s.martino Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Auto z 91 roku czyli 21 lat. Problem to utleniony lakier, a tylko pod nim wyszlo co mnie czeka. Uzyte: Valet pro citrus prewash Valet pro bilberry Szmpon SNB "czerwony" nazwy nie znam Glinka "bez imienna" Pasty od Monello (czytac menzerna :D ) Wosk Monello ibrido Tak jak wjechalo i po myciu Pierwsze piedziesiadki po "Monello Inizio" Autobrite Metal Worx. Pozniej porawione :D Wewnatrz odkurzone i zabezpieczone Valet pro Talos protectant I czyms co mam w testach do skor Przed woskowaniem Po woskowaniu Dwa slowa na zakonczenie... w aucie sie zakochalem tez takie chce. Mialem okazje pojechac 40 km po gorach i pomimo swoich 21 lat jazda sprawila wielka radoche. Juz jestem umuwiony ze jak bedzie sprzedawal to ma dac znac :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 w aucie sie zakochalem tez takie chce. Zmieścisz się? ;)) A tak na poważnie to czy problem utlenionego lakieru nie wróci szybko? Rozumiem że to jest lakier 2 warstwowy (podkład/kolor). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Dobra robota Martino, lakier był strasznie zajechany x_x Opowiedz o tym wosku Monello, co to za cudo, pod jaką nazwą można go spotkać etc.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Wóz na kiwkę pasuje. :lol: Praca i efekt super :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Ładna orka z tym lakierem była :P Super, podoba mi się i relacja i sama praca, świetnie! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 mar- zmieszcze sie, i to nawet dosc wygodnie mi sie siedzi. A czemy mial by sie znow utlenic? Dwie warstwy. JJ wosk to ibrido, cos jak dodo hibrid ;) Bardzo podobny, ale nie identyczny. Podobno wlasnie dodo to im robi, ale pewnosci nie mam. Co o nim powiedziec...dobrze sie kladzie i latwo usuwa, ile posiedzi to jeszcze nie mialem okazji testowac, ale jak wroci z ta mazda to zobacze Dziekuje junior i dark :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Teraz zdecydowanie lepiej madzia wygląda, dobrze wyszło :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 pięknie wyszło - no i madzia dostała nowe życie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Podobno wlasnie dodo to im robiRobi robi :) Powiedz mi co sądzisz o pastach monello? Jakaś różnica między menzerną? Bo z tego co mi mówił producent to niby dają coś do nich od siebie jeszcze :) Masz jakieś zdjęcia kropelek tego wosku? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Roznica miedzy monello i menzera...no nie wiem, bardzo podobne. Wydaje mi sie ze monello troche mniej jest podatny na zmiany pogodowe w przeciwienstwie do menzerny. A kropelki to w "kropelkowniu" dawalem na jakims zoltym cudzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Panie akryle to tempo i szmata z kanału :lol: Piękna praca :u ale ta morka na drzwiach x_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Tomasz tempo mi sie skonczylo :lol: Ta na morka na dolnej czesci drzwi to anty korozja, cos wysoko pojechali. A reszty morki klient nie chcial ruszac to sie nie bralem. Super by bylo usunac, ale niestety nie jestem instytutem harytatywnym ( moze kiedys go przekonam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 A czemy mial by sie znow utlenic? No nie wiem? Pytam dlatego ;) Jeżeli raz się taki zrobił to i drugi raz może się taki zrobić chyba :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 mar- zeby do takiego stanu dojsc to potrzebowalo 21 lat bez mycia. ostatnie 2 lata stal pod chmurka i nie byl nigdy myty. Jesli wlasciciel troche zadba to nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 ładnie ładnie makaroniii :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Dziekuje mineTTo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Mazdeczka odżyła :u Nie miałeś problemów z lakierem ? Nie grzał się za bardzo ? Jest taka w Rzeszowie na sprzedaż tylko że zielona ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Nie szynka nie grzalo. Dobrze sie pracuje bo malo powierzchni do robienia. Japonczyki sa mieciutkie lakko idzie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Widzę po gąbce że lakier ładnie się ścierał, zaobserwuj czy po jakimś czasie nie będzie znowu płowiał. Wygląda na to że ten lakier może się tak zachować. Często taki przypadki są w starszych oplach czerwonych. Auto wyszło malina :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Dziekuje shifty :oops: Wlasciciel jest juz stalym klientem. Ustalilismy ze dwa razy w roku bedzie przyjezdzal na mini korekte i zabezpieczenie. Nie powinno juz do takiego stanu wrocic. Fakt ze lakier nie jest naj latwiejszym do utrzymania. P.S. byl w piatek i moze nastepna mazda wpadnie, tym razem rx-7 :ymdaydream: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi