janeczek Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Witam Samochód kupiony z przebiegiem 120kkm, jak dla mnie mega zapuszczony, mnóstwo brudu, syfu, smoły na dolnych partiach drzwi, felgach etc. Prace obejmowały tylko odszczurzenie, najpotrzebniejsze zabiegi na początek. Nie wszystkie rzeczy są ujęte na zdjęciach. Użyte środki: - Sanesolv Extra - APC Bilt Hamber, Meg's - Tenzi ALux - Bilberry - IronX - Wolf's WF-1P - Tersus 101, ex850 - PB Natural Look - Duragloss 671, 111 - chyba tyle... czego zapomnialem wypisac będzie na zdjęciach ;) Po zakupie prezentował się tak: No to zaczynamy! Na pierwszy ogień poszły nadkola i koła: Smoła się rozpuszcza :lol: Nadkola umyte Felgi umyte na początek bezdotykowo, spryskałem Aluxem 1:2 i odczekałem kilka minut Po szorowaniu usuwam smołę i klej po ciężarkach Prełasz: Tenzi Car Max Po pianie było normalne mycie rękawicą z mikrofibry i wodą z szamponem, metoda na jedno wiadro, nastepnie pędzlowanie uszczelek, dołów drzwi, wnęk pod klapa bagażnika, zawiasów, usuwanie smoły etc Usuwanie zanieczyszczeń metalicznych i innych paździerzy przy pomocy IronX'a :twisted: Glinka BH Regular, poslizg ONR w proporcji ClayLub, czyli "na oko" :lol: Jako, że kilka mazideł mam w swoim arsenale to wybór zabezpieczenia lakieru był ciężki, ale ostatecznie padło na Duraglossa. Felgi, opony i nadkola Elementy nielakierowane- PB Trim Restorer Z zewnątrz prezentuje się tak: Środek też dupy nie urywał, więc krótka piłka- wnętrze do prania! Wywalone fotele Fotel kierowcy ma dziure na siedzisku, także postanowiłem, że zamie siedziska z pasażerem. Pranie: Fotele susza sie na słoneczku, a w tym czasie pranie podsufitki, tylnej kanapy, wykładziny. Prespray i szczotkowanie: Fotele na miejscu bez siedzisk: Mycie i zabezpieczenie plastików Co zostało do zrobienia: - korekta - malowanie zacisków oraz wymiane tarcz i klocków - wymiana bębnów i szczęk - przykręcenie tylnich nadkoli bo odstają od zderzaka - wymiana termostatu - wymiana oleju w skrzynce - płyn hamulcowy - uzupełnienie zaślepek w podwoziu - wymiana mieszka skrzyni biegów - nowe głośniki do przodu bo ori to straszne paździerze, kiepsko grają .... więcej grzechów nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Nice Job :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Fajnie wyszło :u Chciałem już pytać o bębny bo wyglądają strasznie, ale są w planach więc ok ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Ale sympatyczna praca :ymhug: Pędzelkowałeś zakamarki po myciu właściwym? Ciekawe czy Szyba wypatrzy kopię swojej Pandy ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skladak Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Ale fajnie nadkola wymyłeś : D :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Bardzo fajna praca i efekt koncowy :u super fotorelacja :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Fajny projekt sympatycznego autka :u Nadkola - super!!! :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 BARDZO Dobra i kompleksowa praca. Super efekt. Miła relacja. Ale....kiedyś pożałujesz zostawiania auta tylko na windach....kup kobyłki :-! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janeczek Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Dzięki Panowie! Muszę zainwestować w kobyłki, byłem zajęty myciem i nie zauważyłem jak żaba się złożyła i panda wisiała tylko na przednim podnośniku :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 No widzisz...a jak by tak odpukać upadła? Kupuj i działaj dalej bo ładnie wychodzi :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Strasznie fajnie Ci to wyszło :) Mnie tylko zaskoczyło w sumie mycie zasadnicze, a po nim zajęcie się detalami, ale ja początkujący ciągle ;) Powodzenia dalej i oby więcej takich prac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 No gratulacje Panda identyczna z wyglądu jak moja. Tylko że ja miałem relingi ale widać komuś pod blokiem przeszkadzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi