minetoo Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 To znowu ja.... Po ostatnim rozczarowaniu Waxoyl'em nie miałem ochoty na eksperymenty ale ten produkt bardzo kusił. Kusił najbardziej zapachem. Ale do rzeczy.... K2 zauważyło Nas detailerów. To właśnie z tego powodu zaczyna się coś w tej firmie dziać. Zdają sobie sprawę że będzie im ciężko z racji tego że są stawiani na równo z Plakiem ale mimo to się starają. Efektem tych starań jest produkt o nazwie Quantum. Jest to sealant o przedłużonej trwałości. Już samo opakowanie sugeruje że producent chciał abyśmy postrzegali to LSP jako coś "lepszego". Kartonik nie jest satynowym woreczkiem i nie ma załączonego certyfikatu ale zawsze lepsze to niż blister albo nic ;) W środku znajdujemy buteleczkę która waży i wygląda tak że do szczęścia brakuje napisu innego jak K2... oraz mikrofibrę. Tu pierwsza negatywna ocena, fibra do niczego się nie nadaje. Pyli, jest za cienka i ma wszytą metkę! K2, detailerzy nie znoszą metek. Zamieńcie fibrę na taką z metką naklejaną ;) A co z samym produktem? Zapach! To to co mnie powaliło. Zielona herbata, tak "smaczna" i intensywna że zjeść się chce i za to duży plus. O ile mi wiadomo to nic jeszcze tak nie pachniało :shock: Dodam że zapach jest całkiem naturalny i nie "wali" chemią. Konsystencja to gęste mleczko. Producent wymaga powierzchni odtłuszczonej a więc IPA i nakładamy. Mnie się to średnio podoba ale z drugiej strony jeśli cleaner K2 miałby być jak ten z Sonax to lepiej niech go nie będzie :D Mimo tępej powierzchni nie jest źle, da się zrobić cienką warstwę. Na małe auto zużyłem ok 40% opakowania czyli jest dobrze biorąc pod uwagę że to miał być zestaw na raz :u Zrobiłem całe auto i przystąpiłem do polerowania. Tu żadnej niespodzianki wszystko poprawnie. Wygląd? Nie ocenię po jednym razie.... Jest dobrze, tyle powiem. Śliskość na poziomie wosku mid price. Ingi...sheeting kompletny i szybki :shock: a beading dalece zaskakujący :shock: :shock: Ale hola hola to wszystko na świeżo... Czy Quantum znajdzie miejsce? Czy spłynie jak Waxoyl? Czy zaskoczy jak Turtle Wax? To w następnym odcinku serialu pt "Minetoo się pastwi" ;) Poniżej kilka dokumentów z minetooleak's B-) Jest opcja "hade" :f p0WL5KwRxQY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 "K2 zauważyło Nas detailerów." No to ja nie moge klasc :lol: Ciekawe ile polezy...bo w Itali niema...jak dobre bedzie to certfikat dorobie i za 500€ pojdzie :u Minetoo czekam jak sie temat rozwinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Piekna sprawa Panie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 minetoo wiela to kosztuje ?? Właśnie przypomniałeś mi że muszę zaktualizować temat z waxolim, będzie ciekawe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 20zł + ;) muszę zaktualizować temat z waxolim, będzie ciekawe B-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Zapowiada się ciekawie, ale jak to powiadają: "Pierwsza jaskółka...." Jak wytrzyma z miesiąc, dwa to za tą cenę będzie fajny budżet produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Przed przystąpieniem do czytania, poleciałem po kubek kawy :D Czekam na up...ale powiedz mi mistrzu jakim programem przerabiasz filmiki, bo mnie w WMM już się nie chce, tym bardziej robić cokolwiek na ciężkich filmach w HD :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golono Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 fajny test minetoo :) Pomimo przetestowania już kilku wosków poważnie zastanawiam się nad K2 Quantum, ciekawe czy będzie lepszy od nano wosku z BMW :D Oby , bo cena kusi :) Nakładałeś tylko i wyłącznie ręcznie? Z tego co widziałem to na opakowaniu chyba jest napisane ,że można na rotacji :-) Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Pavlik filmy nadal montuję w WMMM. Spore możliwości ma Sony Vegas no i Adobe.... U mnie na notebook'u wszystko migiem w HD idzie ale może dlatego że to w miarę mocny notebook. PS zaglądaj że Panie tu częściej ;) Nakładałeś tylko i wyłącznie ręcznie?Tak. Można maszyną a jakże ale chciałem sprawdzić wydajność a troszkę w pada by wsiąkło ;) Dziś płukanie na bezdotyku....fiu fiu jest za dobrze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skladak Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Podobają mi się zdjęcia z kropelkowania : > Dobry podkład muzyczny do filmiku :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Tak na szybko sytuacja z przed godzinki ;) Auto zakurzone.... gkOMEZ29agw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 PS zaglądaj że Panie tu częściejostatnio mam małą zadyszkę ;) może w sierpniu coś się ruszy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 "Minetoo się pastwi" Czekam na ten odcinek z utęsknieniem :D Na razie wygląda jak średnie j-AIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkinss Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Show - czy ja wiem :-? Piotrek dostałeś coś do show a Ty dalej szukasz wynalazków [-( Ale z ciekawością zaglądam do tych Twoich testów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Ja nic nie szukam. Robię to by inni nie musieli. A tamto co czeka....pacjent musi być odpowiednio na poziomie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Kiedy następny odcinek? Brać ten szit czy zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 W następnym tygodniu. K2 niema łatwego życia...ale nadal się trzyma. Szału niema z kropelkowaniem ale zrzut wody jak na sealant przyzwoity. Szczegóły za tydzień bo nie mam kiedy auta umyć i jeździ brudne jak kameruński chłopczyk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 2 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Nadeszła ta smutna aczkolwiek przez niektórych oczekiwana chwila. Tym razem nie będzie filmów, zdjęć bo naprawdę nie było co dokumentować. Quantum spłynęło.... Całkowity brak oznak powłoki na lakierze. Sądziłem że to może jakiś opad atmosferyczny zaburzył działanie, jednak mycie oraz obserwacja pionowych elementów wyeliminowała tą zmienną. Sealant przetrwał kilka myć i niewiele kilometrów. Być może decydującym czynnikiem było jeżdżenie brudnym autem przez miesiąc no ale....inne "woski" tego się nie boją. Prywatnie to rozczarowałem się bo trzymałem kciuki za ten produkt. Początek był bardzo obiecujący, opakowanie dobre, zapach/aplikacja ok... Miało być dobrze a wyszło jak zwykle :-?? Krzyśku aka Citrofan trzymam kciuki za rozwój i czekam na moment aż K2 wybije się nieco wyżej niż "market" :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Szkoda :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
citrofan Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 bedziemy walczyc dalej.dzieki za test.postaramy sie jeszcze czyms zaskoczyc na forum :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 2 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 bedziemy walczyc dalejCzekam i gorąco kibicuje :u Gdyby coś to wiesz gdzie jestem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Chciałoby się coś nałożyć na auto i powiedzieć: "Dobre bo polskie" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 2 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Dobre bo polskieKrzyśku przedstaw to sam wiesz komu jako motto...my czekamy :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi