escimo Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 OK, postanowiłem pozbierać zdjęcia tego co mam i zrobić skromną listę ;) Maszyny: Kestrel DAS-6 LARE EPL-11 Lavor Skipper Junior 160 Pianownica PA Odkurzacz Karcher 3001SE Kompresor HC24 SCHEPPACH 2 halogeny na statywie (jakieś no-name z castoramy) Gloria FoamyClean 100 Pasty polerskie: PB SSR1 PB SSR2 PB SSR3 Menzerna FG500 Menzerna FF3000 Menzerna SF4000 Pady: Cała masa, od firm 3M, Monello, ABW, APP Cleanery: Zymol HDC Swissvax Cleaner Fluid Regular DJ Lime Prime VP Achilles POLISHANGEL Heidelberry Paint Cleaner Lotion Szampony Zymol Clear Bath Duragloss #901 AF Leather Shampoo Glinki Dodo Juice Gentle Grey Clay Bar Meguiars i kilka resztek różnych innych, których nazw nie pamiętam Quick Detailery PB QuickDetailer+ PB Spray&Gloss Meguiars Quick Detailer APC Nielsen APC PB Red Hot APC & Degreaser Felgi i opony 4Nano RimCleaner+ CarPro Iron-X DJ Tyromania AF Satin Tyre Gel PolishAngel Honey Usuwanie smoły MAC Prickbort 124 VP Tar & Glue Remover Tapicerka VP Heavy Duty Carpet Cleaner Karcher RM760 Plastiki Swissvax Protection Zymol Vinyl VP Talos Protectant ChemicalGuys Fade 2 Black Woski Collonite 476 Collonite 845 FinishKare 1000p Yellow Shock Natura Shock DJ Purple Haze PRO DJ Blue Velvew PRO Zymol Detail Zymol Carbon Zymol Titanium Zymol Concourus AF Temptation PB Natty's Blue Szyby Meguiars Glass Cleaner Rain-X DJ Supernatural Glass Sealant kit Akcesoria Też tego nie sposób podliczyć. Z ciekawszych produktów to oczywiście jest Fluffy do suszenia, Monello Senza Acqua Drying Towel, WWL Alladin, Monello Peluche Verde i kilka no name. Aplikatorów również co niemiara, zaczynając od Meguarsowych słoneczek, poprzez Zymolowe, aplikatory Zymola do HDC, i różnych noname. Jakieś tripady też się znajdą, szczotki do felg, buteleczki z atomizerami i inne duperele. Zdjęcia, kolejność przypadkowa. To co znalazłem w różnych miejscach wkleiłem tutaj :D Na razie wypisane wszystko z pamięci. Jutro postaram się uzupełnić listę :twisted: Trochę fotek jeszcze wykopałem z pierwszej "kolekcji", czyli jak zaczynałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Aleś chłopie nazbierał! Gratulacje! Wszystko na swoje potrzeby? Shocki juz próbowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Aleś chłopie nazbierał! Gratulacje! Wszystko na swoje potrzeby? Shocki juz próbowałeś? Raczej na swoje & znajomych. Shocków nie testowałem jeszcze jeden jest rozplombowany, żeby zobaczyć jak pachnie,a drugi w plombie :) Swoją drogą czekam na kilka drobnych przesyłek, więc coś tam jeszcze dojdzie :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Jak się sprawują te glass sealanty SN od DJ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Jak się sprawują te glass sealanty SN od DJ? Po powrocie do domu wrzucę mój test ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Zacny zestawik, dobrany z rozmysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 No i dobrze ze skromna...masz wiecej niz ja :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Ja tu widzę kolejnego nadającego się do klubu AD (anonimowych detailerów :D ) rozumiem że żubr do testowania beedingu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 zadowolony jestes z tego "Kompresor HC24 SCHEPPACH"? Zastanawialem sie swego czasu nad nim, gdyż był w Leroy na promocji z zestawem 5 elementowym za ok 350pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 kerad: zadowolony jestem. Do pompowania kół się nadaje, pomaga przy osuszaniu. Ogólnie takie domowe prace. Kupiłem go właśnie 2 lata temu w leroy'u. A tu co ostatnio doszło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Opowiadaj p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 VP Advanced, ciekawa piana. Umyłem nią na razie 2 auta, które nie były mocno brudne, ale wszystko co miało od niej zejść zeszło. Zapach ma bardzo fajny - pomarańczowy. W 1:25 robi się śmietanka podobna do VP Neutral Snow Foam. Czy woski rusza, to nie wiem, bo wosku już prawie nie było :twisted: Natomiast co do Monello, to ja jestem z senza acqua bardziej zadowolony niż z fluffiego. Moim zdaniem bardziej chłonny i bardziej delikatny od niego. Co do MF do polerowania z Monello, to póki co używałem ich z woskiem Temptation i dość przyjemnie się pracowało, chociaż nie idealnie ;) No chyba, że to wina wosku. Może uda mi się w weekend popracować z innym woskiem, to będę miał porównanie :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Kupiłem pady Monello przez Ciebie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 minetoo: bedzie Pan zadooowolooony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Jestem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Aleś pan nazbierał :u A monello to przeciez LakeCountry ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 A monello to przeciez LakeCountry ;) Tak, ale to tajemnica, tak jak wosk mają od DJ i pasty od menzerny. Chociaż niby pasty coś mają dodane "od siebie". Będę leciał niedługo auto na tych pastach, to zobaczymy jak się zachowa :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 A monello to przeciez LakeCountry ;) Tak, ale to tajemnica, tak jak wosk mają od DJ i pasty od menzerny. Chociaż niby pasty coś mają dodane "od siebie". Będę leciał niedługo auto na tych pastach, to zobaczymy jak się zachowa :D Na forum carclean.nl pisali nawet odpowiedniki z menzerny do ich past. Nie jest to oficjalne napisane ale.... ;) http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=nl&tl=en&u=http%3A%2F%2Fforum.carclean.nl%2FDefault.aspx%3Fg%3Dposts%26m%3D157185 Jak masz menzerne to zobacz jak się pracuje tym i tym :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 szynka: wiem o tym. Jak mieszkałem w Holandii poznałem producenta Monello osobiście i rozmawiałem z nim na ten temat. Tak wbrew pozorom, to nie jest włoska firma tylko holenderska ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Ahh tylko te ich MF cos nie bardzo sie sprzedaja :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Jak jest MAC 124 to jest oki ,bez tego się nie liczy kolekcja :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Mały update: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Nagroda z konkursu Lederzentrum: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Coś tam znowu doszło ostatnimi czasy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Coś tam jeszcze od SV doszło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi