junior74 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Mam pytanie czy da sie przykleić podsufitkę opadniętą w środku do dachu za pomocą igly z np.butaprenem czy raczej to nie wyda? Próbował ktoś lub może inny sposób.Z góry dziękuje za info. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Tak to nigdy nie próbowałem :? Kiedyś kumplowi podklejałem też tak wiszącą podsufitkę, ale zdemontowałem ją, oderwałem od tyłu do miejsca odklejenia i wtedy dokładnie podkleiłem wypełniające porządnie klejem. Nie pamiętam kleju ale jakiś typowo do tapicerki był z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 za pomocą igly z np.butaprenem czy raczej to nie wyda?Raczej nie wyda. Butapren to nie jest ten klej, i sam pomysł z igłą nie bardzo. Tak jak napisał Marcin - trzeba zerwać całość, lub choć część, tapicerki i przykleić dobrym klejem na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonzo Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Tak jak napisał Marcin - trzeba zerwać całość, lub choć część, tapicerki i przykleić dobrym klejem na nowo. Ostatnio robiłem tak samo w sharanie, a klej jakiego użyłem to "klej w sprayu" z TESA dostępny np. w CASTORAMIE. Robotę robi piękną, koszt kleju to około 30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Dziękuje za rady.Widzę,że na skróty się nie da. :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Nie używaj butaprenu, bo on rozpuści gąbkę którą podklejony jest materiał podsufitki. Najlepiej użyć czegoś w spray typowo do takich rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi