minetoo Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Hello. I oto jest sprawca zamieszania. Mercedes jak Mercedes, no czarny w uni a jakże... Ale nic to, w słoneczku mat i swirle...ale cóż to norma. Dam radę w oka mgnieniu, lekko przyciąć, przelecieć polish, zrobić ładny finish i "włala". Tiaaaaa akurat :evil: Okazało się że to co wyglądało na standardowe defekty spowodowane niewłaściwym myciem, było bardzo głębokimi uszkodzeniami. Sporo różnych lakierów oglądałem, jedne mniej inne bardziej pokaleczone ale ten..... Mam podejrzenia iż auto było myte twardą szczotką, gdyż tylko włosie szczotki może dotrzeć w miejsca niedostępne dla gąbki i je również skutecznie wymatowić. Jak wyprowadzić rant szerokości 4mm :shock: Pasowało by wszystko zdemontować.... Ale żeby nie było za łatwo to nim auto zostało zmatowione i porysowane, ktoś w przeszłości poddał je mocnemu wet'owi. Morka tylko na dwóch pewnie nie tak dawno malowanych elementach, reszta wygląda na oryginał albo super robotę lakierniczą i mocnego wet'a. Szyba i zero morki :shock: I z czego ja mam tu ciąć? Mało...na jednych drzwiach dwa przebicia :shock: Jaki z tego wniosek? Slow Cut.... ~x( A lakier jaki? Betonowy ~x( Metoda na głoda była następująca: -2 razy FC+ futro -2 razy FC+ pad -raz polishing -raz finish Efekt? Marny... Jeśli mam bawić się w procenty to poszło na jakieś 50% Może zdziwiam coraz bardziej, może niepotrzebnie... Ale dobra...jakoś to poszło... Obejrzyjmy. Przyjechał... Szeroko pojęte mycie i dekontaminacja Oczywiście żeby nie było za łatwo to celem zdemontowania ramki trzeba było roztapicerować klapę... Myjemy dalej No to odpalamy światło prawdy i... Korekta... Tymczasem na zewnątrz..... Po umyciu z tony kurzu i pyłu nadszedł czas na finish Słonko dopisało więc po LSP już w pełnym oświetleniu.... To by było na tyle..... Prace trwały 50 godzin lecz jestem pewien że potrzeba kolejnych 50ciu żeby zdobyć światowy poziom i achy power userów 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Panie wyciągnąłeś Pan taką głębie i lustro,że poznaje na oknie pewien produkt z żółtym deklem =)) :u Gość chyba mył metodą butelka z dziurka w korku i szczotka do zamiatania podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 U mnie dużo zdjęć się nie otwiera :-?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Pewnie ich za dużo... :-?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Nice Job :u Minetoo zdjec za durzo i za ciezkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miba Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Widziałem dziada live, no po prostu "prze męda" z merca. Ale Twoja "rabota" naprawdę bardzo bardzo bardzo profi. Myślę, że to nie ostatnie cudo którym forumowiczów zaskoczysz w ciągu najbliższych dni, nieprawdaż? 8-} :ymparty: edit: coś mi się składnia i przecinki sypią od tego PYK PYK PYK dziś... :@) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Z tego co piszesz i z tego co widać to faktycznie masakra :o . Ale efekt końcowy można powiedzieć, że mimo tych trudnosci jest zadowalający :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 minetoo Ty miszczu ja pierdole :o :u :u :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Grubo wypieściłeś Mesia :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skladak Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Ostro, nj :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Widzę taki lakier i przed oczami mam Kię.. A jak tylny emblemat na klapie wygląda? Good job mate :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 "Uruchomiły" mi się wszystkie zdjęcia :-bd Ile razy oglądam zdjęcia takie jak tego mesia "przed", zastanawiam się jak można doprowadzić lakier do takiego stanu :shock: ~x( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Dziękuję za miłe słowa :D JJ Tylna gwiazdka była na szczęście zdemontowana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 zastanawiam się jak można doprowadzić lakier do takiego stanu :shock: ~x( Całkiem normalnie w Krakowie widoczne sa dwa sposoby w ramach oszczędności :shock: 1 Butelka z dziurka i leją od szyb w dół i szcotka bez niczego 2 Myjnia bezdotykowa biorą pistolet nie wrzucając pieniędzy i na malutkim ciśnieniu tak samo Ale co ci ludzie mają we łbach to już nie umiem napisać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 1 Butelka z dziurka i leją od szyb w dół i szcotka bez niczego 2 Myjnia bezdotykowa biorą pistolet nie wrzucając pieniędzy i na malutkim ciśnieniu tak samochyba żartujesz :shock: :shock: :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 no teraz sie zupelnie inaczej oglada jak wszystkie foty sie ładuja, niebo a ziemia w porownaniu do poprzedniego stanu :u , tylko mam pytanie a wlascieie to 3, co to za lsp, czy srodek byl ruszany i czy lampy przednie tez beda lizane bo chyba im sie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 chyba żartujesz :shock: :shock: :shock:Nie żartuje sam mam taką minę :shock: jak to widzę,szczegolnie robią to pseudo złotówy. Autor relacji spotkał sie z tym na pewno to potwierdzi Krakusy to centusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 potwierdzam :) jedną z myjni bezdotykowych 24h u mnie też zaczęli zamykać na noc, a była to myjka ze szczotką, ponieważ (głównie taksiarze) podjeżdżali i wpierw szorowali auto a potem tym małym ciśnieniem bez wrzucania pieniędzy spłukiwali całość a sama robota z autem jak dla mnie profi, zresztą tym w Wieliczce chyba wszystko wychodzi ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 tym w Wieliczce chyba wszystko wychodzi ? :lol: Potwierdzam wszystko co powiedział Junior o "myciu" 8-) co to za lsp, czy srodek byl ruszany i czy lampy przednie tez beda lizane bo chyba im sie nalezyChemical Guy's Pete's 53 Środek nie. Lampy nie ale może właściciel się skusi bo szpecą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geo Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Minetoo napisałeś, że lakier beton czy masz może jakieś fotki po finiszu? Rozumiem, że walczyłeś 3m? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 masz może jakieś fotki po finiszu?Po finishu i zmyciu wszystkiego do zera oraz wytoczeniu na słoneczko (kontrolnie) przed cleanerem wyszło tak: Rozumiem, że walczyłeś 3m?Jak w 99,99% przypadków tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 A ja się przyczepię :P Glinkowanie w obrączce... :-t Na plastiki zewnętrzne coś położyłeś? Bo do tego "nowego koloru" przydało by się coś ciemniejszego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 A ja się przyczepię Glinkowanie w obrączce...A ja do znudzenia przypominam że obrączka noszona od 16tego roku życia schodzi razem z palcem :lol: Plastiki? No nie ma ich za wiele ale podszybie zrobione PB Restorer i żeby bie było na uniesionej masce B-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 minetoo faktycznie, teraz się przyjżałem i widze że boczne listwy to raczej nie plastik :roll: zwracam honor ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Wybaczam :ymparty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi