Zając Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Nie wiem czy dobry dział wybrałem ale mam mega kłopot z własnym autkiem.Problem w sumie nie duży ale mnie wkurza i to strasznie.Poszukuje sprawdzonego preparatu który nakłada się na oczyszczoną z lakieru blachę gdzie występuje korozja.Wiem,że są jakieś środki które wchodzą w reakcję z korozja i ją usuwają dzięki czemu po lakierowaniu problem rdzy znika.Szukam czegoś takiego do swojego auta i w sumie jeśli ktoś coś takiego testował, używał i zdało egzamin to koszta się nie liczą.W tamtym roku pojawiła mi się korozja na jednym jedynym progu.Kiedyś był przytarty ten prób.Lakiernik go wyczyścił i pomalował ale teraz po umyciu znowu znalazłem pryszcze :(( :(( :(( :(( Proszę was o jakąś pomoc bo już ostrzę szlifierę i jestem na etapie szukania nowego progu tyle,że w tym moim głupim New Beetlu błotniki trzeba zdejmować aby dostać się do progu a razem z nimi zderzaki czyli rozebrać pół auta :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciastek Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Ja swego czasu używałem Brunox Epoxy to środek dość trwały, lub podkład epoksydowy (gruntujący) firmy Oliva ( taki podkład używany np do statków) Poza tym polecam zmianę lakiernika ;) Jeśli rok po naprawie wróciły purchle to coś ktoś sknocił ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Nie wiem czy pomoże coś Brunox bo jeżeli już są pęcherze i oczyścisz to, to prawdopodobnie będzie dziura. Z tańszych alternatyw jest też Cortanin tylko że jak nie wyczyścisz dobrze i nie pomalujesz czymś później to i tak woda Ci wypłuka Cortanin. Tutaj masz poradnik panstwa Nowickich: http://jak.pielegnowacauto.pl/newsy/jak-zrobic-zaprawke/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Jak wyłażą purchle, to jest duże prawdopodobieństwo że blacha jest już przeżarta prawie na wylot i żaden preparat-odrdzewiacz cud nie pomoże :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgadza się Mirek. Zazwyczaj rdza atakuje "od środka" i to co widać gołym okiem to zazwyczaj najmniejsza jej część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Oczyścić to troszke i ziwązać w/w Epoxy Burnox. Chyba że już na prawdę robią się dziury od środka to raczej nie ma co ratować, wtedy tylko...wyciąć/wspawać/poszpachlować i zamalować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 nie no bez jaj :D Dziur nie ma :P bąble pisząc miałem na myśli wykwity :) Nie takie strupy, że palec przez nie wchodzi :D Z drugiej strony jeśli próg jest profilem zamknietym to z jaki sposób go oczyscic i zabezpieczyć od środka??Najchętniej bym go wymienił ale to nie takie proste.Trzeba zwalać błotniki i zderzaki bo inaczej tego się nie da rozebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Burnoty lub jakieś inne mega wielkie wynalazki które możecie kupić to mega wielkie zło!!! Jeśli rdza to tylko zostaje szlif do gołej blachy podkład expodydowy i akrylowy po odparowaniu :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 podkład expodydowyEpoxydowy stosuje się na 'rdzę' a reaktywny na goła blachę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 coby nie zakładać nowego tematu, wychodzi mi rdza na dole drzwi i nie wiem czym to zamalowac, mam troche farby pod kolor, ale to starczy na zewnetrzne zaprawki, a rdza tez jest od wewnatrz drzwi. Chciałem zrobic tak, papierkiem zetrzec rdze a od srodka wiertarka i druciaiem do gołej blachy, reszte wytrawic fosolem, na to brunox epoxy i farba z kolorem, od srodka wystarczy brunox czy trzeba na to cos połozyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bak Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Jak blacha jest przeżarta na wylot to ciężko coś będzie zrobić z autem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi