fireman_marcin Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Plan był bardzo ambitny ale wszystko szło pod górkę, najpierw opóźniły się 2produkty które zablokowały paczki i trzeba było wyciągnąć to co jest w szafie i wykorzystać. Mówię jakoś to będzie, jak już zajechałem w miejsce docelowe gdzie miałem spędzić ten upojny weekend sam na sam z nią :lol: , okazało się, że jest awaria prądu :x . Dlatego realacja powstała chociaż nie tak jak chciałem i zdjęć trochę mniej i nie z każdego procesu mamy. Korekta była w lipcu 2010r. a teraz odświeżenie po zimie. Tyle tytułem wstępu :) Mycie: - CG Citrus Wash&Gloss - R&S Big apple - APC megs - rękawica z mf megsa - fluffy Dekontaminacja: - Mac124 - glinka ValetPRO Korekta: - Scholl S40 - Polishing pad MS 150mm - Polishing pad ABW 80mm - DAS6 Zabezpieczenie: - CG Pete's 53 Wnętrze: - Poorboy's Natural Look - Poorboy's Leather Stuff - Nielsen Blue Window II Plastiki i tworzywa zewnętrzne: - Nielsen Super a shine - Nielsen Brillance Felgi: - Nielsen Non acid aluminum cleaner 1:4 - IronX - Mac124 - Pędzelki, szczotki - glinka BH soft - Megs UC - 4nano Rim Protectan (zew) - RejeX (wew) Startujemy (dla nielubiących scrollować na dole w wersji video): Trochę z mycia letnich felg: Pędzlujemy nielsena Nielsen non acid sam już ruszał smołę: Mac124 w akcji Po opłukaniu trochę się ściemnia Następny dzień i zagadka co to bo Mac124 i Nielsen nie ruszyły więc: Czas na IronX: Coś tam działa Uff większość zeszła Odświeżenie UC + tricolor Po spolerowaniu, (IPA - 4nano Rim Protectant i RejeX) Czas na auto: Poszedł oprysk z Mac124, następnie oprysk z APC, płukanie i mycie CG Citrus. Brudno? Więc pędzelek w dłoń: Kurakowi się dostało Tak tak progi od dołu też: Wyszczotkowane nadkola: A za nadkolami? Oo :shock: Trochę się nazbierało od 04r Z grubsza wyrzucone: Skromnie jak na jedno nadkole :lol: A ciekawostką po obu stronach znalazł się taki sam kolega na gapę: Trochę glinkowania żółtą valetpro, za dużo nie miała co zbierać, dach czysty maska też, drzwi również szału, na tylnej klapie i zderzaku trochę ale i tak dość czysto: Drzwi: Klapa: Trochę brudnego wnętrza: A ponoć nie jadam w aucie :? Tym czasem po S40: Zdjęć mało, bo tam ciasno :( Smarujemy Pete's 53, obłędnie słodki kokosowy zapach, unosił się w całym garażu, aż chciało się polizać :lol: , aplikacja przyjemna :) Wróćmy do środka: Okruszki zniknęły, kurz przetarłem później jeszcze: I dalsze z wnętrza po: Finał z zewnątrz: Pod zderzakiem też bylem: Uff chyba koniec, dla lubiących filmy zdjęcia w wersji video :) uczPR-JKuX4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Ładnie :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Marcin - Octavia przygotowana do wiosny :u Minetoo - jakiś taki niepodobny do siebie jesteś na zdjęciu, to pewnie nerwy po KA :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 to pewnie nerwy po KA Ten temat już dla mnie nie istnieje :ymdevil: niepodobny do siebie jesteś na zdjęciu Moje drugie ja :D Kempus widzisz ludzie auta na wiosnę pucują tak że tego...... ;;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polit Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Elegancko B-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Najbardziej mnie w tej relacji zaskoczyło, że kuraka nie ominęło 8-) Każdy opisuje 53, że ma obłędny zapach - już jutro się przekonam. Ma ktoś porównanie do Lusso Oro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Bardzo ładnie Panie Turecki :lol: :u Najbardziej mi się podobają prawdziwe relacje z pracy niż robione "pod publikę" szacun Marcinie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Wiosna idzie, mówię Wam, wiooosnaaaa \:D/ Super Marcinku, fajną masz tą Skodę. Kolor jak Monisi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Dzięki :) JJ chyba tak, bo innych granatowych tam nie było, aż tak bogatej palety kolorów skoda nie miała :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Dobra robota :u W nadkolach się troszku nazbierało, teraz pewnie Skodzina będzie szybciej przyspieszać - odelżona :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 W nadkolach się troszku nazbierało, teraz pewnie Skodzina będzie szybciej przyspieszać - odelżona :lol: I mniej palić :lol: Ladnie panie, ładnie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Jak na 'odświeżanie' to porządnie ;) Nic dodać nic ująć z mojej strony, fajnie wszystkie detale zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Dobra robota :u W nadkolach się troszku nazbierało, teraz pewnie Skodzina będzie szybciej przyspieszać - odelżona :lol: Na bank urwie z 0,5s do 100km/h heheh :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Kolor jak Monisi? JJ chyba takna pewno tak :D Piknie panie Marcinie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Piknie panie Marcinie :u ;) To ma być motywacja dla Ciebie, żebyś też pokazała swoją bo dawno i Ciebie i Octavki tu nie było :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 tak, wiem wiem, poczułam się wywołana do tablicy Twoim tematem ale nie będę ściemniać... nie wiem kiedy znajdę czas, żeby ogarnąć moją tak jak w zeszłym roku ;) w każdym razie na pewno trzeba coś z nią zrobić, bo straszy :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enjoy1516 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Fajny ,, filmik " jak i podkład muzyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhs Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Mnie się podoba :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Dobra robota Strażak ! Od razu lepiej wygląda ;) Powiedz mi, jak wyglądał lakier przed S40 ? Jak pracowałeś z S40 ? Tak jakby to miał być cleaner/glaze czy jako "grubszy" finish ? Próbowałeś dać IPA po S40 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Przed był pokryty taką siatką płytkich gęstych rysek od mycia, bo zimą nie zawsze można było zgodnie ze sztuką i z dowolną ilością czasu. Z padem polishing od MS miał być głębszym finishem, cleanerem jednocześnie i prawie udało się prawie wrócić do stanu z lipca po korekcie. IPA nie dawałem bo s40 o ile pamięć nie myli to nie wypełnia zbytnio, a i tak nie zależało na trwałości lsp :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi