JJ. Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Cześć, Jakiś czas temu dostałem telefon od koleżanki. Pamiętała, że lubię grzebać się w paździochach, rwać włosy z głowy oraz nadwyrężać pikawę więc zaproponowała mi zrobienie po-eLkowej Micry pod sprzedaż. Chodziło jej głównie o wnętrze. Na początku była również mowa o odświeżeniu lakieru, później jednak plany uległy zmianie. Jej plany. Bo ja i tak to zrobiłem. Gdybyście widzieli te nogi i buźkę.. :roll: :ymblushing: Kasiu, jeśli to czytasz.. ;;) :lol: No ale do rzeczy. Tak to wszystko wyglądało na 'dzień dobry'. Brudny smutas bez odbicia: Miejsce pod 'L': Takiej orki jeszcze nie widziałem :shock: Kupa tu, kupa tam.. Lekki syfek jest :D Nie spodziewając się najgorszego, zabrałem się za mycie profili, nadkoli, kół, karoserii. Piotrze, nadkola umyte w zasadzie bezdotykowo więc nie patrz, szkoda serca ;) Tutaj usuwanie smoły przy użyciu Sanesolv-a: Po glinkowaniu wjechałem do garażu i zacząłem demontaż wszystkiego co się dało (co umiałem). Hmm.. To nie może być dobry znak.. Yyyy.. :shock: Zaraz, zaraz.. Tu coś nie gra.. Widzicie? :roll: Nie? A teraz..? Szyby były przecierane :u A kondycja lakieru? No cóż.. Zabrałem się do prania. Mniej więcej ze wszystkiego wychodziła taka woda. No ale czego się spodziewać.. Zacząłem czyścić podsufitkę: Ale jak zobaczyłem to: Zdecydowałem się na demontaż uchwytów. Do podsufitki wrócimy później, tymczasem na dole.. Tak to wyglądało po odkurzeniu. Naliczyłem 7 gum do żucia :-bd A to rude to ruda. Żywa. Jakoś zaczęło wyglądać: Zabrałem się za lakier. Skoro odświeżenie to tylko jeden etap. Więc DA+Menzerna żółta+Menzerna FF: Skóry wyczyszczone najpierw Megsem widocznym na zdjęciu, później z racji słabej siły zastąpione DB Leather Cleaner: Podsufitka jakby już: I to chyba też? Zabawa z detalami.. Stara płyta w bagażniku wyglądała tak: Kto by chciał z taką jeździć? :ymsick: Więc piła stołowa i kątówka poszły w ruch: Mocowanie gaśnicy również musiało jakoś wyglądać: Parę zdjęć wnętrza w garażu. Jako zabezpieczenie plastików poszedł Poorboys NL: Wnęka, tak samo jak koło umyte. Dojazdówka przy okazji zabezpieczona, gumy odżywione: Jako LSP poszło to: Na szyby Glass Science, na plastiki S-A-S, na opony Endurance, na uszczelki wokół szyb i w drzwiach DB Replenish. Auto przestało u mnie tydzień zanim zostało odebrane więc zdążyło się przykurzyć tu i ówdzie: Trochę lepiej pod tą klamką, jak myślicie?: Rzut ogólny: Pasy nie myte. Zawiasy nasmarowane olejem silikonowym. Zapraszam do komentowania - jeśli macie jakieś uwagi - z chęcią je wysłucham. Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem 8-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GracjanS4 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Świetna robota ;) Drugie życie autko dostało :u Ale nie wiem czy relacja nie powinna zaczynać się od zdjęć koleżanki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Dzeju, ale pazdziocha dostałeś. Ta Kasia to musi być cudo :-* Gratki. Ps. woda do basenu skąd szła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Komentarz pani był pewnie taki"to nie moje auto" Narobiłeś się grubo efekt piorunujący :u Ja się nie pie....ę i do tak zasyfionych wchodzę z pistoletem i gorącą wodą a potem ekstrakcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 No JJ trzymasz poziom :u Chciałem o dywaniki pytać ale przypatrzyłem się bardziej one już same z siebie takie siwe i pewnie dressing nic by nie zmienił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Nice Job :u No sie naczsciles, a jak ci sie georgem pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Chcemy zdjęcie Kasi! :mrgreen: Co do auta...konkret flejtuch L-) Jak poradziłeś sobie z 'żywą rudą'? Gruba robota, nie ma lipy :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Pilśnia, "gaśnica holder", wnęki :-bd Nadkola wybaczam :lol: Bardzo fajnie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Ps. woda do basenu skąd szła?Była bęcka w lewy tył, przekos jest i uszczelki nie trzymają.. :? to nie moje autoSkąd wiedziałeś :shock: :lol: dokładnie takie słowa :D Chciałem o dywaniki pytać ale przypatrzyłem się bardziej one już same z siebie takie siwe i pewnie dressing nic by nie zmienił?No niestety, były myte dwukrotnie APC i szorowane twardymi szczotami. Smarowałem je z grubsza dressingiem ale efekt jak na zdjęciach.. :( jak ci sie georgem pracuje?Za każdym razem jak mam możliwość, chwalę chłopaka :u Jak poradziłeś sobie z 'żywą rudą'?Chciałem IronX-em ale bałem się, że zafarbuje więc.. Zanitol :u :shock: Nadkola wybaczam :lol: Bardzo fajnie :u Dziękuje.. :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 JJ super odszczurzanie :u i nawet o "aktówce" nie zapomniałeś =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiDetailing Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Micrus dojechany równo..... Ale odnowa super!! Powiedz mi czym robiłeś podsufitkę i dywany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzique Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Jak właścicielka tak dba o mieszkania jak o samochód to na kawę nie idź :lol: , masakra Praca i efekt git, szczególnie wnętrze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Dżeju jak zwykle profi robota :u Podsufitka bonnet, czy normalnie ekstrakcja? Będę też musiał zanabyć Zanitol, bo na jednej rudej lekko poległem z braku odpowiedniego środka :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Powiedz mi czym robiłeś podsufitkę i dywany ?Wszędzie Nielsen NLF - bardzo go lubię, robi robotę :u Dodatkowo, na dywanach i kanapach w ekstraktorze Karcher RM760. Jak właścicielka tak dba o mieszkania jak o samochód to na kawę nie idź:lol: :u Podsufitka bonnet, czy normalnie ekstrakcja?Spryskane, wyszorowane, odessane, przetarte suchym ręcznikiem :) Będę też musiał zanabyć Zanitol, bo na jednej rudej lekko poległem z braku odpowiedniego środkaPamiętaj tylko aby zrobić test w niewidocznym miejscu żeby zobaczyć czy nie uszkadza materiału- ja to zrobiłem na tym małym wyjmowanym kawałku pod tylną kanapą. No i maska obowiązkowo. Inhalacja przeokropna x_x Później oczywiście normalne pranie, ale tego mówić nie trzeba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Skąd wiedziałeś :shock: :lol: dokładnie takie słowa :DTo byłam ja =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Ja powiem tak - powinieneś nam wkleić zdjęcia tej motywacji do pracy nad czymś takim, bo musiała być naprawdę... No, spora motywacja :D Nielsena używasz jako ekstrakcji czy w inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Nielsena używasz jako ekstrakcji czy w inny sposób?Jako pre-spray :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Nielsena używasz jako ekstrakcji czy w inny sposób?Jako pre-spray :) I później ekstrahowałeś wodą czy RMem? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Cięzkie zycie miała ta micra :P, ale naszczęscie trafiła w twoje ręce ;) . Teraz kolej na yarisy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 dark_wolf, RM-em :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Cipa Anioła Panie Dżeju :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi