Skocz do zawartości

Pytania newbie'sów ;)

LoOkas

Rekomendowane odpowiedzi

minetoo, dobrze wiedzieć, że nawet tak szybkiemu w robocie Gościowi jak Ty, takie przypadki dłużej idą, a na dodatek to Toyota prosto z Krakowa... ;). Mam nadzieję, że nie maczałeś w niej rąk :D, bo ktoś w tych okolicach dokonał takiej rzeźby na lakierze prawie nowego samochodu, że... No nic, trzeba dalej łapać skill-a :f .

Zastanawiam się nad tym jak można by sobie pomóc/uprościć/przyśpieszyć niwelowanie rys w okolicach pod klamkami. Wczoraj spędziłem duuuużo czasu nad tymi miejscami a i tak wyszło do d...py :-q Próbowałem ręcznie, próbowałem odciągnąć klamki i podejść tam maszynką. Wiem że można by zdemontować klamki ale jakoś nie mam weny na takie rozbieranie.

Jak Wy sobie radzicie?

Panowie pytanie co z tą maską się działo?

Kolega twierdzi, że nie malowali (te rysy wydają się jakby pod podkładem ale to kredens z jednoskładnikowym akrylem)

Po futrzaku i FG500

Dołączona grafika

Pozostałe elementy np. górna część błotnika wyglądają normalnie, a są tak samo narażona na słońce i warunki, a tu cutting i UC:

Dołączona grafika

Używał ktoś QD od AF?

Jeśli chodzi ci o Finale to naprawdę fajny QD używam cały czas zarówno na Temptation'a jak i Tough Coat'a fajnie podbija weta jak na QD, używałem kilku Hybrid V7, Megsa Gold Class Premium Quik Detailer, Reloaded i z Finale najlepiej mi się pracowało łatwy do wytarcia, fajnie odparowuje, dobrze usuwa plamy po wodzie poza tym zauważyłem że po finale auto jakby mniej się kurzy no i ten zapach wisienek \m/

Kolega twierdzi, że nie malowali

Oni mogli nie malować ale w tamtych czasach w Polmozbycie na tzw.zerówce te ch..e co tam pracowali rozne rzeczy ludziom robili z autami.

Mogło być tak,ze im maske podmienili na właśnie taką.

Tak było starsi na pewno pamietają. :(

Z Megsem ostatnio był problem i w dziale sprzedam miał ktoś chyba.

Colli nie jest wymagającym zawodnikiem co do cleanera. Uzywałem Dodo i Poorboys i nie zauważyłem za bardzo różnic w trwałości ;)

Trzeba cos miec na zime poza Colli a 915 daje rade?

Tego nie rozumieć :-??

Mam np. 476 i cały rok go używałem jak nie miałem nic innego. Jak masz za dużo funduszy to kupuj ;)

Co do wosków zima/lato to ja osobiście mam tylko na zimę 476 a reszta lato bo jakoś przyjemniej mi się z nimi pracuje i ładniejsze kropelki ;) 915 kiedyś ktoś pisał że można go do #16 porównać ale to niech się mądrzejsi wypowiedzą ;)

Jak widzisz minetoo poleca produkt więc nie jest źle chyba...chłopak woskiem smaruje kanapki zamiast masła więc wie co mówi :lol: