quadrifoglio990 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 W jaki sposób czyścicie opony?? Ja swoje zazwyczaj czyszczę najpierw degresserem (stężenie 1:4), następnie pędzelek,płukanie, powtarzam to kilka razy. Potem przy myciu felg również trochę pryskam i pędzelkuje oponę ale przy nakładaniu dressingu zaraz aplikator robi się czarny :( Też tak macie przy czyszczeniu opon i nakładaniu dressingu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 czyszczę najpierw degresserem (stężenie 1:4)czym dokładnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 niektore dresingi mają właściwości czyszczące- na moje oko nie da sięwyczyścić tak opony zeby aplikator był czysty- podsumowując szkoda twoich zabiegów, czasu i chemii- przy czyszczeniu co najwyżej to apc plus szczotka do opon i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Używaj twardszych szczotek, na przykład szczoteczkę 'żelazko' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Ja po pierwszym czyszczeniu opon szczotą i apc zamiast pędzelkiem i apc troszkę się zdziwiłem, ile syfu na niej siedziało. Więc taki sposób polecam. A dressingi chyba zawsze jako tłuste coś tam będą rozpuszczać (jakieś brudy). Gdzieś czytałem, że ktoś czyścił opony właśnie dressingiem, i dopiero jakiś efekt to dało, ale ile w tym prawdy i sensu to :-?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Polecam taką szczotę , ja http://showcarshine.pl/specjalne/463-monster-shine-medium-brush-do-tapicerki-i-do-opon.html nią myje i dzięki średniej twardości włosia b. dobrze umywa opony, do tego jakiś APC lub piana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadrifoglio990 Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 czym dokładnie ?Meg's Super Degresser. Teraz przerzucę się w Nilsena HD degresser i dam 1:3 albo 1:2 no i chyba rzeczywiście użyję jakiejś szczotki. Piszecie że dressingi mają właściwości czyszczące - ale przecież żeby dressing się dłużej utrzymywał to opona powinna być właśnie dobrze doczyszczona. Nie wiem jak można kłaść dressing na brudną oponę :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 czym dokładnie ?Meg's Super Degresser. Teraz przerzucę się w Nilsena HD degresser i dam 1:3 albo 1:2 no i chyba rzeczywiście użyję jakiejś szczotki. Piszecie że dressingi mają właściwości czyszczące - ale przecież żeby dressing się dłużej utrzymywał to opona powinna być właśnie dobrze doczyszczona. Nie wiem jak można kłaść dressing na brudną oponę :shock: Powinno schodzić. Spróbuj szczotki z twardszym włosem. Może być nawet taka do rąk: psikaj, zostaw na chwile, szoruj, psikaj, szoruj, płucz. Po myciu opona ma być czarna. Jak jest brązowa to znaczy że nie umyłeś :) Prickbort z APC też ładnie czyści opony ;) A jak coś to PW :ugeek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Wydaje mi się,że w większości to zależy od rodzaju i jakości opony.Wiadomo,że trzeba mocnego APC i najlepiej jeszcze szczotką Ja mam taką z bardzo mięciutkim miedzianym(Chyba)włosiem specjalna do opon.Mam myjnię i nakładam na dwa sposoby.1 dressing w słoiczku pędzelek i nakładam.2 dressing w dozowniku i na pędzelek i nakładam.Problem jaki opisujesz pojawia się przy pierwszym sposobie nakładania,nawet po porządnym umyciu opony.Mianowicie w słoiczku po kilkunastu oponach pojawia się czarny pyłek no i dressing robi się coraz ciemniejszy.Myślę,że jest to pył z gumy i tego nie unikniemy.Gąbka go po prostu wchłania ten pył i razem z dressingiem robi się czarna, dodatkowo tłusta.Polecam mój drugi sposób bardzo oszczędny.Ps pędzel okrągły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadrifoglio990 Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Prickbort z APCAle chodzi o tego Prickborta T&G Remover czy o jakieś APC Prickborta o którym nie wiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Prickbort z APCAle chodzi o tego Prickborta T&G Remover czy o jakieś APC Prickborta o którym nie wiem??Dokładnie, a APC stosowałem SNB, jakies 1:3 i wiadomo szczotka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Ja myje APC Megsa 1:10 + szczota do rąk typu żelazko. Czasem czynnosc powtarzam. Osuszam, czekam az wyschnie do konca i kładę dressing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Bilberry, opony i felgi :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 na moje oko nie da sięwyczyścić tak opony zeby aplikator był czysty [-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 na moje oko nie da sięwyczyścić tak opony zeby aplikator był czysty [-x Wyzwanie czeka, nanoszenie dressingu białą fibrą na opony... :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 No nie dajmy się zwariować....chociaż.....czekaj....jestem aż tak chory? =)) Ja czyszczę opony do momentu aż są czarne,matowe i zero brązowej poświaty. Ponadto piana z nich płynąca ma być biała jak śnieg. Tylko to gwarantuje czystość i trwałość dressingów :f Ale ja się nie znam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 no to o tym samym od 1st. postu piszemy- :lol: szczota apc czy coino i jazda- przecież jak felgi ktoś czysci to przecież nie okleja żeby na opony nie leciało :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 stosował ktoś z Was duragloss 701? dedykowany cleaner do opon?? ponoć zbiera dobre recenzje. Chciałem wypróbować ale galonowego opakowania nie maja zaprzyjaźnione sklepy - a małego mi nie warto bo niewielka różnica w cenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Chciałem wypróbować ale galonowego opakowania nie maja można tutaj kupić :arrow: http://www.duragloss.pl/produkt,Duragloss-Tire-Cleaner--701,6530.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Niedostępny od przynajmniej miesiąca .... to, że jest w duraglossie na stronie to ja wiem :) tylko, że magazyn pusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 przepraszam nie popatrzyłem x_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Sebastian z WaxParadise nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Sklep duragloss należny do Sebastiana z WaxParadise :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Wracając do pytania. Kupiłem małe opakowanie dla testu. Zdecydowanie teraz wezmę galonowe (oczywiście kiedy się pojawi). Brud elegancko spływa z opon, i rzeczywiście o niebo lepiej przygotowuje oponę pod dressing niż standardowe APC. W skrócie: podstawowe wyposażenie mojego arsenału od jakiegoś czasu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Car Crazy Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 stosował ktoś z Was duragloss 701? dedykowany cleaner do opon?? ponoć zbiera dobre recenzje. Chciałem wypróbować ale galonowego opakowania nie maja zaprzyjaźnione sklepy - a małego mi nie warto bo niewielka różnica w cenie.. Przełom październik/listopad :f Mothers też ma dedykowany cleaner do opon, niestety jeszcze nie testowałem :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi