brzozek Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Cześć, czółko, witka, siemanko :) zanabyłem osiemnastki i ze względu na nieco obdrapane ranty chciałbym je wypolerować, felgi są takiego wzoru Prosiłbym Was doświadczonych między innymi w tej kwestii detailerów o podpowiedź, jak się do tego zabrać - niestety ręcznie, od rana czytam co i jak ale ... no właśnie ile "poler majstrów" tyle sposobów. Wiem, że zacznę od umycia :P , zdjąć nie potrzebny lakier, później wypadało by wyrównać niedoskonałości czyli papierkowa robota #-o a na końcu wypolerować na lustro. Podzielcie się informacjami co, jak, czym itd , wiem że najlepiej to oddać do zrobienia, albo zbudować maszynkę - no ale chciałbym sam się pomęczyć, a maszynki nie mam gdzie / z czego zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Wygląda na to, że wystarczy odświeżyć. Pasta do aluminium i trochę pary w łapach załatwi sprawę. http://www.sklep.polishangel.pl/index.php/mothers-mag-aluminium-polish.html Notatka moderatora Wystarczy używać ... :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 no niestety to nie takie proste, foto tylko poglądowe, ranty są polakierowane więc muszę drzeć. 1 sztuka już w 80% czysta, jutro następna itd do końce weekendu może przygotuje sobie pod polerkę i wtedy zapewne Mothersa kupię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatS Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Zdejmujesz lakier i jedziesz z pastą. Gdzieś widziałem środki do usuwania lakieru z felg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 U Nowickich kiedyś testowano pastę Victoria i jak mi się Autosol skończy to chyba ją przytulę do siebie ;) Tutaj masz test: http://jak.pielegnowacauto.pl/newsy/pasta-do-aluminium-victoria-aluminium-polish-no-88-w-praktyce/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Dzięki, to że zdejmuje lakier z rantów to wiem Scansolem albo czymś podobnym, tylko niestety nie wszystkie ranty są równe ale to postaram ogarnąć papierkologią. Tak się zastanawiam czy polerować ręcznie czy może pomóc sobie wiertarką z tarczą jakąś ? albo polerką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi