Skocz do zawartości

Pytania newbie'sów ;)

LoOkas

Rekomendowane odpowiedzi

Po ostatnim myciu dwa pytania mam :)

1. Nieslen Finesse zostawia na plastikach (nie na wszystkich co prawda, no ale...) białe zacieki - to normalne, czy coś robię źle? Zwykłe zacieki po nim, na czarnym plastiku można spolerować fibrą, ale to i tak coś nie bardzo...

2. Opony wyszczotkowane najpierw APC + piana, spłukane, znowu APC i nałożony VP Traditional. Po 100km w deszczu zszedł zostawiając brzydkie plamy i zacieki, opona oczywiście z czarnym miała mało wspólnego... Co prawda kropelkowały, ale wygląd poszedł się rypać. I znowu, normalne po tak krótkiej trasie czy coś źle zrobiłem?

dark_wolf napisał(a):

1. Nieslen Finesse zostawia na plastikach (nie na wszystkich co prawda, no ale...) białe zacieki - to normalne, czy coś robię źle? Zwykłe zacieki po nim, na czarnym plastiku można spolerować fibrą, ale to i tak coś nie bardzo...

Pierwsze słyszę. Ja tam lubię ten środek i często go używam. Satyna, zapach i konsystencja mi akurat odpowiada :u

mar_1981 napisał(a):
  dark_wolf napisał(a):

Pierwsze słyszę. Ja tam lubię ten środek i często go używam. Satyna, zapach i konsystencja mi akurat odpowiada :u

Zacząłem się zastanawiać, czy nie jest to kwestia nieprzygotowanej powierzchni. Następnym razem zrobię APC i wtedy nałożę go.

damianese napisał(a):

dla mnie pinky pachnie szarym mydłem

Biorąc pod uwagę to że wersja polska jest typu "jak się rozleje i zmiesza' to możliwe :lol:

A zacieki po Finnesse? Coś musiało być nie do końca czyste :f

Zjeżdża dressing z opon?

Może być tak że akurat ta opona go nie wchłania.

Zmienić dressing.

sohers napisał(a):

Pytanko jaki waszym zdaniem jest najlepszy produkt na świrle?

Co najlepiej zjeść by się najeść?

Drogi kolego, temat jest rozległy.

Wszystko zależy od rodzaju lakieru, głębokości uszkodzeń i Twoich narzędzi oraz umiejętności.

Niełamliwa zasada jest taka że zaczynamy od środków najmniej agresywnych.

Doświadczone osoby nie muszą już eksperymentować tylko patrząc na lakier wiedzą po co sięgnąć.

W Twoim przypadku, zakładając że pracujesz maszyną rotacyjną, proponuję (co jest trudne bo nie widzę pacjenta) zacząć od kombinacji Menzerna SF 2500 na padzie polishing innym jak Flexi ( to ważne!).

Zdjęcie by pomogło....

Co do nakrywania auta na zimę (raz i do wiosny stoi) zamiast ultra drogich pokrowców okryłbym go najcieńszą (czyli najdelikatniejszą) folią malarską.

damianese napisał(a):

jakiegoś kondona na niego coby nie porysował auta przy zakladaniu i ściąganiu?

Jak ma stać na polu lub w blaszaku to nigdy w życiu.Będzie się skraplało,pociło a gdy mróz to złapie do karoserii i tak w kółko.

A na wiosnę nowa korekta. :lol: