mariost Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Witam. No długo to trwało wszystko. Praca i budowa domu skutecznie przeszkadzają mi w uprawianiu tego hobby, ale wreszcie udało się coś wymłodzić :D . Praca przy samochodzie trwała etapami i w takiej formie postaram się wam przedstawić relacje. W związku z tym że robiłem to "na raty", czas pracy spędzony przy aucie oceniam na jakieś 40-45h. Korekta na jakieś max.70% ponieważ auto wymaga poprawek lakierniczych (klapa, próg) co będzie widoczne na zdjęciach. W związku z tym, że będą one robione po zimie, wtedy też podejdę z maszyną jeszcze raz. Niestety przy etapie 1 pogoda i malutki garaż uniemożliwiły mi zrobienie porządnej dokumentacji zdjęciowej, jest raptem jedno zdjęcie maski 50/50 :? lecz obiecuję, póżniej jest już tylko lepiej ;). Zapraszam ;) ETAP 1 KOREKTA Mycie i dekontaminacja - 2 wiadra + szampon Diamondbrite Wash&Wax + rękawica Nigrin - APC Indu San firmy Herrlan - glinka Sonax Spray&Clay Koła - Sonax Extreme + szczotka Nigrin Korekta - Scholl S17+, pomarańczowy oraz żółty pad 135mm Flexipads Scholl S40, czarny waflowy pad 150mm 3M IPA LSP - sealent Lacroe - 12h - Lusso Oro - 12h - Lusso Oro Zdjęcia przed i podczas: ...wysuszyłem i przystąpiłem do glinkowania... ...tak pieni się ten zestaw, lubrykant daje dobry poślizg i ma ładny cytrynowy zapach... ...wysuszyłem samochód po glinkowaniu, tu dwa z kilku uszkodzeń lakieru : ...przystąpiłem do korekty i tak jak mówię, rozpadało się stąd jedno słabe 50/50 maski i reszta po : ETAP 2 Wyjechałem na 3 tyg...Wróciłem i zastałem wreszcie ładną pogodę i to : :ymhug: ...zwołałem "chłopaków z 6-ej brygady wsparcia pucowania" ... :D ...i zaczęło to to wyglądać ... ...póżniej była zabawa z wnękami... ...V8-emce :lol: też się dostało... ...plastiki Nigrin... ...opony-żel od Sonaxa... ...wnętrze - i tu nie wytrzymam...dzieci i wszędobylskie tic tac-i...tylko 2 kalorie a tyle wku... :D ...działamy... ...lewa-przed, prawa-po... ...na koniec "oceaniczna świeżość" za 7,50 ... :D ...i pokój gotowy... ...efekt jest taki, że w cieniu granatowy akryl... ...ale jak tylko pojawi się słoneczko...( w międzyczasie pod Lusso poszedł dedykowany cleaner) ...jest jeszcze filmik : E5Goq8tie3U No i to nareszcie wszystko. Oznajmiam, że każdemu kogo zanudziłem na śmierć (a bedzie was pewnie wielu) zapłace odszkodowanie. :)) Jestem w delegacji, nudzi mi sie, więc postanowiłem zostawić coś po sobie na tym forum. Pozdrawiam i dzięki za cierpliwość. ps. wyciszajcie, błagam jak bedziecie oglądać ten filmik :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Pikny kolor tego autka i tyle :u A odszkodowanie cene wysle na PW :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Dobrze jest :u Szkoda tylko, że tak mało zdjęć z korekty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Hohoho Panie :ymcowboy: Czapka z głowy. Pewnie ma znowu 170 :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Świetna praca, pełen kompleks :u A zdjęcia małżonki dostaniemy? ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariost Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 A zdjęcia małżonki dostaniemy? ;)) ...małżonka już się nie chce fotografować z tym autem :D ...ma dość detailingu :D ... bo co przyjadę na weekend to spędzam czas nie przy tej foce co trzeba... :lol: Pewnie ma znowu 170 :u ...nie ważne Mariusz ile ma "koniów", ważne aby się ludzie przewracali od patrzenia... :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Nice job Pierwszy raz glinke z sonaxu widze.Jak ci sie nia pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Ja też mam. Mi pracuje się podobnie jak białą megsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Piękny ten kolorek, ładnie wyszło trzeba przyznać :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariost Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Pierwszy raz glinke z sonaxu widze.Jak ci sie nia pracuje? Glinka w połączeniu z dedykowanym lubrykantem pieni dosyć mocno jak widać na zdjęciu, poślizg jest ok i wystarczą 3 "psiknięcia" płynu na powierzchnię około 60cm2-rozpylenie-ok, "zbiera" brud-myślę-nie gorzej niż inne glinki, jest jej 60g a zestaw kosztował w Niemczech około 14e - podsumowując - jest OK i polecam...aha - dołączone jest pudełeczko na glinkę w miarę szczelne, więc można ją zalać wodą po użyciu i tak przechowywać ;)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Foczka wyszła pięknie :u :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Ok dziekuje za informacje. :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi