fonnes Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Auto mojego serdecznego przyjaciela z którym znam się od.... przedszkola. W jego posiadaniu od kilku lat, przebieg dobrze ponad 200 kkm. Garażowane "pod chmurką" i utrzymywane na poziomie przeciętnego użytkownika czyli myjnia ręczna lub bezdotyk bez żadnych środków zabezpieczających lakier i poprawiających jego wygląd. Jeżeli ktoś spodziewa się relacji z szałowego detailingu to się zawiedzie :( Celem prac było konkretne umycie auta "po naszemu", dekontaminacja lakieru, usunięcie swirwli i otarć oraz zabezpieczenie woskiem. Generalnie - odświeżenie wyglądu zewnętrznego. Czas pracy bardzo ograniczony - wyszło ~7 godz. Użyte środki: - szampon Sudzz - APC - Mac 124 - Sane Solv - Iron X - glinka Bilt Hamber Soft - Menzerna FG500 i PF2500 - średnie /twarde pady Flexi-dupexi :mrgreen: i Scholl - czarny finiszowy wafel Scholl - CG Cherry Glaze :u - PB Nattys Blue - Nielsen SAS - Nielsen Brilliance - rotacja Power Up - DA DAS-6 To chyba wszystko :roll: Przepraszam za szczupłość relacji foto, ale czas gonił.... jak zwykle :( Przynajmniej się nie znudzicie przewijaniem zdjęć ;)) Auto po przyjeździe Myjemy Bez pędzelków się nie liczy :mrgreen: Mimo użycia całego mojego arsenału środków w dolnych partiach auta glinka ciągle zbierała ogrom syfu :shock: Pierwsze podejścia z polerką Słońce prawdę ci powie ;) Tylne drzwi pełne otarć i hologramów Porównanie ze zrobionym błotnikiem Maska zrobiona Jakieś niby 50/50 Powoli zaczyna trochę wyglądać Grande finale To wszystko. Posty zawierające krytykę będą usuwane =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Bardzo smacznie :u Pykaliście podczas zabawy? Kto koledze takie balony na felgi kazał załozyć :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Na PYK-anie nie było czasu. Balony hmmmm.... kolega nie jest smakoszem naleśników, woli gumę balonową :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Ładnie ładnie. Niewiele brakowało a miałbym taką zamiast BMW ;) Fajny kolor do robienia chyba bo sporo widać na nim ;) Balony...też miałem o nich napisać ale mnie ktoś ubiegł ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Mirku :u good jop kiedy następny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Mirek po długich rozmowach przy piwku z guru Sebą i guru Piotrem nabrał ochoty do walki. Walki którą bez dwóch zdań wygrał. Brawo szefie :u ^:)^ Szybko Ci to wszystko poszło, pewnie dlatego, że miałeś pomocnika. Ja w tyle czasu zdążę umyć i wyglinkować :lol: Najważniejsze: co mówił kolega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 ale łse to już ma te balony ;)) widzisz jak pięknie może wyglądać świat :-bd ale się pewnie napociłeś przy nim- sporo roboty a czasu nie za wiele b-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Szybko Ci to wszystko poszło, pewnie dlatego, że miałeś pomocnika.Fakt - mycie, osuszanie, glinka i polerowanie wosku na cztery ręce sporo pomogły. Najważniejsze: co mówił kolega?Nie wyglądało tak nigdy, nawet w momencie kiedy je kupował ;) ale łse to już ma te balony ;))Bo ja wiem :-?? nie przyglądałem się. ale się pewnie napociłeś przy nim- sporo roboty a czasu nie za wiele b-(Połamany się trochę czuję :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zdecydowanie odżyła venia, czas niezły :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Dużo przerw to chyba nie mieliście. 7h na taką krówkę z takim efektem - nieźle :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Nice Job :u Jak to korekty nie bylo FG500 :shock: A z Flexi co nie tak? No i najwarzniesze opowiadai o szamponie bo mnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Jak to korekty nie bylo FG500 :shock: Jakze nie??? byla!!! zobacz wykaz stuffu na poczatku :lol: opowiadai o szamponie bo mnie interesujeUzywalem go pierwszy raz to jeszcze za wiele nie powiem. Jedno pewne - ladnie pachnie i fajnie sie pieni. :) Dobry poslizg, ale lakier byl swiezo po glnince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 No stuffu to bylo. Czekam na nastepne info o szamponie. Pamietasz moze jak go rozrobic? 50ml na 10lt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 No Panie Mirku, czas zacny jak ja za "młodu" :D Bardzo ładnie. Super że znalazłeś czas na focenie biorąc pod uwagę Twoje warunki :u Czekam na Lare i zapis z korekty czarnucha ale...to pewnie na wiosnę ;) Dawaj więcej aut znajomych :u :u :u PS kup windę :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Czekam na LareTa praca, a raczej zmagania z Power Up przekonały mnie ostatecznie - w poniedziałek zamawiam :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Fajnie czasem dostać takie zapuszczone auto i zrobić je solidnie, żeby efekt był mega widoczny ;) Podoba mi się efekt ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Piotr, Fajnie jest mieć tyle czasu żeby je zrobić tak jak by się chciało ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx_nowicki Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Czekam na nastepne info o szamponie. Pamietasz moze jak go rozrobic? 50ml na 10lt? 30-40 ml na 10 l wody w zupełności wystarczy. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Dziekuje Wiola :u czy Pawel :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx_nowicki Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Dziekuje Wiola :u czy Pawel :?: Tym razem Wiola :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi