kaczy53 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Siemasz :D Mam Golfa 3jke z lakierem LC5P czyli krótko mówiąc czerwonym :) No i problem polega na tym że, poprzedni właściciel próbował go chyba polerować... no i spartolił robote :[ zresztą widać to na zdjęciu poniżej I po polerowaniu ręcznym pastą tempo kolor powraca ale po deszczu znow wychodzi ten wyblakły czerwony :[ i tu jest moje pytanie.. Czym i jak to spolerowac zeby po deszczu się to nie zmywało?? Dało by rade spolerować to ręcznie czy potrzebna jest do tego maszyna? z góry dzięki za odp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Pastę Tempo sobie odpuść a najlepiej do kosza wyrzuć ;) do polerowania ręcznego możesz użyć np. meguiars ultimate compound i nakładasz aplikatorem np tri color.Powiedz jakie masz oczekiwania co do efektów końcowych i ile masz kasy na wydanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy53 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Chciałbym żeby kolor powrócił i nie zmywał się np po deszczu jak ta nieszczęsna pasta tempo :D :D Kasy ? hmm no nie wiem zaproponuj mi jakiś zestaw z najniższej i średniej półki 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VuDoo Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 jak ma być w miarę po taniości i ręcznie to najlepiej Meguiar's Ultimate Compound + Aplikator Tri Color + do oczyszczenia jakaś glinka + jakiś cleaner + jakieś LSP (wosk/sealant) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 zakładam że szampon do auta jakiś tam masz;) 1.Myjesz auto dokładnie metodą na dwa wiadra(jedno z szamponem drugie tylko z wodą i po umyciu elementu auta płuczesz gąbkę/rękawicę w wodzie) 2. Glinka http://www.mrcleaner.pl/bilt-hamber-auto-clay-soft-50g-glinka-do-lakieru-miekka-bulk-p1535.html 3. Drugi raz myjesz autko 4. Osuszasz auto najlepiej jakimś ręcznikiem a nie szmatkami ani papierowymi ręcznikami 5. Cleaner do wosku http://www.mrcleaner.pl/dodo-juice-lime-prime-lite-100ml-p1345.html 6. No i na końcu najlepsze wosk i tu temat bardzo rozległy No i korekta lakieru chociasżby ta pastą którą Ci podałem wcześniej Resztę inni amatorzy dopowiedzą;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy53 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 i np . jak nałożę już jakiś wosk to on nie będzie się zmywał jak spadnie deszcz bądź jak umyję auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Twoj lakier jest najzwyczaj w swiecie mocno utleniony dotyczy to wszystkich aut bez klaru w takich odcieniach, musisz zrobic dokladne czyszczenie lakieru myci,glinka i zrobic naprawde bardzo dokladan korekte, ktora usunie utlenione dziadostwo,problem pojawia sie co zrobic z LSP, chyba jeszcze nikt cuda nie wynalazl i bedziesz musial pozniej naprawde bardzo dobrze dobierac chemie do mycia, agresywne srodki srodki niestety spowoduja, ze lakier bedzie znowu matowy :( to jest niestety duzy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy53 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 czyli co.. pozostało tylko lakierowanie ? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 czyli co.. pozostało tylko lakierowanie ? :roll:Niekoniecznie lakierowanie napewno dobra korekta maszynowa i zastosowanie solidnego LSP tu chyba lepsze beda sealanta niz zaturalne woski i odpowiednoie dbanie w pozniejszym etapie napewno CI pomoze zeby ten lakier jakos wygladal ale nie obiecus sobie mega szalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy53 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Hmm nie bardzo rozumiem tej "korekty" :D :D i Jak byś mógł podesłać jakieś linki do tych kosmetyków byłbym wdziędzny :oops: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Hmm nie bardzo rozumiem tej "korekty" :D :D i Jak byś mógł podesłać jakieś linki do tych kosmetyków byłbym wdziędzny :oops: :)Korekta lakieru -czyli maszynwe lub reczne usuniecie defektow lakieru powstalych od uzytkowania auta,wplywu czynnikow atmosferycznych,myjni itd itd czyli polerowanie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy53 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 ahaaaaa :P :P :D kumam .. i do korekty jaką pastę byś polecał? :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Moim zdaniem do tego typu utlenionych lakierow dobre sa pasty Menzerny ale ciezko Mi okreslic stan lakieru ze zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy53 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 OK dzięki :D od jutra zaczynam działać 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 OK dzięki :D od jutra zaczynam działać 8-)Powodzenia :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 jak pokombinujesz to wklejaj foty obowiązkowo :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 A czym zaczniesz kombinować? Masz jakąś maszynkę? Oprócz past jeszcze by się pady przydały i cała reszta. Napisz czy masz jakieś kosmetyki albo co mniej więcej chcesz zamówić. W razie czego doradzimy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 A ja dodam od siebie ze jak chcesz zaoszczedzic kaske na cleaner to po prostu po glince, myciu i suszeniu użyj IPA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy53 Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 hmm no więc mam do was pytanie ... bo maszyny oczywiście nie mam :oops: ale kolega ma wiertarke czy cos takiego i do niej mozna przyczepic chyba taką końcówkę polerską .. nada się ? :D bo maszyna to chyba droga sprawa jest :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 hmm no więc mam do was pytanie ... bo maszyny oczywiście nie mam :oops: ale kolega ma wiertarke czy cos takiego i do niej mozna przyczepic chyba taką końcówkę polerską .. nada się ? :D bo maszyna to chyba droga sprawa jest :|Wiertarka powiadasz hmmmm i co Ci odp #:-s Jak poczytasz dokladnie forum masz napisane na temat maszyn, wypozyczalni itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 nie świruj z wiertarką bo jeszcze szkody narobisz :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 z power ballem widziałem że ludzie używają wiertary :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy53 Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 DOBRA :D :D :D wiedziałem ,że zostanę zjechany za to haha :lol: :lol: to był tylkoooo taki dżołk 8-) a tak na poważnie to ile może kosztować maszyna polerska ? jak byście mogli mi doradzić jaką kupić :> :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Coś z kestrela - jeżeli ma być dobrze i niedrogo (SIM 180 lub DAS pro - w zależności rotacja czy DA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 kaczy53, mamy taki dział na forum: Narzędzia, maszyny, akcesoria - HARD ware Poszukaj odpowiedzi, poprzeglądaj działy, kwestie maszyny z którymi się borykasz zostały tam poruszane. Jeśli nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie (a uwierz, przewertuje wszystko jeśli będzie trzeba ;) ), załóż proszę odpowiedni temat i zadaj w nim pytanie bądź dopisz je do istniejącego wątku. Tu zaczyna się robić misz masz, wszystko i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi