falon Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Mam billberego ale do odszczurzania się nie nadaje. Musze sprawić sobie bańkę czegoś mocnego. I co tu by było najmocniejsze? Galon lub 5l. Wiem, że blue Gel jest mocniejszy niż bilberry ale chyba, widząc po komentarzach nie aż tak mocny. Przy ostatnim myciu felg 9letnich gdyby nie kwasowy Turtle to bym nic nie zdziałał z bilberrym, więc coś kwasowego wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Polecam Nielsena, mam co prawda bezkwasowego Aluminium Cleaner, w rozcieńczeniu 1:4 i jest mega :shock: kilkudniowy przywarty pył z klocków usuwał bezdotykowo, myślę, że kwasowy sobie poradzi. Poza tym cena jest mega mega rozsądna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Nielsen Aluminium Cleaner ;) Dokładnie, oba są dobre :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 rozumiem że, jest bezpieczny do lakieru pobocznie - a co możecie polecić do polerowanych felg bez lakieru oprócz R222 GEL WHEEL CLEANER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 a co możecie polecić do polerowanych felgChyba wszystkie z neutralnym pH. Ja polecam Hjula od Stjarnagloss :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Ostatnio gdzies była dyskusja o P21S że całkiem nieźle daje sobie radę :u Ale cena od konkurencji ździebko większa ;) U p. Nowickich na blogu nawet chyba jest recenzja i opis tego środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 problem, żadnego z tych środków nie widzę w ukejskich sklepach :(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszakr Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 ja mam ValetPRO Blue Gel Wheel Cleaner, i użyłem go do felg które specjalnie zostały na zimę brudne żeby było można sprawdzić ;) Sam produkt, 1l - spokojnie na kilka kompletów starczy. Jak widać, ja zrobiłem 50/50 z wodą i nakładałem pędzelkiem bo to jest forma żelu. Dobrze się trzyma na feldze.... I wynik po około 30 min zabawy z dwoma kołami, oczywiście szczotkowanie szczotką do felg, trochę szczoteczką mała i taką prawie jak kuchenna... Nooo i na sam koniec, felgi zostały sprzedane :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Nooo i na sam koniec, felgi zostały sprzedane :lol: Jako nowe :lol: Ładnie panie to wyszło :u Jakiś klej stary od odważników, smoła były na feldze? Tylko pędzelek był używany do pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx_nowicki Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 ja ostatnio "odszczurzałam" letnie Wheel Brightnerem od Megs'a, IronX'em, Conceptem T&G Remover (klej po ciężarkach), kartą rabatową Yves Rocher (klej po ciężarkach) :D, Bilberry od VP, szczotkami, pędzelkami i co tam jeszcze mi podeszło pod rękę ;) Są w miarę czyste :) Nie pomyślałam o zdjęciach :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 problem, żadnego z tych środków nie widzę w ukejskich sklepach :(( http://www.nielsenchemicals.com/nielsen/web.nsf/home Nie wiem jaki masz kod ale powienieś sobie poradzić - jak nie to dogadaj się z partnerami forum na temat wysyłki do UK ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 VP Blue też polecam do mocnych zabrudzeń :u A Hjul dostępny jest w shinearama.co.uk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszakr Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Nooo i na sam koniec, felgi zostały sprzedane :lol: Jako nowe :lol: Ładnie panie to wyszło :u Jakiś klej stary od odważników, smoła były na feldze? Tylko pędzelek był używany do pracy? poszły jako "w idalnym stanie" .... Kleju nie było bo odważniki zostały tak jak były. Smoła. olej, i wszystko ładnie zapieczone było... Pędzelkiem tylko rozporwadzałem, a tak to szuruburu było ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Ja do porządnego odszczurzania używałem Tenzi Alux. Daje naprawdę radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polit Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Ostatnio M4ciek testował nasze wheel cleanery i kwasowy poradził sobie lepeij niż billberry :-bd Ale tych produktów w UK nie dostaniesz :( Chyba, że interesuje Cię wysyłka z Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 No nie polit, z Polski to tylko drobne rzeczy zamawiam jak już, jak pady do polerki, to co taniej, w UK idzie wszystko wyrwać taniej niż w Polsce po promocjach ;) Ostatnio M4ciek testował nasze..... hmmm co znaczy "nasze" bom nie w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Made in SNB pewnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Made in SNB pewnie ;)Dokladniej Import by SNB :u ze Szwecyjum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 swoją drogą gdzie ten test maćka bo nie widzę nigdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 http://www.detailingclub.pl/viewtopic.php?f=25&t=1543 Chyba o to lotto ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszakr Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Zabawa z BG od VP cześć druga, teraz moje nowe białe felgi do ibizy, zlepek zdjęc w formie filmu. Szybki filmik z przebiegu pracy ;) MKdYonGz3VI Notatka moderatora Bo aby wstawiać film z YT trzeba zapoznać się z metodą umieszczoną w Poradnikach Multimedialnych. Proszę przejrzeć i zapamiętać, tym razem poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi