fireman_marcin Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Focus, którego robiłem rok temu napędził swoim wyglądem vectrę i tak o to na 2dni dostałem na odświeżenie takiego o to pacjenta. Lakier w kolorze matowym, pod świetlówkami była masakra, trochę odświeżyłem, może z czasem się zdecyduje na pełną korektę, bo lakier pokazał świetne ziarno i piękny śliwkowy odcień w słońcu :) Mycie:- Shiny garage fruit snow foam- shiny garage orange- BH Surfex HD- rękawica z mf megsa- fluffy- Marolex 1500Dekontaminacja:- Mac124- BH softPrzygotowanie powierzchni:- AF Rejuvenate- cutting od urbana 150mm- DAS6Zabezpieczenie:- FK1000 Plastiki i tworzywa zew. i wew.:- Nielsen Brillance- Nielsen Finesse- Nielsen SAS- Autoland do uszczelekSkóry: - APC megs 1:10- Poorboy's Leather StuffFelgi:- BH Surex HD 1:6- FK1000Szyby:- Nielsen Blue Window- IPA- Glass Science Glass scrub- Rain-XChromy:- K2 aluchrom Jak na złość cyfrówka jeszcze nie działa, więc tylko telefon bo szkoda nie pokazać: W między czasie gdy ja w garażu, to na zewnątrz robiło się ciekawie: Dzień drugi, taka piaskownica była wszędzie, a i znalezisko pod fotelem czyli telefon o którym nawet właściciel nie wiedział, że jest, o 2 szczotkach nie wspomnę: Efekt finalny: Dziękuje za uwagę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Wygląda o niebo lepiej, szkoda że polerki nie było bo bym miał konkurencję na forum w Vectrach :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Szkoda, że właściciel nie pokusił się o korektę bo myślę, że na tej Vectrze zrobiła by mega robotę. A tak ogólnie to bardzo fajnie odświeżone auto, teraz na pewno o wiele przyjemniej się go użytkuje właścicielowi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Niezły brudas na początku ale ogarnąłeś go wzorowo fajerman :u Telefon zatrzymany jako znaleźne? :D AF na cutting padzie współpracował bez problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Taki telefoniczny rarytas to oddałem :D Tak AF nie ma z tym problemu na DA, używałem z cutting urbana, hard cutting abw, polishing i fiishing, wszystko wygląda jak najbardziej dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mav Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Swietna robota Marcin, lubie takie odswiezenia :) Auto zdecydownie odzylo i o to chodzi :) Jaki miales czas pracy nad autem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Czasu miałem sporo więc się nie spieszyłem i wyszło chyba ok. 12h :) Też lubię takie odświeżanie bo więcej się dzieję, niż jak przychodzi ciąć lakier paręnaście godzin, a tu ciągła zmiana trochę tu, trochę tam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojak10 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Odzyskała blask w oczach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Dobrze jest ! Też się zastanawiałem z tym cleanerem na cuttingu, ale dobra, czasami różne rozwiązania się sprawdzają ;) Powiem tak w ramach ciekawostki, że rotacja + zielona gąbka 3M + PASTA BHP też coś usuwa... :ymdevil: Pozdrawiam 8-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 też jeżdżę na trupach bez korekty cleanerem na cuttingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi