pavlos Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Mam Audi A6 C7 z 2014 roku i zastanawiam się nad wyborem nowych wycieraczek. Obecne zaczęły smużyć, szczególnie przy deszczu, a czasem nawet zostawiają drobne zacieki. Szukam czegoś, co poradzi sobie z mocnymi opadami, będzie trwałe i najlepiej ciche w działaniu. Jakie modele polecacie do tego samochodu? Czy różnica między wycieraczkami premium a tańszymi jest faktycznie zauważalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perton Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Mam dokładnie to samo Audi i przerabiałem kilka różnych wycieraczek, więc mogę Ci coś podpowiedzieć. Obecnie używam Bosch Aerotwin i według mnie to najlepszy wybór – świetnie zbierają wodę, nie smużą nawet przy ulewnym deszczu i są naprawdę ciche, nawet przy wyższych prędkościach. Do tego są wytrzymałe, u mnie wytrzymują spokojnie ponad rok, nawet w zimowych warunkach. Jeśli szukasz czegoś trochę tańszego, to Valeo Silencio są też bardzo dobrą opcją – jakość podobna, ale wydają się mniej wytrzymałe w dłuższej perspektywie. Ważne, żeby dobrać odpowiednią długość – w A6 C7 to bodajże 26 i 19 cali, ale lepiej sprawdź w instrukcji albo na stronie sklepu. Dobre wycieraczki to podstawa, szczególnie w deszczowych warunkach, więc moim zdaniem warto zainwestować w coś porządnego. Jak chcesz szybki i wygodny zakup, to zajrzyj tutaj: https://autoswiatla.pl/pl/navigation/wycieraczki-samochodowe-155.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi