mar_1981 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Co myślicie o ściereczkach z tej aukcji? http://moto.allegro.pl/130-sztuk-sciereczek-do-czyszczenia-i-polerowania-i1680216313.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Ja bym tego użył do tego co wymieniają na aukcji oprócz jednej rzeczy -POLEROWANIA LAKIERU NA KAROSERII SAMOCHODU. Popatrz na mikrofibrę i na te ścierki - one są "płaskie" mają, mf ma "frędzelki" w które wchodzi "brud" i przez to nie rysuje lakieru. Dla mnie mogą się przydać czy czyszczenia szyb, plastików lub MYCIA NACZYŃ :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Tzn zastanawiałem się bardziej by użyć tego do np. szyb, do wycierania felg, silnika po umyciu itp czyli do miejsc gdzie mi szkoda MF (pomijając szyby ;) ). Muszę chyba napisać do sprzedawcy z czego to jest zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Muszę chyba napisać do sprzedawcy z czego to jest zrobione. SIŁA CZYSZCZENIA POPRZEZ MIKROWŁÓKNA WISKOZY to jeśli do tego to możesz spróbować :) a poza tym, fotki niektóre są z DW i forum CleanYourCare, saab, krokodyl ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojd Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Mam te ściereczki. Do polerowania to one się nie nadają. Do czyszczenia szyb za małe. Jedynie do przetarcia bardzo małych elementów, ewentualnie jak nam narobi na karoserie niezbyt duży ptaszek. Chłonność wody zerowa. Poniżej jak to wygląda. W zbliżeniu Wielkość po złożeniu na 4 Sami oceńcie przydatność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Więc chyba sobie odpuszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Wojd, na zdjęciu jakość bardzo mizerna. To zastanowi potencjalnych kupców. Ja używałem jednorazowych specjalistycznych chusteczek firmy Wizzy do szyb w aucie - nic nie warte! i kokpitu - polecam! Te pierwsze były mało wydajne, słabo czyściły szyby i szybko wyschły w orginalnym opakowaniu. Natomiast te do kokpitu, mam już drugi rok (cały czas są nasączone/wilgotne) i czasami używam do odświeżenia kokpitu/plastików wewnątrz auta między regularnym stosowaniem preparatów. Efekt bardzo dobry. Najpierw usuwam kurz mikrą z frędzelkami a potem chusteczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Wyglądają jak fizelina i tak pewnie działają. Z takich o mniejszej gramaturze robią chyba te wszystkie ściereczki "na mokro". ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi