Polit Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Witam, mam kilka elementów wewnątrz - plastik przy boku przednich foteli i element przy mocowaniu pasa bezpieczeństwa w tylnej kanapie - które są delikatnie żółte. Myślałem, że wyglądają tak fabrycznie, ale dzisiaj zdemontowałem tylną kanapę do czyszczenia i przy okazji również w.w. plastik. Jego część, która była pod kanapą, ma zupełnie inny, biało-szary odcień (czyli taki jak reszta wnętrza). Czym próbować doczyścić te elementy? APC Nielsena sobie nie poradził :( Z góry dzięki za podpowiedzi! Pozdrawiam, Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Spróbuj. Doczyścisz, ale koloru (przy jasnym) nie odzyskasz. To normalna degradacja UV. Ewentualnie jakiś trim restorer, który nada się do wewnątrz, nie za tłusty. Finish care może być (robiłem w środku w hondzie, ale czarne-daje trochę matu). Nielsen sas-nie wiem, pb-nie iwem. Tych używałem tylko na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polit Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Dzięki za podpowiedzi. Chyba pójdę w innym kierunku - spróbuję dobrać pod kolor farbę i umalować zżółkłe elementy. Pozdrawiam, Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 spróbuję dobrać pod kolor farbę i umalować zżółkłe elementy.Nie sądzę aby jakakolwiek farba utrzymała się, na dłuższą metę, na plastikach. W pewnym momencie zacznie obłazić i będzie jeszcze gorzej niż jest teraz. Raczej poszedłbym drogą którą sugeruje Mariusz - pokombinuj z różnymi dressingami do plastików, i zaakceptuj stan jaki się Tobie uda uzyskać. Do stanu (koloru) fabrycznego, raczej ciężko będzie wrócić :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi