turzol Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Kilka real fotek maszyny (wersja na rynek UK) http://img85.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=img0585pp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Pojawił się nowy zawodnik na rynku i ostro mi teraz namieszał w wyborze maszyny Flex PE 14-2 150 http://www.flex-tools.com/documentpool/Prospekt_POLISHFLEX_D.pdf Na autopia.org i dw okrzyknięty już Festool killerem :) Cena ok 400€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 turzol, na autogeek.net taniej ;) A nie myślałeś o Rupesie? Wszak to on robi maszyny dla 3M.. :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 21 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 ja byłem przekonany do festoola na nowy sezon ale chyba zmienię zdanie i wchodzę w flexa :) fajny taki malutki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 ja byłem przekonany do festoola na nowy sezon ale chyba zmienię zdanie i wchodzę w flexa :) fajny taki malutki :) BTW Flex robi dla festoola polerki , w tym także Shinexa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 turzol: A nie myślałeś o Rupesie? Wszak to on robi maszyny dla 3M.. :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 turzol: A nie myślałeś o Rupesie? Wszak to on robi maszyny dla 3M.. :-? W sumie niby to samo, ale ergonomia w 3M wydaje sie bardziej user-friendly. No i wygląd ma nietuzinkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Znane są już ceny na rynek polski czy 3M dalej olewa temat? :-q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 29 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 nie mogę teraz znaleźć ale wychodziła nie wielka różnica między festoolem Shinex RAP 150 a 3m mogę się mylić ale to było coś ok 1800zł . Dla mnie wygra ta która na najdłuższa gwarancje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rise and Shine Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Festool daje dwuletnią plus przedłużenie na rok przy rejestracji, prawdę powiedziawszy nie spodziewam się żeby 3M próbowało oferować coś więcej od tego. ... no i nie będzie zielonego kabelka =:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 29 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 aktualnie bardziej skłaniam się miedzy flexem a festoolem z flexem bym byl bardziej unikatowy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Sebba używa flexa, mi on też się podoba, jak tylko pojawi się kasiorka to mam zamiar nabyć takie urządzenie, drogą kupna oczywiście ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 30 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Seba używa modelu z przed II Wojny Światowej ;) a ja myślę o Flex PE 14-2 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Nie mogę zaleść tego Flexa, zapodaj jakiegoś linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 zapodaj jakiegoś linkaturzol wrzucił na poprzedniej stronie tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 30 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Limited edition :) poza tym start od 380 obrotów ! :) specyfikacja http://www.flex-tools.com/documentpool/ ... FLEX_D.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Seba używa modelu z przed II Wojny Światowej ;) a ja myślę o Flex PE 14-2 150Juz bys nie przesadzal ma malo na karku jakies 300 aut to prawie nowka, a wlasciwie co ma maszyna do wrodzonego talentu w rekach amatora \m/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Sebba jak ty jesteś amator to ja nawet nie wiem co to jest samochód :-B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Sebba jak ty jesteś amator to ja nawet nie wiem co to jest samochód :-BW 100% amator :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Sebba jak ty jesteś amator to ja nawet nie wiem co to jest samochódJacek, to Ty jeszcze nie wiesz? :D Seba to największy amator z amatorów na tym forum :mrgreen: ale za to te wrodzono-talenciarskie ruchy kota bonifacego... :u :lol: edit: Seba, ale Ty wiesz, że ten bonifacy to z czystej sympatii do Ciebie :-* :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AutoOdNowa Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Osobiście mam rupesa LH18EZ i ten nowy 3M to jest dokładnie ten rupes ze zmieniona przednia częścią nad przekładnią. Na dzień dzisiejszy bardzo dobrze mi sie nim robi, ale bardzo podoba mi sie festool shinex - piekna maszyna. Wczesniej juz ogladałem rotacje i planetarna (dual action) fleksa i też ciekawie sie przedstawiaja. Jednak kolega Adam bardzo dobrze wybrał i cieszy sie z zielonego kabelka przy festoolu shinex. Pewnie sobie taka sprawię + ori box - robi wrażenie taki zestaw i ładnie łechta ego właściciela na widok zdziwionych min klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 14 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Dziś pomacałem sobie FLEX'a PE14-2 150 i się chyba zakochałem pierwsze wrażenie zrobił na mnie lepsze niż np Shinex Festoola na weekend będę miał go do testów :) ale sprawa chyba już przesądzona :) no i ten czerwony kabelek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinCe Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 czyli miłość od pierwszego macniecia ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Dziś pomacałem sobie FLEX'a PE14-2 150 i się chyba zakochałem pierwsze wrażenie zrobił na mnie lepsze niż np Shinex Festoola na weekend będę miał go do testów :) ale sprawa chyba już przesądzona :) no i ten czerwony kabelek :D gdzie można go pomacać jeśli to nie tajemnica? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 16 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Maszynę miałem od Flex Polska na testy :) Jest naprawdę dobrze : ) Przede wszystkim czerwony kabelek jest fajniejszy niż w festool'u ;) Maszynka dobrze wyważona Idealnie trzyma obroty nawet pod dużym obciążeniem Naprawdę dobrze leży w w dłoni Odpowiednia waga nie jest zbyt ciężka ale też nie za lekka dobrze prowadzi się jedną ręką Polecam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi