antonio3 Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Kolejny teścik:) Tym razem coś co ma być u mnie zabezpieczeniem na zimę a mianowiście Sonax twardy wosk w płynie. Skusiłem się no i zobaczymy jak to długo pociągnie. Znakomity wosk zabezpieczający lakier. Chroni i pielęgnuje lakiery zwykłe oraz metalizowane. Wysokiej jakości naturalne woski Carnauba trwale zabezpieczają przed negatywnym wpływem czynników atmosferycznych. Wyjątkowo łatwy w użyciu. Łagodny dla lakieru. Nasyca kolory i nadaje głęboki połysk. Nie zawiera środków ściernych. Cena: 20zł Ilość: 250ml Konsystencja: Płynna Kolor: Biały Zapach: Jak to tani wosk ;) Nie śmierdzi ale pachnieć też nie pachnie Aplikacja: Za pomocą piankowego aplikatora, polerowanie mf Na filmie aplikacja na dachu i polerowanie na kolejnym elemencie dTxfmSn_srE Taka porcja starczyła na cały dach a i tak większość wosku wsiąkła w aplikator Jak dla mnie to aplikacja wielki minus. Wolę wosk w paście. Sonax szybko wysycha ale nie ma problemów z jego polerowaniem. Chyba, że nałożymy zbyt dużo wtedy lekki opór czuć pod fibrą.Nie podoba mi się konsystencja tego wosku. Ważna sprawa, że wosk nie zostawia śladów na plastikach. Specjalnie zostawiłem trochę wosku na zderzaku i po 15minutach spolerowalem zderzak i nie było śladu za to też plus. Efekty: Lakier wygląda szkliście i to mi się podoba jak na wosk z niewysokiej półki to jestem zaskoczony wyglądem;) Trwałość wosku i kropelki będę z czasem relacjonował;) Piszcie jeśli macie pytania;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Czesc Łukasz! Ja tez wole woski w pascie. Moim zdaniem ten produkt Sonaxa wyglada zachecajaco z uwagi na niewygorowane wymagania co do aplikacji i polerowania. Dodatkowy, ale za to duzy plus za niebrudzenie plastikow - ale warto to miejsce poobserwowac przed dluzszy okres czasu bo biale moze zaczac wychodzic pozniej. No i czekamy na zdjecia/filmy z kropelkowania i sheetingu i relacje z trwałosci. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 8 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Będą dalsze relacje na pewno ;) będę miał też porównanie tego wosku z fk i zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Kropelki naturalne z lekkiego deszczyku popołudniowego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 jeszcze trochę i stracę sens w kupowanie drogich wosków ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 jeszcze trochę i stracę sens w kupowanie drogich wosków ;) :lol: poczekaj spokojnie na filmiki z sheetingu i trwałość jeszcze zmienisz zdanie 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 12 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 y1WSTXXHYhw sheeting. Słaby nie wiem czy to ze względu na warunki atmosferyczne? Latem sheetingi miałem lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Faktycznie słabiutko.. To po deszczu czy po myciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 12 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 po nocce na dworze ale nawet fk słabo wyszedł dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 jeszcze siedzi :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 obydwa woski padły :D sonax i pink ale siedziały prawie 2,5 miesiąca :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 jak na cenę sonaxa to bardzo dobry wynik. ja obserwuję mojego t-waxa z serii platinium - siedzi ponad miesiąc i ma się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 wynik dobry ale aplikacja tego jest tragiczna :-q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 tia, aplikacja t-waxa to też tragedia, trzeba było pracować na małej powirzchni bo momentalnie zasychał i polerka czegoś takiego była tragiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi