GracjanS4 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 No Panie po tylu latach to maż szczęście że tylko tyle... Autko Twoje zasługuje by "płynąć szkłem" :u Było już kilka podejść UC + tricolor więc pewnie coś tam zeszło ale to jednak nie to co ma być :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Piknie Panie kolego :u Tak powinno każde auto wyglądać, to ten świat byłby pieknieszy :lol: :D Widziałem na żywo w R&S na spotkaniu także auto robi robotę :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Przy okazji spota cyknąłem kilka fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Kurcze nie mogę się napatrzeć na to auto ;) Zrobił bym korektę na 90 % dał cqarza i później tylko woskami sie bawić na CQ :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Auto odebrane, jestem mega zadowolony :kox: Wielkie podziękowania dla chłopaków z R&S :good: Porobiłem kilka zdjęć, niestety pogoda nie dopisała, jak kończyłem zaczęło kropić :thumbdown: Mam nadzieję że jutro będzie lepiej i uda się zrobić kilka fotek w pełnym słońcu... Zdjęcia nie oddają wcale efektu jaki jest na żywo :wallbash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Pieruńsko śliczną masz tą furę :u A chłopaki odwalili za pewne kawał dobrej roboty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skladak Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Pozazdrościć fury :P Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 To jeszcze fajnie gdyby 'kawosze" nam się tu pochwalili relacją :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOKO Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Oglądałem na naszym A4klubie i tutaj i robi na mnie niesamowite wrażenie - piękność w każdym wypucowanym detalu :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkinss Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 To jeszcze fajnie gdyby 'kawosze" nam się tu pochwalili relacją :u +1 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rise and Shine Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Kawosze pracują 7 dni w tygodniu, w dodatku ostatnio mieli dotkliwą awarię komputera i kilka dni "online" byłem w plecy... ale coś się niedługo pojawi, choć nie powiem, za relacje "ściga" mnie już kilkanaście osób i też jakaś "kolejność" musi być ~x( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Spokojnie Adam, nie ważne kiedy pojawi się relacja, ważne żeby była jak najszybciej :lol: :lol: Udało mi się cyknąć kilka fotek w słońcu, coś lepiej widać... Zabrałem się też za pomalowanie części tarczy, w tym pomógł cynk :-] W bagażniku zainstalowany nowy moduł LED ;) A na koniec już śruby kół wykąpane w kwasie i pomalowane :) Oprócz tego odkurzanie, plastiki ( APC + PB Natural Look ), pedały ( APC + 303 ) , dywaniki ( APC + 303 ) ;) Potem był czas na drugą stronę: No i naklejka zniknęła ;) No i kropelki przy pierwszym myciu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Dawno nic nie pisałem w tym temacie, trzeba to zmienić :-] Jako że lakier odpowiada mi w 90% a żeby było lepiej trzeba by oddać kilka gratów do malowania... Czas na wnętrze... A dokładnie operacja pranie :-] Oto pacjent przed zabiegiem :thumbdown: aż wstyd pokazywać ... Zaczynamy rozbierać... Teraz czas na usunięcie smaru z dywanu i odkurzanie... Przyszła pora na dywaniki... Dywanik kierowcy mnie nie powalił więc jutro kolejne pranie a jak nie będzie nic lepiej to trzeba szukać nowego :thumbdown: Podłokietnik też "oberwał"... Woda po dywanikach i podłokietniku... :shock: Czas na przednie fotele i siedzisko kanapy... Fotel pasażera: Siedzisko: Fotel kierowcy: Niestety, alcantara ma najlepsze czasy za sobą... Woda z foteli i siedziska :shock: Jutro dalej :-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Świetna robota ;) Nie wiedziałem, że ten lakier tak pięknie mieni się w słońcu - rewelacja! Co do wnętrza to auto zdecydowanie odżyje, wrzuć foty po złożeniu auta do kupy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Świetna robota ;) Nie wiedziałem, że ten lakier tak pięknie mieni się w słońcu - rewelacja! Co do wnętrza to auto zdecydowanie odżyje, wrzuć foty po złożeniu auta do kupy :) Będę wrzucał na bieżąco, jutro dywan, oparcie tylnej kanapy i ten dywanik kierowcy jeszcze raz ;) W środę czas na skórę i dressing na plastiki :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekkaz Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Jak można tak piękny egzemplarz doprowadzić do takiego stanu?!?!?! :oops: Chwała Ci za to ,że dojrzewasz i brniesz w dobrą stronę. Powodzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Jak można tak piękny egzemplarz doprowadzić do takiego stanu?!?!?! :oops: Chwała Ci za to ,że dojrzewasz i brniesz w dobrą stronę. Powodzenia.... W miarę możliwości chce żeby auto było w jak najlepszym stanie ;) Zobaczymy jak to się wszystko uda ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Walki z praniem ciąg dalszy... Prawy przód przed: Po: Prawy tył przed: Po: Prawa strona oparcia po: Prawa strona dywanu na "gotowo" Tapicerka na drzwiach prawy przód przed: Po: Prawy tył przed: Po: Lewa strona oparcia po: Lewy tył przed: Po: Lewy przód po: Dywan na gotowo: Tapicerka drzwi lewy tył przed: Po: Lewy przód przed: Po: Nieszczęsny dywanik :thumbdown: Przed: Po 2 kolejnych praniach, ogólnie 3 ... Woda po wszystkim: No i na koniec pedały - APC + AP 303 Jutro dresingi i skóra ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1380 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 czym pierzesz alcantarę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 czym pierzesz alcantarę? Dokładnie tym samym co całą resztę czyli jako prespray ValetPro HDCC 1:10 a w ekstrakcji też HDCC ale 1:80 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Witam po raz kolejny w temacie o moim aucie Chciałbym Wam przedstawić skromną relację z przygotowania auta do zimowych warunków. Niestety, nie będzie to relacja typu WOW, ostatnio przyjęta na forum :( Auto stosunkowo czyste, często myte a mało jeździ… A początek lista kosmetyków i akcesoriów, które pomagały mi w pracy nad autem: Lakier... Deironizacja: - IronX - MAC Prickbort Pre Wash: - Piana - ValetPro PH Neutral Snow Foam - APC – Nielsen Cyclone Mycie: - Szampon - R&S Big Apple Glinka: - Bilt Hamber Auto Clay Soft - Lubrykant - woda + kilka kropel szamponu Suszenie: - Fluffy Dryer - 2szt Odświeżenie lakieru: - Meguiars Ultimate Compound - Pad Flexipads polishing 80mm + 150mm - IPA Woskowanie i zabezpieczenie plastików: - FK 1000P - 2 warstwy ( druga warstwa po 4h ) - AP 303 Silnik... Mycie ( bardziej przetarcie ): - APC - Nielsen Cyclone Zabezpieczenie: - AP 303 - FK 1000p ( wewnętrzna część maski + rura dolotowa Y ) Felgi, opony i nadkola... Mycie: - ValetPro Blue Gel 1:4 - ValetPro Bilberry 1:5 - APC - Nielsen Cyclone - IronX Zabezpieczenie: - FK 1000P - Nielsen Brillance - AP 303 Szyby... Mycie: - Glinka - AutoGlym Car Glass Polish + Pady do szkła - IPA Zabezpieczenie: - RainX - 2 warstwy Wydech: - Mothers Mag & Aluminum Polish Akcesoria: - Karcher K5.55 - Pianownica PA - Marolex - Dwa wiadra + GG - Rękawica CarPro - Pędzelki, szczoteczki - Szczotka do felg i nadkoli - Taśma maskująca 3M - Maszyna polerska - Krauss DA - BP - 75mm + 125mm - Duża ilość róznych mikrofibr - Aplikatory - Halogeny - Krzesełko :) - Przedłużacz - Odkurzacz Karcher SE 4001 Czas pracy: Poniedziałek: 9h Środa: 8h No to czas start... Na początku przepraszam za tą prowizorkę z zakryciem miejsca po lampach ale tylko to się sprawdziło, wszystko inne odpadało razem z wodą :( Blach nie ściągałem bo tylna jest przyklejona na klej do szyb więc mogłoby to się źle skończyć a z przodu jest przynitowana a że zderzak ma tylko przejeździć do końca zimy a na wiosnę idzie do malowania to uznałem że nie warto :) Zaczynam od podniesienia auta i pozbycia się dokładki z Cupry, mogłaby zimy nie przetrwać... Na przyszły sezon trzeba pomyśleć o nowej, ta już trochę się wygięła i porysowała, nie z mojej winy no ale co zrobić ;/ Z dokładką: Bez dokładki: Przechodzimy do mycia, na początek Prickbort i IronX... Trochę roboty "śmierdziele" miały :) Czas na pre wash... ... a czym jest relacja bez pędzelka? Niczym... Przechodzimy do kół i nadkoli... Bez spuszczania się bo lada moment i tak będzie zmiana na zimówki więc będzie czas na zajęcie się tymi :) Myjemy... Płukanie... Glinka... No to kolejne mycie... Płukanie po raz drugi... Wystarczy lania tej wody, wjeżdżamy do garażu i suszenie... ...ale najpierw trzeba pozbyć się tej paskudnej taśmy... Resztę wody trzeba wydmuchać :) Suche... No to oklejam... Odświeżenie lakieru... Niestety, 50/50 jest takie jakie jest... auto nie było zapuszczone więc spektakularnego 50/50 nie będzie, poza tym chciałem tylko odświeżyc lakier po całym sezonie :) Obok szyb też nie przeszedłem obojętnie... Po wszystkim lakier i szyby zostały "przelane" litrami IPA... no i tak wyszło... Na tym kończymy prace pierwszego dnia... ... drugi czas zacząć... zaczynamy od dywaników gumowych na zimę... - ciekawostka, tylne jeszcze buta nie widziały :) Czas na woskowanie... Przechodzimy pod maskę... Teraz kolej na koła... Zaglądamy i tu... Szyby + lampy przód... Wydech... O plastikach też nie zapomniałem... Na koniec zostały nadkola... Efekt końcowy... pogody niestety się nie wybiera :( Dzięki wszystkim, którzy wytrwali do końca :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Te przednie lampy bez przyciemnienia lepiej wyglądają, i jak ten bixenon? Wyszło elegancko :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Te przednie lampy bez przyciemnienia lepiej wyglądają, i jak ten bixenon? Wyszło elegancko :u To przyciemnienie to był taki spontan, zostaje teraz tak jak jest ;) Długie w BiXie palą trawę na poboczu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 ładnie wyszło :u to teraz kolej na drugie A4 ps. jak Ci się jeździ na 18' przy silniku 1,6??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Niestety, nie będzie to relacja typu WOW, ostatnio przyjęta na forumNie sądziłem, że My jakieś typy przyjmowaliśmy... ;) Praca fajna, auto którego zazdroszczę wiecznie czyste.. Zdziwiłem się tylko, że jeździsz nim zimą. Myślałem, że oczko w głowie nie wyjeżdża z garażu na biały puch.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi