Skocz do zawartości

Altrnatywa dla ONR

s.martino

Rekomendowane odpowiedzi

ONR nie jest zle, ale....i tak bardzo brudnego auta nie umyjesz. To po co to komu?? Jak mowie klient chce to ma...co z tym zrobi to juz nie moja sprawa.

oj nie podoba mi się takie podejście [-x

- pierwsze primo - każdy wolałby sam zamoczyć rękawice i pomacać auto ulubionym szamponem, nie każdy ma jednak taką możliwość,

- drugie primo - ONR w zupełności wystrczy jeżeli nie masz mocno zabrudzonego auta + pierwsze tiret,

- trzecie primo - wolę ONR niż "profesjonalną myjnię" gdzie 1 irchą wycierają 20 aut a piachu w wiadrze z szmponem jes tyle co na saharze.

Jak mowie klient chce to ma...co z tym zrobi to juz nie moja sprawa.

- racja - zrobię z tego drinka :lol:

• 3 tygodnie później...

Panowie, na innym forum (nie KA, kompletnie nie detailingowo) gość chce sprzedać coś takiego.

Może ktoś jest chętny do testu? Mnie jakoś takie rzeczy w ogóle nie przekonują, więc wrzucam jako ciekawostke :u

http://www.ebay.pl/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110895111006#ht_3502wt_1185

A w tym całym ONR-rze nie jest najistotniejsze (jak sama nazwa mówi) to, że nie wymaga spłukiwania, co przydaje się np. zimą? ;)) Przecież nikt nie broni go używać jak zwykłego szamponu po wstępnym użyciu myjki, z tą cechą, że po prostu inaczej wygląda spłukiwanie (a raczej jego brak)... A więc konkurencją dla ONR-a na pewno nie są "waterless-y" a raczej produkty takie jak POLISHANGEL® Ecorinseless Hyper Wasch. Czy to komuś potrzebne? ;) Myślę, że naszym zachodnim sąsiadom, bo oni mają hopla na punkcie ekologii, małego zużycia wody itd.... Ale nie jest to technika całkowicie bezwodna, a więc do zakurzonych furek można ją wykorzystać :).

s.martino, to jest taki eko-szampon dla eko-Niemców ;). Z opinii użytkowników (sam nie stosowałem ;)): zero piany + miły zapach (owocowy) + duża śliskość. Producent zapewnia o braku konieczności spłukiwania (a przynajmniej o możliwości "lichego" lania wody). Reszta jest w opisie na stronie sklepu PolishAngel ;): http://www.sklep.polishangel.pl/index.php/menu/mycie/piany-i-szampony/szampony/polishangelr-ecorinseless-hyper-wasch-concentrate-200ml.html

Ok czekam na jakis opis od kogos kto uzywal. Bo noa ich stronie to nie wiele jest. Nie bardzo rozumiem czy trzeba splukac czy tak jak w przypadku ONR mozna bez.

"POLISHANGEL® Ecorinseless Hyper Wash Concentrate jest jednym z najbardziej skoncentrowanych szamponów na rynku.

30ml POLISHANGEL® Ecorinseless Hyper Wasch Concentrate wymieszać w 5L czystej wody"

No i te 30ml to jednen z najmniej skoncentowanych szamponow...ONR wystarczy ok 30ml ale na 10 lt....