JM63 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Cześć, Na wstępie chciałbym powiedzieć, że relacja jest kiepska- nie ma setek zdjęć z pędzelkiem, piany po kolana, 'gleby i koła', korekty na 100% wymagającej demontażu spojlerów, kierunkowskazów, listew, woreczków czy Colli... Ot w wolnym czasie brałem maszynę, jechałem do garażu, orałem i przy okazji cyknąłem kilka fotek, z których większość jest po robocie. Do rzeczy: Volvo V70 2.4t, rocznik 1999, przebieg 243 tyś km. Nie wiem, co robili z nim poprzedni właściciele, ale na pewno nie miał lekko, o czym świadczą swirle na szybach gorsze niż w większości pokazywanych aut przed koretką, o lakierze już nie wspominając :/ Stuff: Mycie i oczyszczanie AF Citrus Power VP Orange Pre Wash z Glorii AF Lather BH Soft VP Tar & Glue Remover Jakaś resztka IronX'a Felgi Przygotowanie jw + Blue Gel 1:3 czasem nierozcieńczony Korekta FG500 + P2 IPA Body Wrap Szyby BH Soft Pianka do szyb Prestone Glass Science Glass Scrub na dysku do szkła Flexi IPA RainX Korekta 3M 2500 papier wodny Pasty 3M: zielona, żółta, niebieska Menzerna FG500 Gtechniq P2 Pady 3M żółta i niebieska Flexi biała Lare Diamond żółta Cleanery & LSP IPA :lol: ClearKote Vanilla Hand Glaze Zymöl HDC Zymöl Carbon Wolf's Chemicals Body Wrap Autobrite Cherry Glaze Tworzywa Opony, podszybie i relingi: Gtechniq T1 Nadkola: Race Glaze Colour Enhance Uszczelki: Autoland Wnętrze: Sonax eXtreme matowy Zegary: Cherry Glaze Pozostałe Kestrel Sim 180 Rękawice Pędzielki Sporo fibr, aplikatorów itp itd No dobra. Kończ Władziu... i robimy... ;) Mycie - tu bidnie Wqgo2rzC4QY Zdjęcie kiepskie, ale 'coś tam widać' 8-) Nie jest dobrze... Małe 50/50 Trochę lepiej, ale spuszczanie się nie ma sensu. Zderzak w opłakanym stanie. Komuś maska widocznie się nie spodobała, postanowił poprawić... Pierwszy kontakt z papierem... Jak widać były głębokie. Nie znam się, nie wiem ile lakieru- wygładzimy, będzie mniej widać... Lecimy dalej Finish Woskowanie: Carbon nałożony zgodnie z instrukcją: prostymi ruchami na niewielkiej powierzchni, przejechać fibrą w przeciwnym kierunku, odczekać ok pół minuty, ściągnąć nadmiar, spolerować Małe porównanie Body Wrap: po lewej nakładany fibrą, po prawej płatkiem kosmetycznym Felgi przygotowane już jakiś czas temu- brak zdjęć z prac. Za to aplikacja BW jak 'cza' - nałożony na b. ciepłą felgę, po ok 20 min spolerowany, poleżał w ciepłym i suchym pomieszczeniu przez dwie doby i ponownie dotarty. Duperele: 'Coś tam widać' once again T1 i niewytarta Ultrafina na błotniku MUSIAŁEM. Zaraz będzie, że nie oklejony, że piany za mało... :D Und dalej: RainX Trochę sztuki :mrgreen: Po odkurzaniu zebrałem bałagan, który został na fotelach Deska i kierownica wyczyszczona preparatem do czyszczenia wnętrza kasków od Liqui Moly Na kierownicy się działo... Sonax do boju Chwila prawdy, czyli słońce prawdę ci powie SUPER HIPER ŁET LUK PERFEKT SZAJN :-] Choć nie wszędzie było kolorowo... Jeszcze gorzej jest na słupkach, przy relingach itd... nie miałem pomysłu jak je zaatakować, przyznaję bez bicia :/ Some say... że relacja bez kropelek to nie relacja, więc coś tam dziabnąłem. Szału nie ma, przyczyny doszukuję się w warunkach aplikacji (11*C, odstał jakieś 10h w garażu, dotarty, wystawiony na słoneczko. Niestety nocą kołderka ze szronu, która pewnie najbardziej dała w kość) I na koniec dwa małe filmiki ;) mhOEWe2MagY xclaZcop_-k Dzięki i pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Relacja oki Panie , ale najpier wypada sie przywitac na forum ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 coś ju tu szfankuje- przeczytaj poradnik- a pozatym ad rem: - piękny kolor volviaka- -bardzo fajna praca -przyznajesz się bez bicia do lenistwa - ciekawi mnie- wyjechales z garażu i pojechałeś pod markiet zrobić zdjęcie na napisie apteka? ciekawy efekt :D ogólnie wporzo- bardzo wporzo :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Fajnie kwadraciak wyszedł, blachy do nauki dużo :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Nice Job :u a tak z ciekawosci...po co tyle clenerow i LSP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatS Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Jak klamka pokaż foto. A kwadraciak znacznie odżył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Praca robiona na raty, więc zdjęcia np z myć pomiędzy etapami, jak wyżej wspomniane z apteką ;) Nice Job :u a tak z ciekawosci...po co tyle clenerow i LSP? Ciekawość co jak działa, czy Zymol TYLKO na HDC, jaka różnica między naturalem, a nano sealant'em itd Poza tym cleaner'y tylko dwa, cherry glaze poszedł na progi. damianese Może nie tyle lenistwa, co braku pomysłu. Miałem tylko duże pady, przy oraniu zrywały taśmę itd, a przy ręcznej robocie rysy śmiały mi się w twarz... MatS Nie mam fotek, musiałbym coś pstryknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Dobrze, bardzo dobrze... Teraz pójdzie już z górki :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 No to gadaj jakie roznice miedzy tymi LSP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 W kilku miejscach troche, że tak powiem było hardkorowo ale volvo odrazu nabrało blasku :) . Dobra robota :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Marcin, na chwilę obecną aplikacja i minimalnie -ingi. Teoretycznie Body Wrap powinien być super trwały, redukować brudzenie, a zmywanie brudu powinno być banalne. Chcę sprawdzić jak w rzeczywistości to wygląda w porównaniu do zymola. DaV, no maszyna wołała o ratunek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Body Warp u mnie siedzial 4 miesiace Myty tylko zielonym szamponem od snb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 U mnie przed korektą też circa tyle, ale już nie był godzien egzystencji. Myty White satin'em i proszkiem, w zasadzie porównywalnie do #111. Beż QD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Mysle ze jak go ppsikasz czasem QD ripairem do Wolfa do troche dluzej posiedzi...A w sumie to doszlem do wniosku ze wole woski szczegolnie naturalne. Ostatnio Autobritem obsession smaruje, pechnie i sie kladzie jak Wolfhgang fuzion a kosztuje o wiele mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ja jeszcze nie mogę się do końca określić :P Ale nie żałuję kasy wydanej na Zymola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zaraz będzie, że nie oklejony, że piany za mało...My nie tacy ;) Sympatyczna relacja, bardzo ładny kolor i model auta. Grzechy znasz, jeśli ich nie wymieniłeś, na pewno widziałeś ewentualne niedociągnięcia, jest późno więc tylko poklepie po ramieniu i powiem, że dobra robota :D Mógłbyś opisać różnice między tymi cleanerami/glaze'ami? CK i Z? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 HDC: Kolor: czekoladowy Zapach: czekolada/kakao Konsystencja: gęstawa, nie leje się, na lakierze rozprowadza się jak krem Moim zdaniem: używałem tylko na bawełnianym aplikatorze- ładnie odżywia kolor, podbija głębie i maskuje defekty lakieru Trochę upierdliwy w użyciu, bo trzeba szybko polerować VHG: Kolor: jasny, mętny lekko żółtawy =p~ Zapach: chemiczna wanilia Konsystencja: trochę bardziej wodnisty niż HDC- na lakierze rozprowadza się bardziej równomiernie niż w.w. Moim zdaniem: bardzo fajny cleaner, świetne właściwości czyszczące, oszukuje nie mniej niż HDC, dodatkowo ma cząsteczki ścierne, więc możemy pominąć finish przy comiesięcznym woskowaniu, bez problemu można zrobić całe auto i spolerować, wydajniejszy niż HDC Na masce różnic w wyglądzie nie widziałem. Co ciekawe wosk na masce kompletnie znikł- tafla wody, a na reszcie auta -ingi bez zastrzeżeń :-?? Jeśli chodzi o trwalość Carabona na VHG, to na drugim Volvie leży ponad 2 miesiące i wyraźnie kropelkuje i odpycha wodę, myty kilka razy proszkiem i Lather'em, 2 posseidonem, żadnych QD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi