GracjanS4 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Na początku chciałbym powitać w temacie o moim aucie :) Zapraszam do obejrzenia tego co już zrobiłem :) Jestem przygotowany na krytykę :) 1. Mycie wnęk drzwi i bagażnika - Nielsen APC + pedzelek 2. Prewash - ValetPro PH Neutral Snow Foam + Pianownica PA + Karcher K2 3. Mycie właściwe - 2 wiadra, Szampon Big Apple, felgi oberwały połączeniem ValetPro Blue Gel 1:4 i ValetPro Bilberry 1:3: 4. Usuwamy smołę i zabrudzenia metaliczne - Nielsen Tar and Glue Remover oraz IronX: 5. No to czas na glinkę: 6. Mycie po glince - 2 wiadra, szampon Big Apple 7. Wjeżdżamy do garażu i suszymy - Monster Shine Fluffy Dryer Niestety nie mam zdjęć z użycia cleanera - Dodo Juice Lime Prime i woskowania Collinite 476s. - aparat odmówił współpracy :( Na koniec na opony został nałożony Nielsen Brillance. Oto efekt końcowy: Teraz kolej na silnik ;) Mycie APC Nielsena: Jak wszystko wyschło na plastiki nałożyłem 303 :) Nadkola tył: Trzeba było się zająć nadkolami a więc... ... ściagamy koła i widzimy takie "cuda" No to czas ściągnąć plastikowe nadkole... Zaczynamy mycie... Nadkola "dość" brudne... Kolejne i ostatnie podejście do wnęk - już po wyschnięciu... A to co ? Jazda do sklepu po "baranek", drapiemy i malujemy.... No i na gotowo :) Wnętrze: Odkurzanie, plastiki umyte APC następnie nałożony PB Natural Look, dywaniki dostały kąpiel w APC a następnie oberwały 303 :) Nadkola przód: Ściągamy koła i co widzimy ? Nic ciekawego :( Demontujemy nadkola: Felgom tez się oberwało - IronX Zaczynamy myć - Nielsen APC Skończone - na nadkola nałożony 303 Na dzień dzisiejszy to by było na tyle :u Dziękuje za dotrwanie do końca i zapraszam do komentowania ;) Jako że wosku już za dużo na aucie nie było, trzeba było coś z tym zrobić, więc zaczynamy: Przed wszystkimi zabiegami, auto bardzo mocno zakurzone: Pre-wash - ValetPro PH Neutral Snow Foam + pianownica PA + Karcher K5.55… Po spłukaniu… Myjemy – 2 wiadra, szampon Big Apple, rękawica Megsa… Trzeba wysuszyć – Fluffy Dryer… Na tym zakończył się pierwszy dzień… Czas schować auto do garażu… Drugi dzień zaczynamy od: "Chwilę" później skończone, więc wyjeżdżamy na słoneczko :-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Ładnie, ładnie :u ale kiedy ta korekta ? :lol: hmm wydaje mi się czy skóra się świeci :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Dokładny jesteś :u Auto jest genialnym egzemplarzem do pokazania detailingu :u Nie był bym sobą.....przemyśl jeszcze raz kolejność prac no i skóry, skóry, skóry w mat :D Good job mate :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Auto piękne aż serce mocniej bije jak je widzę , dbaj o nie i nie sprzedawaj bo te nowe to jakaś porażka :( Czekamy na korektę lakieru , skóry by przydało się oczyścić i alkantarę i dojechać dresing na obudowie silnika Powodzenia w pracach i modach :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Piękne auto, idealna felga i robota świetna :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Skóra i alcantara do ogarnięcia. Myślałem żeby do skóry kupić zestaw z Gliptone GT12 i GT11 a do alcantary myślałem nad Race Glaze Alcantara Cleaner. Kolejność prac była inna, to jest zbiór tego co zrobiłem :) Na zdjęciach nie ma dressingu jeszcze na plastikach, po prostu jeszcze co końca nie wyschły ;) A co do korekty to o to zadba już Rise ans Shine :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Gliptone GT12 i GT11 Będziesz zadowolony zwłaszcza z cleanera :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 A do alcantary Race glaze będzie dobry ? Trzeba to prać odkurzaczem ekstrakcyjnym czy jak ? Sorry za takie pytania ale w tym jestem całkowicie ciemny w tym temacie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 RG nie miałem ale jak dopadnę przetestuję :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariost Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Piękne auto, kolor i robota :u PS. widze, że dokładka z Leona Cupry znajduje zastosowanie w wielu modelach ;) u mnie na Focusie też taka wisi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Ładnie wykonana praca :) I swoja relacja do tego :D Ten Boll co to jest dokładniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Ten Boll to środek do konserwacji podwozia, taki lepszy Bitex w spreyu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 S4... :ymdaydream: Przepraszam, nie patrzyłem na relację, skupiłem się na aucie.. :D Panowie wszystko powiedzieli, mi osobiście podoba się podejście do szczegółów oraz dobre jakościowo zdjęcia :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Nie był bym sobą.....przemyśl jeszcze raz kolejność prac no i skóry, skóry, skóry w matPiotrek wrzuć jak Twoim zdaniem powinna wyglądać kolejność prac :D ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Piotrek wrzuć jak Twoim zdaniem powinna wyglądać kolejność prac Kolejność prac była inna, to jest zbiór tego co zrobiłem Niedopatrzenie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Piotrek spoko, widziałem. Ale chciałem abyś wrzuciał tutaj wzorcową kolejność prac...bo pewni każdy z nasz robi coś inaczej;) A dzięki temu każdy może sobie porównać, przesunąć kolejność, coś usprawnić, przyspieszyć itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Wg mnie: -mycie wstępne- co by się nie brudzić -komora silnika -wnęki drzwi -nadkola i felgi -środek -karoseria i jej cale zabiegi na końcu aby już nie chodzić kolo wyprowadzonego lakieru i nie ocierać się itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Bardzo ładne masowanie ;] gratulacje!! a teraz pochwal się co tam Ecu Project zmajstrowało u Ciebie w autku?? zdradź jakieś szczegóły :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Mirek z EcuProject zrobił program na 335KM i 494Nm :) Dzisiaj zabrałem się za przednie nadkola: Ściągamy koła i co widzimy ? Nic ciekawego :( Demontujemy nadkola: Felgom tez się oberwało - IronX Zaczynamy myć - Nielsen APC Skończone - na nadkola nałożony 303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Jako że wosku już za dużo na aucie nie było, trzeba było coś z tym zrobić, więc zaczynamy: Przed wszystkimi zabiegami, auto bardzo mocno zakurzone: Pre-wash - ValetPro PH Neutral Snow Foam + pianownica PA + Karcher K5.55… Po spłukaniu… Myjemy – 2 wiadra, szampon Big Apple, rękawica Megsa… Trzeba wysuszyć – Fluffy Dryer… Na tym zakończył się pierwszy dzień… Czas schować auto do garażu… Drugi dzień zaczynamy od: "Chwilę" później skończone, więc wyjeżdżamy na słoneczko :-] 7 maja prawdopodobnie będę mógł się już pochwalić zdjęciami po korekcie :-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 jest koks :f :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Ah ślicznotka :D błyszczy się jak psu .... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 A pokaż lakier pod słońce? Czy aż tak jest wymagana korekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 A pokaż lakier pod słońce? Czy aż tak jest wymagana korekta? Nie umiem tak zrobić zdjęcia żeby było dobrze widać... Na aucie głównie swirle, jednak 14 lat swoje zrobiło, poza tym rysy koło klamek, hologramów jako tako nie znalazłem ;) Chce zrobić tą korektę że było tak jak powinno a nie maskować tylko :) Mam jedną jakąś fotkę, ktoś chyba podpisał się na aucie :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 No Panie po tylu latach to masz szczęście że tylko tyle... Autko Twoje zasługuje by "płynąć szkłem" :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi