michal788 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Dzisiaj zabrałem się za moje lampiony skatowane niemiłosiernie. Oto kilka zdjęć prawa jest w lepszym stanie niż lewa Oto lewa Oto prawa Przygotowanie do reaktywacji: Próbowałem pastą mocno ścierną presta i SRP AG na koniec ale efekty mizerne. Nie zdążyłem zrobić fotek po jak zrobię to wstawię. Będę musiał jednak kupić papierek i popracować z materiałem trochę bardziej ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 co ten temat ma oznaczać bo nie za bardzo rozumiem ? masz reflektory fajnie i co dalej ? chyba trochę się pospieszyłeś otwierając temat :D bo mogłeś chociaż relację dać z ich przemiany w takie przed i po polerce :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Michał, dawaj fotki "po" ;) Jakieś 50/50 będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Ręcznie próbowałeś :?: Ja wczoraj miałem też ogarnąć ale okazało się że są brudne od środka i od tego muszę zacząć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 co ten temat ma oznaczać bo nie za bardzo rozumiem ? Może kolega stworzył temat który ma być rozwojowy. Mam taką nadzieję, że pokaże nam też zdjęcia po użyciu papierów wodnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal788 Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Może kolega stworzył temat który ma być rozwojowy. Tak jak najbardziej i liczę również na pomocne uwagi. Prawa: Lewa: Widać zdecydowanie, że będę musiał użyć mocniejszych argumentów. Myślę, że zacznę od wodnego 1500 i zakończę na 2500 i na to wtedy pasta mocna PRESTA i SRP. Liczę na sugestie i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Zdecydowanie potrzebują więcej masażu. Myślę, że zacznę od wodnego 1500 i zakończę na 2500 i na to wtedy pasta mocna PRESTA i SRP.A SRP po co? Jako co? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 SRP to AIO i jest ono tutaj nie potrzebne, jego właściwpości ścierne są minimalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal788 Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Jako wykończenie po paście mocno ściernej - a co lepiej po paście PRESTO czy w ogóle coś jeszcze dawać bo myślałem o wosku Ręcznie próbowałeś :?:nie robiłem swoim nowym nabytkiem einhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Presta to średnio ścierna pasta, więc może uda się bez wykończenia. Ewentualnie ta sama pasta na słabszym padzie, hmm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 ja matuje papierami dokąd widże że sie nie polepszy i nie ma jednolitej powierzchni- potem zielony korek i gitara gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal788 Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Oto drugie podejście i chyba jeszcze raz będę musiał bo efekty dobre ale nie zadowalające. Użyłem papieru wodnego o gradacji: 1500, 2000, 2500 Potem - PRESTO mocno ścierna-na twardym padzie -SRP AG - na miękkim padzie i na koniec wosk Nielsen Gold PLUS. A efekty sami oceńcie i podpowiedzcie co jeszcze. W planie mam użycie papieru wodnego: 500, 800 i jak wyżej. Lewe po bo zapomniałem pstryknąć przed: trochę bliżej Teraz lewe przed (tutaj zdążyłem pstryknąć) prawe po zmatowieniu Lewe po Tutaj widać, że nie całkiem zadowalająco: I widok ogólny po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 No jeszcze im brakuje :? Może dłuższa zabawa końcowymi papierami? Może nieodpowiednie pasty jako wykończenie? Nie wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi