kermit Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zamieszczam temat raczej w formie ciekawostki ale temat do dyskusji otwarty... Trzymam pady w puszkach z woskami żeby nie wysychały , parę dni temu sięgnąłem po FK 1000 nie używany od miesiąca i co widzę :o By drobny71 at 2012-01-12 By drobny71 at 2012-01-12 Wosk zeżarł kawał pada!! Dla porównania Coli 476 By drobny71 at 2012-01-12 megs #16 po 3 miechach w zamknięciu By drobny71 at 2012-01-12 Widać że w FK jakaś baza żrąca :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Wg mnie to nie jest wina wosku. Miałem podobny przypadek z identycznym aplikatorem. Po nałożeniu Gold Plus Nielsena zamknąłem aplikator we w miarę szczelnym pojemniku aby nie wysechł. Po kilku dniach aplikator wyglądał jak u Ciebie. Myślałem, że po praniu się trochę poprawi, jednak do niczego się już nie nadawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rise and Shine Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Nie od dziś wiadomo, że HiTemp bazuje na rozpuszczalnikach - niestety, za trwałością stoi bardzo nieciekawa chemia. W ramach ciekawostki dodam, że RainX takie aplikatory "zjada" w kilka dni :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Masz nauczkę że się nie trzyma padów z woskiem w środku 8-} Kup sobie takie woreczki : i w nich trzymaj albo od razu pierz aplikatory ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 I ja od siebie dodam, żebyś po wypraniu nie trzymał padów w zaproponowanym przez szynkę opakowaniu. Chyba, że chcesz mieć wykwit ;) Jak w ogóle można nie prać aplikatorów po użyciu? :D :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 I ja od siebie dodam, żebyś po wypraniu nie trzymał padów w zaproponowanym przez szynkę opakowaniu. Chyba, że chcesz mieć wykwit ;)Nie no bez JaJ :P Wiadomo że wsadzamy do woreczka po wyschnięciu. Jak piorę pady/mf/aplikaotry to suszą się min. 2dni ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Też suszyłem, leżał na parapecie nad grzejnikiem może z 5 dni. W dotyku wydawał się suchy ale głębiej w gąbce, pod rzepem widocznie był jeszcze lekko mokry. Nie trzeba dużo aby doszło do tragedii. Przestroga dla potomnych :u Ja nim dalej tnę i samochody nie skarżą się na żadne infekcje :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermit Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Jak w ogóle można nie prać aplikatorów po użyciu? :D :? Dobrze mi się nimi pracuje jak są nasączone woskiem,oczywiście piorę co jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Woreczki?? Lepsze sa jakies plastikowe pojemniki z pokrywka.Nie ma sesu zamykac szczelnie padow,aplikatorow i mikrofibry.Powinny troche powietrza miec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Woreczki?? Lepsze sa jakies plastikowe pojemniki z pokrywka.Nie ma sesu zamykac szczelnie padow,aplikatorow i mikrofibry.Powinny troche powietrza miec. Zgadza się. Jak w ogóle można nie prać aplikatorów po użyciu? :D :? Również zgadzam się. Ja po każdorazowym użyciu jednak piorę wszystko bo wolę później używać czystych aplikatorów. Chociaż ja osobiście mam pedantyczne podejście do wielu rzeczy więc nie wytrzymałbym gdybym nie wyprał wszystkiego po robocie ;) Szczerze mówiąc nigdy nawet nie pomyślałem żeby aplikator schować do puszki z woskiem. Jak widać dobrze zrobiłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi