minetoo Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Jestem znów. Ponudzę troszkę. Dopadła mnie Kia na której zakup w sumie gościa trochę namówiłem. Auto znane od nowości z historią klarowną jak Lubelski spirytus. No to namówiłem. Dramatu nie ma ale do świeżości daleko. Coś tam postarałem się zrobić żeby cokolwiek lepiej było. Ale ok do rzeczy. Rzeczona Kia Ceed: Motor i okolice Sam silnik zlany obwicie Sanesolv'em potem Valet Pro i na końcu dopieszczony Kuro Almond Foam i pędzelki plus ręczne robótki B-) Odmuchany powietrzem i pozostawiony do wyschnięcia...wrócimy do niego na koniec. Wnęki, koła i nadkola Standard czyli KAF Mycie i dekontaminacja Sporo asfaltu i mnóstwo glinkowania osadu z Krakowskiego powietrza. Auto nigdy nie garażowane (teraz już tak) parkowane przy ulicy na starym mieście.... Korekta Lakier ma kolor bardzo ukrywający ale ja tam sobie znalazłem pod duzym kątem i ledem defekty :-B System Menzerna i pady Flexi oraz Urban zrobiły co chciałem. Dodatkowo wszystkie szyby oczyszczone cleanerem. Wnętrze Tu w uzyskaniu stanu akceptowalnego (czyli jako tako) pomogla mi w całości chemia od SNB czyli Nielsen. Wykończone tym co będzie na zdjęciu gdzieś na końcu... Wykończenie Do tego miejsca wszystko było tylko wyczyszczone bez żadnych powerup'ów... Let's the party started :ymparty: Smarujemy wszystko. Wszystko musi mieć coś na sobie B-) Wszystko...nadkola, uszczelki, wnęki, klapa...wszystko 8-} Sama komora silnika to Nielsen Choice od SNB. Zapewnił to czego oczekuję w tym miejscu czyli schludny i świeży wygląd bez festyniarskiego szajnu ;) Oglądamy.... W tym dziale możecie obejrzeć co udało się opuścić ;) Enjoy :D Fanaberie To by było na tyle. Do nowości daleko ale jest czyściej i ładniej...chyba :ympray: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 minetoo Ładnie :u Przerzuciłeś się na system menzerny ? bo chyba używałeś 3M ? Co jest uszczelkach ? I jeszcze na ile aplikacji starcza ten opti-coat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Jak tylko pojedzie na przegląd do IMP to lakier znowu będzie wyglądał tak samo :D powiedź gościowi żeby mu nie myli samochodu. A co do pracy to Good Job. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Łukasz od teraz auto myję tylko ja a jak umyją na serwisie to są 3 klocki w plecy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Ta ten se może fajną Kije śmigać a My musimy jakieś mizerne Sklase męczyć, ale faktem jest że Choice robi swoje a to Panie masz dzięki mojej Kasi :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Kasia robi robotę :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Jak zwykle :u Gwarantuje wam,że tylko ta Kia w Krakowie ma taki soczysty lakier teraz. One wszystkie jak są nowe to wyglądają na roczne auta.K...a co oni robią w tych salonach na tych zerówkach. jak umyją na serwisie to są 3 klocki w plecyMam takiego klienta z nowym Volvo S60 i taką przyjemność dostał w ASO gratis.Co mu doradzić?Ma jakieś szanse? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Co mu doradzić?Ma jakieś szanse?To temat na poemat ale ma... B-) Gwarantuje wam,że tylko ta Kia w Krakowie ma taki soczysty lakier teraz. :oops: co oni robią w tych salonach na tych zerówkachByłem widziałem.... x_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Pięknie panie :u nadal zadziwia mnie podejście klienta że oddał ,,KIA'' na pełen pakiet gdzie czasami bulionerzy mający flotę za bańki w domu kłóca się o 50zł ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Pietruś Ty jeszcze chwila poczekaj bo będę miał dla ciebie nowe APC i piankę do testowania ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Nice Job :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Pad płasko, k%$#@, pad plasko ! :lol: Dobra robota Piotr :u PS. Daj nastepnym razem mniejsze zdjęcia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Ten zaś zamula 8-| :-bd :lol: Nie sądziłem ,że z tego lakieru coś się wykrzesa a jednak :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Dobra robota jak zwykle. Tylko to kolejna praca w których nie ma pokazanych szczegółów takich jak otwarte schowki, ew. zapalniczka etc. ale jestem przekonany, że nie zostało to pominięte ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Tylko to kolejna praca w których nie ma pokazanych szczegółów takich jak otwarte schowki, ew. zapalniczka etc. ale jestem przekonany, że nie zostało to pominięte ;)Pytasz poważnie czy jaja sobie robisz??? :lol: Wszystko musi mieć coś na sobie B-) Wszystko...nadkola, uszczelki, wnęki, klapa...wszystko 8-} Nie wiem dlaczego, ale mam jakąś słabość do tej marki tzn. lubię :u Co do samej pracy to: "Na zachodzie bez zmian" :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Piotrek aku nie wyjmowałeś podczas mycia silnika? Spróbuj kiedyś zamiast K2 Żółwika Speed Waxa - też fajnie daje radę :u Mam go na wnęki itp. rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Szynka..."sticky paint" to momentami można ;) Schowki i pokrętełka...hmm jak podjedzie dziś do mnie to cyknę ( o ile podjedzie). Szakal pytał ostatnio co z tym robie, ano w schowkach i popielniczce też jest wciśnięty dressing i poprawiony fibrami oraz patyczkami. Zółwik jest ok ale to K2 bije żółwika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmakira Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Jest Moc :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Kijanka fajnie wyszła, mam tego samego koloru w robocie, ale nie ja ją użytkuje więc widuje tylko szczoty i jak tak czesem zerkne w garażu w świetle jażeniówki to faktycznie lakier jakiś taki oszukujący. Czasem ją używam i jakoś środek taki bardzo plastikowy szczególnie boczki takie smutne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata_jerzyka Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Jak oceniasz Quantum K2? Fajowa robotka ale Ceed wodzi mi się tylko w kolorze srebrno-niebieskim :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 minetoo Chyba nie zauważyłeś że wczoraj edytowałem mojego posta na pierwszej stronie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Jak oceniasz Quantum K2?Bardzo ładnie kropelkuje i wytrzymuje jedno mycie byle jakim szamponem więc ok. Chyba nie zauważyłeś że wczoraj edytowałem mojego posta na pierwszej stronieJuż widzę :D Przesiadłem się jakiś czas temu na Menzernębo miałem już dość tony pyłu. Ale FC+ czasem musi być... Opti we wprawnych rękach zrobi 3 auta. Uszczelki pieczołowicie nasączone PB Trim Restorer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Brand New normalnie! ^:)^ Świetne fotki artystyczne 8-} PS. IPA była grana litrami, mam nadzieje?! :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Tylko to kolejna praca w których nie ma pokazanych szczegółów takich jak otwarte schowki, ew. zapalniczka etc. ale jestem przekonany, że nie zostało to pominięte ;)Pytasz poważnie czy jaja sobie robisz??? :lol: Pó żartem, pół serio 8-) :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Drugie życie dostała, wyszło świetnie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi