minetoo Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Po kolei: -mycie Surf City Garage -asfalt usunięty za pomocą nafty wysokiej czystości (moja ostatnia zdobycz) -glinkowanie BH soft i Meg's QD jako poślizg -detale i wnęki Meg's APC -felgi Forlega Atas Zabezpieczenie: -szyby Glass Science -opony Meg's Endurance -felgi Detailer's Pride Wheel Glaze -elementy plastikowe 303 Aero Space Protectant -lakier po odtłuszczeniu IPA dostał DuraGloss TrackClaw Dodatkowo dosuszanie sprężonym powietrzem (zimno nie schnie) i odkurzenie wnętrza bo mnie raziło :) Miłego oglądania... Odzyskany asfalt został przekazany na budowę dróg z okazji Euro 2012 Idealnie "suchy" lakier Prawie dobrze ale jak wiadomo "prawie".... Przygotujmy lakier Gwiazda dnia I trochę"sweet foci" Z tego W to PS: 4R45zdC-6zA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 gdzieś już widziałem- chyba na KA- dobrze prawię? lagunka ładna :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Piotrze widać że przyłożyłeś się i efekt super. Napisz coś na temat: -mycie Surf City Garage - Detailer's Pride Wheel Glaze Niezbyt znane produkty na naszym forum. Tak bardziej w temacie auta. Zawsze bałem się samochodów z takim przebiegiem po tylu latach bo kiedyś mój ojciec kupił od znajomego właśnie samochód kilkuletni ze znikomym przebiegiem a później się zaczęło...paski, uszczelki, zawieszenie...ale życzę by Renia posłużyła długo ;) :?: Mam nadzieję że temat nie poleci w związku z nowymi zasadami PSB. To moja ostatnia dozwolona relacja w tym roku i mam nadzieję że jej konstrukcja zalicza się do nowych reguł. :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Bardzo bardzo dokladna robota :u a szczegolnie trudne do ukazania uroki srebrnego lakieru :) PS Tu nie ma regulaminu i podzialu na amatorow,profi,hi fi profi, emerytow :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Bardzo przepraszam za wtopę z opisem na końcu. Opis miałem już gotowy w pliku i go wkleiłem a na końcu notka obowiązkowa była dla modów z innego bardziej restrykcyjnego miejsca w sieci :( niezbyt znane produkty na naszym forum Surf City Garage to po prosu szampon jeden z tych bezpiecznych dla LSP. Dobrze skoncentrowany o neutralnym świeżym zapachu ale są lepsze :) Co do zabezpieczenia felg opis zamieściłem w dziale o felgach itp :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golono Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Bardzo dobra robota :D Minetoo co uważasz o zabezpieczaniu szyb Glass Science? Zdaje egzamin? Jest wart swojej ceny? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Golono Tak moim zdaniem warto. Jest jeszcze lepiej gdy szyby przygotujemy dedykowanym cleanerem Glass Scrub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Bardzo bym prosił o edycję posta, wygląda jak żywcem skopiowany z KA :u Felgi nie były zdejmowane? Zabezpieczałeś tylko fronty felg? Bardzo fajna praca, srebrny choć nie porywa, potrafi odwdzięczyć się zacnym efektem. No i motorownia konkret :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Minetoo, jak wrazenia z TrackClaw aplikowanego bez korekty i bez dedykowanego clinera? + prosze wywal to co niepotrzebne z opisu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 JJ poprawione. Wyszło lenistwo :) Felg nie zdejmowałem nie miałem na to czasu. Xeper aplikacja na powierzchnię przygotowaną tylko IPA przebiegała banalnie łatwo. Cleanera niestety nie posiadałem ale na innym aucie sprawdzałem jak współgra z HD clense i generalnie nie zaobserwowałem znaczących różnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 A z dedykowanym od DG (np. #601, #652) probowales? Ponoc synergia w produktach DG jest duza, dlatego chetnie zweryfikowałbym to w praktyce - zwlaszcza w kontekscie trwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Xeper nie pracowałem ale planuję zakupy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Piotrze, wstyd sie przyznac, bo mam Tracka i #601 i jeszcze ich nie kladlem na auto. Ani osobno, ani w komplecie. Dlatego zastanawiam sie, ile z tej synergii jest prawdą a ile "chłytem maktekingowym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Test zatem czas zacząć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi