SNB SWEDEN Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Czym usunąć zaschnięta gumę z wykładziny? T&GR i co jako ścieracz? Czy są jakieś preparaty które usuną rdzawe zabarwienie z wykładziny? Ale masz na mysli gume do zucia? Jesli tak Nielsen juz ma w ofercie w PL na takie rozwiazanie testowalismy dziala :u Jeżeli działa to zamawiam ;) Jeszcze można zamrozić sprężonym powietrzem i zdrapać. Nie testowalismy z powietrzem ale szczoteczka idzie dobrze do tego zapach bardzo fajny :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Ewentualnie Tersus Mega Gel, u mnie za każdym razem się spisuje i doatkowo do innych plam się nada :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Panowie, chemię mam, narzędzia szukam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Dlonia :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Czym usunąć zaschnięta gumę z wykładziny? T&GR i co jako ścieracz? JJ obłóż lodem żeby się trochę zmroziła i dopiero spróbuj ją zdjąć :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Panowie, chemię mam, narzędzia szukama umiejętności brak ? =)) L-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Ale bzdury! JJ Sanesolv>szczoteczka>odkurzacz>ekstarakcja>koniec :-! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Kochani czy ktos z Was ma dobra pianownice trzeba by jeden ciekawy srodek przetestowac czy sie nada do importu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Ja mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Ja też mam PA ino muszę sitko wyczyścić ale się rozkręcić nie chce :( Ale jest gloria ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Ja mam Mam na myslie kogos w PL tobi emoge troszku odlac ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 To dyskriminacja ! ja sie do prezydenta odwolam :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Ja mam P.A. i ładnie bije pianę. Zależy tylko jaką. A z gumą do żucia sobie poradziłem, dziękuje [-( Rdzę też usunąłem. Taki jestem samouk :ymcowboy: :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Kochani czy ktos z Was ma dobra pianownice trzeba by jeden ciekawy srodek przetestowac czy sie nada do importu Możecie zdradzić o jakiego typu środek chodzi? Piana aktywna? PS Mam Glorię jakby co ale amatorem jestem a już z tego co widzę kilku doświadczonych detailerów się zgłosiło :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Kochani czy ktos z Was ma dobra pianownice trzeba by jeden ciekawy srodek przetestowac czy sie nada do importu Możecie zdradzić o jakiego typu środek chodzi? Piana aktywna? PS Mam Glorię jakby co ale amatorem jestem a już z tego co widzę kilku doświadczonych detailerów się zgłosiło :roll: Tak cos w stylu aktywnej piany wysoko pieniacy srodek do mycia producenta Sanego, sami testowalismy w naszej pianownicy myje bd ale chcemy wiecej zdan na ten temat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darfe Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Spotkał się ktoś z taką firmą jak ASTONISH ? Oto ich stronka http://www.astonishcleaners.com/products/car-care.php Mam na osiedlu sklep, w którym są różne środki, słodycze kawy itp sprowadzane z Anglii i Niemiec i miedzy innymi wprowadzili kosmetyki samochodowe tej firmy z UK. Bawił się tym ktoś ? Patrząc na cenę - 2funciaki, a w sklepiku na osiedlu 9.5zł to sądzę, że nie jest to firma premium... Nadaje się to do czegokolwiek czy raczej 9.5 wywalone w błoto ?:) Mają nawet jakiś tam quick detailer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Wątpie żeby ktoś to znał. Kup i potestuj...cena nie powala i można spróbować. Z żółwika też się nie którzy śmieją a ma produkty które ja chwalę :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Darek, mają cały asortyment z tego Astonisha? Dowiedz się o ceny, może bym wziął trochę, płyn do mycia szyb z antyfogiem wydaje się ciekawą opcją :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darfe Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Nie mają odmrażacza, preparatu do silnika i leather cleanera, a tak reszta jest. Wszystko jest za 9.5zł za but. 750ml. Idę zaraz kupić QD:) Sklepik jest na osowej górze w pawilonie przy 777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Aż muszę sprawdzić bo szwagier na Osowej mieszka ;) Kupuj to będziemy wiedzieć co to za cudo. Obstawiam że to coś na styl Polskiego "Moje Auto" itp ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Może być zaskoczenie, dajmy na to Turtle wosk na szybko w zielonej butelce jest całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 właśnie sie nie zastanawiam czy to nie tani żółwik tzn. produkty żółwika- butelki dziwnei mi sie z zółwiem kojarzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darfe Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 No i kupiłem ten wynalazłek:) Nazywa się SPRAY 'N' SHINE firmy Astonish:D. Podchodzi pod QD, bo wg instrukcji z tyłu - myjemy auto, nie musimy suszyć. Używamy oszczędnie na jednym panelu i przecieram fibrą. Butelka szału nie robi - kiepskiej jakości i cienkie tworzywo. Zapach - bez bajerów, wyczuwalny tylko alkohol. Cena - 9.5zł wiec w sumie wodotrysków się nie spodziewałem, jednak jest jedno ALE, o którym za chwilę. Honda z miesięcznym collinitem w sobote myta, niedziela przetarta duraglossem 921 wiec do dzisiaj (wtorek) tylko lekko przykurzona i parę waterspotów po delikatnym deszczu. Ja nie robiłęm wg instrukcji, bo nie umyłem auta i było lekko przykurzone. I teraz to ALE..... środek działa... i to bardzo fajnie.... Psikamy naprawdę oszczędnie i przecieramy. Żadnych smug, waterspoty zeszły po lekkim przetarciu bardzo przyjemny w pracy no i co najważniejsze... auto ładnie wygląda. Nie jestem profesionalistą i nie miałem kontaktu z QD z najwyższych półek, ale moge porównać do Smartdetail, S&G, DG 921 i FK i pracowało się Astonishem naprawdę łatwo. Kropelki na masce Kropelki na poziomej lotce Nie wiem czy powstałe kropelki to colli czy ten srodek, ale bardzo szybko uciekały i były problemy ze strzeleniem fotki na masce :) Również nie mam pojęcia czy to zjada wosk czy nie, bo nic nie jest napisane po czym można by cokolwiek wnioskować :-?? Jak jest ktoś z Bydgoszczy chętny na testy to zapraszam :) I jeszcze strzał na Hondę z Antonishem z okna, niewiele widać, ale zawsze coś:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 wyczuwalny tylko alkohol. Ciekawe jak to do wosku się będzie miało :? Zobaczymy po jakimś czasie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire1 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Witam:) Mam zamiar zakupic zymol atlantiq/destiny i stad moje pytanie czy sie go oplaca majac w arsenale glasura+concoursa. Bedzie sie czyms roznily czy wg was nie ma potrzeby zeby sie w nie zaglebiac? Wasze opinie bardzo mile widziane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi