedynie pasażera. Kierowcy jest bez żadnego zabezpieczenia. Szyba czołowa jak to czołowa. Płyn do spryskiwacza, częste mycie psiku=psiku, więc i wydajność sealanta spadła :) ale i tak jest dobrze. Audi jak Audi :D Czy na przedniej, jak jest w miarę świeżo położony, działa podobnie jak "magiczna wycieraczka"??? Na przedniej szybie położony został w grudniu. Działa dokładnie tak samo jak magiczna wycieraczka. Krople uciekają bardzo ładnie w deszczu nawet po tak długim okresie czasu od aplikacji. Co dziwne produkt ten został wycofany ze sprzedaży i zastąpiony nowym o nazwie RAIN ANGEL, który będę miał okazję przetestować już wkrótce. To podobno zupełnie inny, lepszy produkt niż to SIO2. edit 02.05.2011.: Kolejne mycie i kolejne zdjęcia z kropelkowania Majeste de Passion... Auto myte 3 raz od nałożenia wosku wyłącznie na myjkach bezdotykowych program 4 - woda demineralizowana. Data: 29.04 Przebieg wosku: 4200km Czas: około 21 dni jest dobrze :ymblushing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Kusiciel :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Kusiciel :f :p Mariusz, jak chcesz to możesz dostać "odlewkę-samoróbkę" i przetestujesz na swoim aucie ;) Produkt jest naprawdę bardzo OK! :D edit 05.05.2011.: Dzisiaj trochę pokropiło, a po chwili zza chmury wszyło słońce... Cyknąłem troszkę kropelek.... :D Auto przebrnęło ostatnio 400km przez mróz, śnieg, deszcz i pyłki... :) Myte wyłącznie na bezdotykówce program 4 ;) Auto było brudne... ZOSTAJE PRZY POLISHANGEL ;) Jestem bardzo zadowolony z efektów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi