falon Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ostatnio obiecałem wziąć od kumpla auto i dla treningu i pokazu zrobić większy projekt za niewielkie pieniądze, w końcu kumpel, tylko kiedy z nim gadałem to było kilka piwek i na auto zerkałem po ciemku już po kilku dniach okazało się że jedna strona zwłaszcza w górnych partiach ma spękany lakier, widziałem po ciemku nadal ale na trzeźwo :lol: malowanie odpada bo za drogo a polerka tego nie naprawi bo lakier wygląda jak wyschnięte błoto na pustyni, obawiam się że jeszcze by można polerka gorzej uszkodzić lakier bo mogły by odpadać kawałki razem z bazą. Auto to toyota corolla rocznik chyba 2000-01 Jedyne co mi przychodzi do głowy to delikatna korekta i oczyszczenie lakieru w tych miejscach i użycie koloryzującego wosku Turtla dla zamaskowania czarnych spękań. Nigdy jednak tego nie używałem i nie wiem co to potrafi. Ktoś wie? O projekcie już nie ma mowy ale fajnie jak by jakoś wyglądał bo ogólnie fajny kolor tylko ta jedna strona. Musiał być bity albo coś i nie fachowo pomalowany, że tak popękał (nie sprawdzałem z PD8). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Są niewielkie szanse że można coś z tym zrobić ale bez zdjęcia to wróżenie z fusów.... Podkreślam nie wielkie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 jak podjedzie to zrobię zdjęcie i pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Sądzę, że żaden wosk koloryzujący nie poprawi sytuacji, no może na chwilkę do zrobienia fotki :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Może to jest popękana szpachla...Ale tak jak Piotr mówi, bez zdjęć nić nie pomożemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi