minetoo Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 ....czyli smarowanie wielkiej kropki. Hello! Mam kolegę który kiedyś pracował na myjni i o auto "dba". No tego zarzucić mu nie można, bo auto raz w tygodniu jest myte i woskowane 8-) Za każdym razem mówię mu: Ale on nadal swoje. W końcu nadszedł TEN dzień. Przyjechał, rzucił kluczyki i powiedział: Zaakceptowałem wyzwanie Kropek mój! Niestety nie jest tak kolorowo jak byście myśleli. Nie ma mowy o ostrym targaniu, tego by nie zniosła jego psychika bo na słowa o pełnej korekcie reaguje tak: No cóż, pozostało coś pokombinować. Miałem ochotę zrobić coś inaczej niż zwykle, coś żeby podkreślić kolor coś...wymyśliłem. Ale to potem... Oglądamy kropkę. Autko tydzień temu umyte, nawoskowane, posprzątane...jak zwykle. Nie da się ukryć to nie jest szczur więc jak ktoś oczekuje miażdżącej przemiany to srodze się rozczaruje 8-) No tak to wygląda. Jest tak normalnie... Myjemy kropkę. Zaczynając od wnęk. Tu Kuro Almond Foam. Kolejno felgi i nadkola. I w tym miejscu uznałem że to kompletnie bez sensu... Koła out!.....i od razu pożałowałem... Pospacerowałem wkoło, kolejno koła pozrzucałem i coś tam przejrzały... Zanim je obejrzymy po usuwaniu smoły, koła na auto myk i zajmujemy się resztą. A co to pod rejestracją? Brudno? :D Odzyskujemy materiał na podjazd do domu... Nieoceniony Sanesolv z SNB :-bd We wnękach też :f Troszkę pozowania ;) Myjemy...gąbką :-! Na jedno wiadro :-! Spodziewałem sięwszystkiego, ale nie tego że z glinką będę walczył godzinę :shock: Znowu myjemy. Gąbką :ar! Na jedno wiadro :ar! Ale wodę zmieniłem :ympeace: Suszenie AYON Dodo na DA odnalazło więcej czerwonego w czerwonym czyli pierwszy etap mojego planu. Niech zapomni o woskowaniu co tydzień, nie wiadomo czym :twisted: Jako że włoskie kropka jest włoszką to włosko brzmiący balsam na jej stopy ;) Wnęki też muszą kropelkować w razie potrzeby B-) Trimy aż prosiły o cokolwiek Colli swoje odleżał pora na moją fanaberię coby włoszka mokra była :f Na czołówkę poleciał Rain Clear A reszta umyta Na blaszki Kuro Sealant Muchy....bez szans! Masełko leży i robi sobie "cure time" A ja zaglądam do wnętrza z Pink Sheen, odkurzaczem i Glass Cleaner'em po to by zrobić miejsce JEJ Wypociny czyli czy udało się kropkę zmoczyć ;) Wieczór był to na hali troszkę popstrykałem i w sumie sądziłem że to by było na tyle zdjęć gdyż na zewnątrz padało i nazajutrz prognozy też nie rozpieszczały... Ale rano miła niespodzianka, piękne sloneczko to nie trzeba halogenem po ścianach świecić =)) No....troszkę ze swoją malutką komóreczką zaszalałem... Mam nadzieję że się nie nudziliście zbytnio :oops: Obiecuję że w krótce będzie troszkę ostrych targań a nie tylko myjnia i myjnia :lol: FINE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 wersja SPORT 1.4 16V :) rok 2006-2007 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Tomku czułem że będziesz pierwszy ;) Ale muszę Cię zmartwić...to diesel 130KM :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 eh no ;) no,ale rocznik powinien być ten ;) pomimo "dbania " był zapuszczony :) od razu lepiej na tym wyszedł :) właściciel chyba zadowolony ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Właściciel bardzo zadowolony, mało tego ma przyjechać na mycie i zaczyna chyba przechodzić na "naszą" stronę. Mam nadzieję że uda mi się nawrócić owieczkę ;) Nie mógł ogarnąć nowego "look'u" felg i nadkoli :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Gitarka Piotrek :u Kilka pytań wodzu, co to masz za środek do felg, bo widzę, że ładnie daje rade?Trim restorer, jak wrażenia z produktu, nie spływa podczas deszczu, nie zostawia smug, bo chciałbym go przygarnąć do mojej stajni :) ? Aha i ta twoja piana działa również z normalnego opryskiwacza po dobnie jak VP Pre-Wash, bo też widzę, że ładnie domywa :u ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Wojtku felgi myłem Nielsen'em Non Acidic. Trim restorer genialny na fakturowane plastiki, jak go "przeleżysz" kilka godzin to deszczu dłuuuugo się nie boi. Tak, KAF działa z glorii i z oprysku, myje tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Nice Job :f czyli dodo lp na DA robiles? Tak patrze i mysle, troche wlascicielowi nie podrodze z Wieliczki do Cambiago na serwisy jezdzic :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 No fajnie wyszło :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 czyli dodo lp na DA robiles?Jak zwykle :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 No to kolega się dowiedział co to myjka a MYJNIA :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 czyli dodo lp na DA robiles?Jak zwykle :uNa DA...ja rotacja lece 600-800-600rpm. Chyba se musze jakigos DA dokupic bo mi brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Fajny ten fiacik :D jak zwykle robisz "coś" z "niczego" ;-) tyle, że to na pewno nie koniec możliwości, w końcu to Focus miał być najbardziej czerwony z czerwonych 8-) :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skladak Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Perfekcja i dbałość o szczegóły w Twoich pracach powala na kolana :f :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Jestem zniesmaczony...a gdzie auta na literkę B, C, D i E? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Dzięki za miłe słowa. Minetoo obiecuje że już niedługo zrobi coś innego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Dobra robota Piotrek ! Od razu lepiej wygląda ;) A CGBWW daje coś od siebie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Kapitalna relacja :u Pracy i jej efektów nawet nie komentuje, bo każdy widzi.... :ymdaydream: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiDetailing Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Robota super!! Piotrze mam pare pytań. Powiedz mi jak oceniasz prace RAIN CLEAR ? A jak skutecznie aplikujesz striperta żeby go było czuć ? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Powiedz mi jak oceniasz prace RAIN CLEAR ? Jest to mój numer jeden :u A jak skutecznie aplikujesz striperta żeby go było czuć ?Przede wszystkim materiał musi być idealnie czysty i suchy oraz najlepiej wypłukany czystą wodą. Pryskaj okolice nawiewów na nogi z tyłu. Nigdy dywaniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiDetailing Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Dzięki za odpowiedzi. A jak oceniasz trwałość RAIN cleaner-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Na poprawnie przygotowanej powierzchni luźno 3 miesiące w aucie które jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiDetailing Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 A na boczne szyby i lusterka co używasz ? Poprawnie ? Czyli? Wyglinkowana i umyta :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 PW bo JJ już idzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Minetoo obiecuje że już niedługo zrobi coś innegoMinetoo to niech dalej robi dobrą robotę a nie coś innego :lol: Ty już wiesz -> :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi