GRUBEER Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Więc tak od roku walczę z relingami na "gejszy" i nie mogę sobie z nimi poradzić, używałem już Blue, SAS'a i multum innych mniej markowych kosmetyków, max jaki czas utrzymał się efekt to miesiąc bez deszczu i dwa tygodnie z deszczami i ciągle wychodzi ten szarawy nalot... :evil: Z chęcią kupię jakieś próbki po max 5ml do przetestowania, gdyby nie to że, szkoda mi kaski na taką pierdołę jak nowe relingi (lepiej kupić jakieś kosmetyki) to już bym miał problem z głowy ale nie wydam prawie 400pln... Dodam jeszcze że, nie bardzo wiem z czego to jest zrobione ni to bardzo twarda guma ni to plastik :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Opalarka Kubuś, opalarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 ale że co ???? :D jak to opalarka, rozgrzać i wtedy wyczyścić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Masz jakieś zdjęcie? Gładkie czy porowate? Ja mam czarne ale lakier proszkowy. Weź to Kuba pokaż... :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Opalarka Kubuś, opalarka.JJ opalarka na jakis czas zmieni wyglad plastikow ten system uzywa sie od czasow wypuszczenia Volvo S40 z ekologicznymi palstikami , ale po jakims czasie efekt uboczny w postacie plalam i przebarwien moze byc bardzo meczocy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Q-dtbBzky-s A widzisz Seba, nie wiedziałem.Polecają to jako długodystansowa alternatywa dla dressingów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 nagrzewac opalarka i wcierać dresing, efekt gwarantowany :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Masz racje JJ ze dlugodystansowy, zgadzam sie ale nie zawsze wychodzi idealnie tez bylem pod wrazeniem pierwszym razem, oczywiscie roziwazanie jak najbardziej polecane :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Samo opalanie na dłuższą metę nic da. Plastiki, z większości przypadków zawierają pvc i wypełniacze. chlor ma to do siebie, że przecudnie lubi łączyć się z wodą, a w efekcie powstaje HCl. Oczywiście jest to w skali micro i dlatego trwa to dłuższy czas. Degradacja. Reszta składników podlega też fotodegradacji, uv itp. Dlatego najlepiej jest w miarę możliwości zabezpieczać zewnętrzne plastiki jakąś barierą przed działaniem wody. Taki plastik to jedna warstwa, jak opalisz wierzch, wygląd się poprawi, ale procesu nie zatrzyma. Trochę w plastikach siedzę. Mało jest trwałych dressingów, jak się dal to nawet woskiem albo sealantem, niech spycha wodę. :ymcowboy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 I Maniek ma w 100% racje, pochwala prezesowi :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Panowie tak to jest jak innym forum ktoś zrobił test z opalarką to sprzedaż opalarek w PL wzrosła o 50 % ;)) Ale do rzeczy wielka brawa za wiedzę SZACUN ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Dzięki za odpowiedzi jutro cykne jakieś dobre foto i wkleję żeby było wiadomo o co chodzi :) Mariusz one są porowate i to właśnie jest chyba najgorsze :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Dziś mnie naszło.. Psiknąć sprayem do plastików? 8-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 W tym temacie: viewtopic.php?f=11&t=1062 Tomaszek wspomniał jak regenerował listwy boczne lakierem w sprawyu do zderzaków. Może takie coś by się nadało. tak mi się przypomniało jak JJ. o tym sprayu napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Dzięki Monia za info chyba właśnie taki będzie finał tych relingów, fotki zrobiłem rano przed robotą jak tylko wrócę do domku to wstawię, troszkę padało ostatnio i nawet nie wyglądają źle ( a przynajmniej ten który w desperacji poleciałem Nattim) ale już zaczyna mocniej świecić więc parę dni i będą znów szare :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 No nareszcie się udało ale tak jak wcześniej pisałem "troszkę padało ostatnio i nawet nie wyglądają źle ( a przynajmniej ten który w desperacji poleciałem Nattim) ale już zaczyna mocniej świecić więc parę dni i będą znów szare" :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi