Sucre Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Witam Prezentuję projekt nad którym spędziliśmy z właścicielem ww. samochodu trzy dni. Tak samochód wyglądał w momencie przyjazdu, delikatnie brudny, generalnie właściciel bardzo dba o swoje oczko w głowie. Autko wcześniej było polerowane przez "uznanego fachurę w mieście" który zostawił po sobie kilka autografów :lol: Mycie płynem do naczyń Pur i rękawicą Chemical Guys ( nadaję się tylko do mycia przed korektą :? ) Glinka za dużo roboty nie miała. Jak zawsze zebrała trochę syfu z dołów drzwi. Następnie auto wjechało na polerowanie, pasty jakie poszły w ruch to: -FG 500 -S 17+ uwielbiam tą pastę -SF4000 Kilka zdjęć wypolerowanego boku ( bez cleanera i wosku ), tylny błotnik tylko liźnięty ponieważ idzie do poprawi lakierniczej. Maska podzielona na pół, będziemy testować wytrzymałość i "ing" Z.Carbona i Victorii Chaos Wax Cały bok zrobiony na gotowo tj. Cleaner Wolfganga i wosk Vicotria Chaos Wax Tak zakończyliśmy dzień pierwszy, na gotowo został zrobiony lewy bok i maska. Kolejny dzień zaczęliśmy od zdjęcia rejestracji ( tam też trzeba umyć i zabezpieczyć. I piękne hologramy z drugiej strony samochodu Troszkę zdjęć z samej korekty, kombinacje jakich użyłem napisane są wyżej. Na tą stronę wskoczył hdc z carbonem Dzień drugi za nami, zrobione na gotowo prawy bok, zderzaki przód i tył oraz klapa bagażnika Dzień trzeci rozpoczął się od mycia szamponem zaino,miareczka i wiaderko z gg. Wiadereczko z girt guardem, niestety tylko jedno bo drugie nam się rozjechało Koła na razie dostały tylko strzała z wolfa Zainowy szampon nawet fajnie się pieni, zapach słabszy od Duraglossowej 901. Owca wisi i czeka na swoją kolej Przed myciem detale oczyszczone APC Surfex HD. Szybki potraktowane glass cleanerem z Zaino. Następnie odtłuszczanie Ipą Wisieńka na szybach rain-x A na wycieraczkach 303 Wiper Treatment, jesteśmy bardzo ciekawi jak się będzie sprawdzał. Na elementach plastikowych połowa samochodu zrobiona Zaino a połowa Valet Prowym Dionizosem. Oponki potraktowane Valet Pro Traditional Tyre Dressingiem Kilka fotek z garażu prawie gotowego auta Niestety, jak na złość ostatniego dnia pogoda strzeliła focha. Fotki końcowe szału nie robią, jak będzie słonecznie zrobimy update. Woski które brały udział w porównaniu. Zymol i Vicotria dostały po dwie warstwy. Na wieczór kilka fimików z "ingami" ww. wosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Nice Job :u Ciekawe jak Victoria wypadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Świetna robota, lakier pancerny co ? :lol: Szykują się ciekawe testy :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 ale zakręciłeś z tą relacją- czekam i czekam na pędzelki a tutaj po korekcie dopiero - i to samo felgi :o ostatnio mówiłeś że się śpieszyłeś a teraz 3 dni miałeś :-B co do pracy nie ma co się czepiać- no i wreszcie nie czarne auto jak to u ciebie w zwyczaju :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 No właśnie kolejność pokręcona trochę :P Kolor bardzo mi się podoba i fajnie wyszedł :lol: Czyżby prawe przednie nadkole brudne? Ciasno tam chyba to bez zdejmowania kół trochę ciężko z nałożeniem dressingu jeszcze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Coś nie tak z kolejnością prac czy tak zmontowana relacja? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Tez się zastanawiałem z tą kolejnością,ale w sumie głupia nie nie jest. I tak się po korekcie myje bo ,a to coś się zachlapie czy zapyli. Co z tego jak koła umyta jak i tak później nadają się do umycia. W sumie to nawet nie głupia ta kolejność. Nadwozie przygotowane do korekty . Drugie końcowe mycie- po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 No nie do końca tak. To jak by operacje robić w polu....ale nie ważne. Efekt ładny :u Wiem czepiam się :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Marco dobrze to rozkminił...pędzelki wleciały na koniec bo w czasie korekty i tak się wnęki całe zapyliły. Kolejność może wydawać się pokręcona ale tak to jest jak ma się po kilka godzin na samochód dziennie. Musieliśmy po prostu robić wszystko na gotowo. Co do nadkoli i kół w ogóle nie zostały ruszone, bedzięmy się nimi zajmować w tym tygodniu. Jedna rzecz jaka mnie dziwi to fajnieszy, przynajmniej wygląd victorii z wolfgangiem od zymola z hdc, taki jakby bardziej szklisty. Aha pędzelki race glaze'a rysują lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 a jak tam ogolne wrazenia z pracy z tymi woskami, ktory sie lepiej nakladalo i docieralo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Wolfgang i zymek na podobnym poziomie czyli bajkowo. Bez najmniejszych problemów. Reszta nie miziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Co do zymola to ze ścieraniem nie było najmniejszych problemów z tym że najpierw aplikowałem na dwa elementy, następnie jeden polerowałem i nakładałem na kolejny jeden. W ten sposób nie było opcji żeby zaschnął, z Victorią działałem podobnie i również nie było niespodzianek. Ale różnica w szitingu ogromna na korzyść Zymola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Mow jak ta Victoria sie bedzie spisywac bo bardzo mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Będę na bieżąco monitorował i dawał znać...będą również filmiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Stojąc twarzą do samochodu, lewa strona Zymol Carbon, prawa Victoria Mayhem. e8Eu7gY6VPo Cała strona Victoria Mayhem kl2JSS1oX8E Lewa strona klapy Victoria Chaos Wax, prawa Zymol Carbon. 8wXAmTeRs4E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Victoria całkiem ładnie ale jak to zwykle bywa stawianie w szranki czegokolwiek z Zymolem oponenta przedstawia jako słabeusza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Hehe, Piotr powiedz jak to jest u Ciebie, jak długo dajesz zymolom poleżeć na lakierze przed spolerowaniem?? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale na zymol.com piszą żeby np. glasura polerwać po zaledwie 45-60sek ( a później dopolerować po 4-5 godz co było by normalne bo musi się wypocić ale zastanawia mnie to 45-60sek ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Ja stosuję metodę "smarujesz jeden panel i drugi polerujesz pierwszy" itd. To mi się najlepiej sprawdza. Metoda tożsama z sugerowaną bo nakładanie tyle trwa ok 60 sek. Dopolerowanie skutkuje wyraźnie zmniejszonym łapaniem kurzu ale żeby wygląd...no wiesz ....ciężki temat :lol: A sugestia wynika z tego że jak przyschnie za bardz oto robi się nie miły w pracy a jak wiemy amerykańce lubią sypać pozwami :lol: A tak poważnie to jak polerujesz tępy wosk to mimowolnie zwiększasz docisk i zdejmujesz go za dużo co ma kolosalny wpływ na efekt finalny w kwestii choćby trwałości i jednolitości wyglądu :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Nio to mnie uspokoiłeś bo też zastosowałem tę metodę :D Później dopiero tak zacząłem kminić czy aby nie za szybko to polerowanie, czy nie powinien poleżeć trochę dłużej. Z ciekawości zrobię test na masce,połowa spolerowana po 60 sek a połowa po 15min. A powiedz mi jeszcze Piotrze z sealantami chyba ta metoda już nie bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Sealanty mogą leżeć i nawet muszą dość długo. Nie dotyczy powłok permanentnych jak CQ Gtechniq GiZox itp to już inna bajka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Czyli wszystko tak jak myślałem, ale zawsze lepiej dopytać się bardziej doświadczonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 zawsze lepiej dopytać się bardziej doświadczonych oj tam oj tam :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 5ow_3yYoWME Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 niezle wyszedl ten "sziting", ten bok byl robiony Zymolem czy Victorią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Zymol :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi