Zgrywussdz Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Panowie/Panie, jak w temacie, chciałem się dowiedzieć, zbyt dużo informacji na temat mnie interesujący nie znalazłem. A mianowicie chodzi o dbanie o niniejszą powłokę. Coś mam robić ? Mogę używać QD ? Czy tylko spłukiwać czystą wodą ? Szampon mam Muc-offa, ph ma naturalne więc szkodliwy chyba być nie powinien. Jedyne co wiem to to, że nie potrzeba już wosku kłaść, bo ponoć pogarsza działanie powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 mały_marcin wywołany do tablicy! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 to chyba musisz pisać na innym forum do użytkownika rascall czy jakoś tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Być może jest dedykowany szampon utrwalający działanie powłoki, może dodatkowo Reload? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 mały_marcin wywołany do tablicy! ;)Jestem! :D Coś mam robić ?Dbać ;) Mogę używać QD ?Możesz, nic się nie stanie, ale nie jest to wymagane ;) Powłoka sama w sobie ma bardzo dobre właściwości i jest tak na prawdę 'bezobsługowa' (w sensie, że nie potrzebuje żadnego 'wspomagacza'). Więc myć i się cieszyć. Przeleć sobie pół maski jakimś QD i zobaczysz, czy lepiej wygląda i czy lepiej kropelkuje :) Być może jest dedykowany szampon utrwalający działanie powłoki, może dodatkowo Reload?Nie ma żadnego szamponu utrwalającego, Reloada nie potrzeba używać :P Nie są to takie czary mary jak CQuartz, którego nałożysz a potem 'musisz' lecieć Reloadem, bo powłoka tak jak by umiera. Zresztą tak jak z powłoką (bynajmniej kiedyś) Diamondbrite, którą trzeba było również konserwować ;) Mam nadzieję, że pomogłem :P Jak by co pytać dalej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Panowie mam jeszcze jedno zapytanie, powie mi ktoś czemu po nałożeniu powłoki kwarcowej Echelon, po nocnym deszczu na całym aucie są takie ślady ? wcześniej tak nie było :-?? :-?? Żeby nie było, umyty szamponem Muc-off, wysuszony fluffym, potem QD od FK, więc czysty był, rano wstaje, a po deszczu takie cudo [-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 a po deszczu takie cudoTaki czysty deszcz :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 A widzisz, tego pod uwagę nawet nie brałem, bo jak to tak [-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Schodzi toto ? wygląda na waterspoty, pierwszy raz je widzę na Zen Xero... Taki czysty deszczTeż bym to obstawiał, nie wiadomo jaką rolę odegrał tu też QD od FK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx_nowicki Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Nie wiem od kiedy leży ta powłoka, ale może nie zdążyła się jeszcze utwardzić??? Z tego co mi wiadomo prawdziwe powłoki są w pełni utwardzone dopiero po 2-3 tygodniach, a do takich należy echelon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 prawdziwe powłoki są w pełni utwardzone dopiero po 2-3 tygodniach, a do takich należy echelon.C1 też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Wiola czy Paweł? czasem ciężko się połapać z kim się rozmawia :) Ale to by znaczyło że auto po zabezpieczeniu musi być w odosobnieniu w garażu 2-3 tygodnie? Bo jak spadnie deszcz to....? Chyba że chodzi o powstrzymanie się w jakimś okresie czasu od stosowania środków, np QD - np te 2-3 tyg. A właściwie to wina Zgrywusa - taki niecierpliwy, musiał czymś psiknąć 8-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 A właściwie to wina Zgrywusa - taki niecierpliwy, musiał czymś psiknąćTeż to obstawiam. Przecież QD od FK coś po sobie zostawia (w sensie zabezpieczenia lakieru). I te coś przyciągnęło brud. Oj Zgrywus ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Nie że niecierpliwy, ale woda na myjce u mnie często ma kamień, i to dużo kamienia, niczym nie mogłem domyć, a po QD zeszło, a nie będę jeździł z shinem i białymi plamami na aucie, no bez przesady 8-} ale nawet gdy powłoki nie miałem, i dawałem QD to po deszczu śladu nie było ;) A tak w ogóle, jak odbierałem auto od Detailing Garage to spytałem czego nie mogę robić, to powiedzieli tylko, żeby nie woskować i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Przetarłeś te ślady,na szybach też są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Na szybach nie było, ale tam nie było ani kwarcu ani QD, tylko umyte środkiem VP były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 ani kwarcu ani QD,No to wniosek,że od tych dwóch rzeczy.Przetarłeś na lakierze zeszło czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywussdz Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Schodzi schodzi, ale szmatką nie przejadę żeby nie rysować, a wodą jak ochlapie to gorzej bo tam kamień więc dlatego QD u mnie powszechny tak :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMB Autodetailing Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Mam taki sam problem. Po nałożeniu zen xero na nowy lakier - auto z salonu od deszczu zrobiły się podobne plamy - jakby kamień. Może wiesz od czego te plamy? Czy to wina powłoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baranowski.tevopoland Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego POLECAMY NASZ SZAMPON DEDYKOWANY DO POWŁOK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi