Zybercik Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Witam serdecznie! Chciałbym się pochwalić swoją pierwszą relacją na tym forum - dzięki forumowiczom dowiedziałem się 'co i jak' i przyznam że inspiracją był dla mnie projekt Justyny w którym zajmuje się swoim Toledo :) (z TAMTĄD ;) Nie podam ram czasowych pracy bo pracowałem jedna, dwie, czasem kilka godzin dziennie, po powrocie ze szkoły. Na zewnątrz poświęciłem 19h + wnętrze ok. 8 godzin. Sumując około 27-28 godzin. Z góry przepraszam za jakośc zdjęć. Focę kompaktem Kodaka i zdolnosci fogotraficzne u mnie są bliskie zeru. Do rzeczy! Na początek wnętrze, co było grane? - Nielsen Nap Low Foam w steżeniach 1:10-1:20, szczotkowany, na koniec odessany K WD 3.200 "na mokro" (partyzantka, wiem...) - APC Nielsen'a w stęzaniach ok 1:10-1:15 - Pink Sheen - Sztyft do uszczelek Turtle Wax - Stripper Scent Na zewnątrz: - APC Nielsena 1:10 - Jakaś marketowa piana for fun - Piana Magifoam w Marolex'ie - 303 Convertible Top cleaner - Attack do felg - Szampon Nigrina - Tar&Glue Remover od VP - Glinka BH Regular - FG500 na białym Flexi - FF3000 z zółtym - IPA 1:1 - cleaner Dodo ręcznie - Dodo Purple Haze - RainX, Nielsen SAS, Brillance - 303 Fabric Guard - Clin do szyb Akcesoria: - myjka Nilfiska C115 + jej 'pianownica' - Karcher WD 3200 - rękawice 'frędzelkowe' - pędzelki i szczoteczki - taśmy do oklenienia + folia stretch - taśma dwustronna do przyklejenia tablic - stos mikrofibr i aplikatory Pacjęt po wejściu do garażu, niby nie jest źle Od razu poleciał fotel pasażera, zaraz po nim kierowcy Podsufitka cabrio też do przeprania boczki też mi przeszkadzały... Wykładzina niech 'pooddycha' a klapa silnika do podklejenia... Zabrałem sobie wszystko do domu i wieczorami zamiast do ksiązek :D I tak moczyłem, szorowałem, odsysałem, moczyłem i w kółko. Wiem że śmieszne pranie ale zawsze świeżej. Zdjęc z tego procesu zbytnio nie mam - zobaczycie co wyszło poniżej, już założone w samochodzie. Wyszło tak Idziemy na zewnątrz, pogoda ładna to sama przyjemność :) Pacjent przed, dla 90% społeczeństwa czysty i ładny Zestaw startowy I lecimy, magifoam z marolexa spłukany jakąś 'markietową' pianą pędzle, pędzle itd. i mycionko (drugie wiadro poza kadrem, spokojnie :D) glinka po drzwiach kierowcy po tylnej klapie i zderzaku po glinkowaniu kolejne mycie i mycie wykręconych pierdółek wjazd do garażu, oszuszanie, oklejanie zaczynamy :) spaktakularnych fifty-fifty nie będzie, bom dupa nie detailer. Pierwsze szlify, szału nie ma. Zdjęc tez mało, bo jak już robiłem, bo zapominałem o fotach. Skończyłem, wyjechałem na zewnątrz i proces powtórzyłem tj. magifoam, mycie na dwa wiadra, pędzelki płukanie itd. zdjęć nie ma, bo każdy wie jak to wygląda. Następnie ręcznie nałożyłem cleaner i wosk, dressingi, umyłem szyby. Tak wyszło końcowo Dzięki za obejrzenie i za wiedzę! :) Będzie można pokazać się w Wieliczce :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Nieźle ;) . Lakier lekko nie miał przez ten czas :lol: . Przy wlewie paliwa to korozja?. I takie pytanie poza tematem, czemu wogóle zdecydowałeś się na smarta :P? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Fajna relacja, sympatyczne auto do pracy, zarówno w środku jak i na zewnątrz nie ma dużych powierzchni do obróbki :) Jak wrażenia po pracy z maszyną? Szkoda, że nie ma zdjęć blach pod słońce, a widzę, że pogoda ku temu sprzyjała :) ps. Ile Ci to pali? ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Przy wlewie paliwa to korozja?Niestety tak... czemu wogóle zdecydowałeś się na smarta ?Mam 18 lat a jeżdzę już ponad 2 lata i wszystko jasne ;) Teraz jeżdzę Polo a Smart stoi i 'wygląda' - skoczę na jakiś zlocik i pewnie we wakacje wyląduje na allegro :) Jak wrażenia po pracy z maszyną?Jak najlepsze :D bałem się trochę, z racji że to plastikowe auto i szybko się nagrzewa. Łapy trochę bolały, co tu ukrywać, ale na pewno będziemy działać dalej. PS. Spalanie min 4,4l, ale usypiałem. Średnio 6,5l przy czym nie mam lekkiej nóżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Przy takim małym to się fajnie pracowało bo szybko szło ;) Dobrze wyszło :u Ale spalanie to bez szału trochę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 No w końcu się doczekałem :D Obejrzę mam nadzieję na żywo kiedyś ;) To był Twój pierwszy raz? ;) :u :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miba Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Pięknie pięknie :u Fajna "pchełka" ps. Jakbyś miał się z nim "żegnać" to dajże Panie kolego znać, bo koleżanka przy oglądaniu relacji się zakochała (ach te baby =:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Jakbyś miał się z nim "żegnać" to dajże Panie kolego znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 To był Twój pierwszy raz? ;)Tak - pierwszy raz glinka, maszyna ;) Jakbyś miał się z nim "żegnać" to dajże Panie kolego znaćBędziemy się żegnać prawdopodobnie pod koniec maja tzn. poleci na allegro. A kiedy i czy w ogóle się pożegnamy to zależy od zainteresowania, ale w sumie już tam jakieś jest ;) A Tobie minetoo o co chodzi z 'dżizasem', bo nie wiem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Fajna relacja i bardzo profi podejście z tym demontażem elementów. Oklejenie i zabezpieczenie dachu folią tez mnie "urzekło" :) :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 A Tobie minetoo o co chodzi z 'dżizasem', bo nie wiemBo już Mib'ę w tym widzę :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Świetnie to wyszło :) No i pranie wcale nie takie najgorsze, efekt sam widzisz że jest. Projekt bardzo się podoba, dopracowałeś szczegóły :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszakr Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 wfajnie to wyszło, efekt widać na tym lakierze. Muszę zobaczyć na żywo to autko :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Filmik z bezdotyku z DJ Purple Haze na cleanerze dodo. 2kKEtKDj4nY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Mówcie sobie co chcecie, mam 3 DJ, dla mnie to kozaki 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Dodo jest super :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr320 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 fajna relacja, a jeszcze lepszy efekt końcowy.. :u mnie najbardziej interesuje jak wypadł Karcher wd 3.200 w połączeniu z Nielsen Nap Low Foam.. Zamierzam na dniach kupić taki zestaw do wyprania kilku domowych autek i potrzebuję jak najwięcej info na temat tego sprętu... Daje ten zestaw radę..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 mnie najbardziej interesuje jak wypadł Karcher wd 3.200 w połączeniu z Nielsen Nap Low Foam.. Zamierzam na dniach kupić taki zestaw do wyprania kilku domowych autek i potrzebuję jak najwięcej info na temat tego sprętu... Daje ten zestaw radę..??? To zależy czego oczekujesz, gdybym miał kasę i perspektywę częstego używania to bez wątpienia leci Numatic + dobry prespray itd. Za WD 3.200 dałem niecałe 200 zł i muszę powiedzieć, że za taką kasę jestem zadowolony z efektu, różnica widoczna od razu. Tak wyglądała 'woda' po pierwszym odessaniu (a fotele były bez plam, całkiem niezły stan) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr320 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 dzięki za info.. :u Chyba się skuszę na niego, tym bardziej że może służyć też na sucho.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi