Skocz do zawartości

Pytania newbie'sów ;)

LoOkas

Rekomendowane odpowiedzi

Czym usunąć zaschnięta gumę z wykładziny? T&GR i co jako ścieracz?

Czy są jakieś preparaty które usuną rdzawe zabarwienie z wykładziny?

Ale masz na mysli gume do zucia?

Jesli tak Nielsen juz ma w ofercie w PL na takie rozwiazanie testowalismy dziala :u

Jeżeli działa to zamawiam ;)

Jeszcze można zamrozić sprężonym powietrzem i zdrapać.

Nie testowalismy z powietrzem ale szczoteczka idzie dobrze do tego zapach bardzo fajny :u

Kochani czy ktos z Was ma dobra pianownice trzeba by jeden ciekawy srodek przetestowac czy sie nada do importu

Możecie zdradzić o jakiego typu środek chodzi? Piana aktywna?

PS Mam Glorię jakby co ale amatorem jestem a już z tego co widzę kilku doświadczonych detailerów się zgłosiło :roll:

Kochani czy ktos z Was ma dobra pianownice trzeba by jeden ciekawy srodek przetestowac czy sie nada do importu

Możecie zdradzić o jakiego typu środek chodzi? Piana aktywna?

PS Mam Glorię jakby co ale amatorem jestem a już z tego co widzę kilku doświadczonych detailerów się zgłosiło :roll:

Tak cos w stylu aktywnej piany wysoko pieniacy srodek do mycia producenta Sanego, sami testowalismy w naszej pianownicy myje bd ale chcemy wiecej zdan na ten temat :)

Spotkał się ktoś z taką firmą jak ASTONISH ?

Oto ich stronka http://www.astonishcleaners.com/products/car-care.php

Mam na osiedlu sklep, w którym są różne środki, słodycze kawy itp sprowadzane z Anglii i Niemiec i miedzy innymi wprowadzili kosmetyki samochodowe tej firmy z UK. Bawił się tym ktoś ? Patrząc na cenę - 2funciaki, a w sklepiku na osiedlu 9.5zł to sądzę, że nie jest to firma premium... Nadaje się to do czegokolwiek czy raczej 9.5 wywalone w błoto ?:) Mają nawet jakiś tam quick detailer.

No i kupiłem ten wynalazłek:) Nazywa się SPRAY 'N' SHINE firmy Astonish:D.

Dołączona grafika

Podchodzi pod QD, bo wg instrukcji z tyłu - myjemy auto, nie musimy suszyć. Używamy oszczędnie na jednym panelu i przecieram fibrą.

Dołączona grafika

Butelka szału nie robi - kiepskiej jakości i cienkie tworzywo. Zapach - bez bajerów, wyczuwalny tylko alkohol. Cena - 9.5zł wiec w sumie wodotrysków się nie spodziewałem, jednak jest jedno ALE, o którym za chwilę. Honda z miesięcznym collinitem w sobote myta, niedziela przetarta duraglossem 921 wiec do dzisiaj (wtorek) tylko lekko przykurzona i parę waterspotów po delikatnym deszczu. Ja nie robiłęm wg instrukcji, bo nie umyłem auta i było lekko przykurzone. I teraz to ALE..... środek działa... i to bardzo fajnie.... Psikamy naprawdę oszczędnie i przecieramy. Żadnych smug, waterspoty zeszły po lekkim przetarciu bardzo przyjemny w pracy no i co najważniejsze... auto ładnie wygląda. Nie jestem profesionalistą i nie miałem kontaktu z QD z najwyższych półek, ale moge porównać do Smartdetail, S&G, DG 921 i FK i pracowało się Astonishem naprawdę łatwo.

Dołączona grafika

Kropelki na masce

Dołączona grafika

Kropelki na poziomej lotce

Nie wiem czy powstałe kropelki to colli czy ten srodek, ale bardzo szybko uciekały i były problemy ze strzeleniem fotki na masce :) Również nie mam pojęcia czy to zjada wosk czy nie, bo nic nie jest napisane po czym można by cokolwiek wnioskować :-?? Jak jest ktoś z Bydgoszczy chętny na testy to zapraszam :)

I jeszcze strzał na Hondę z Antonishem z okna, niewiele widać, ale zawsze coś:)

Dołączona grafika